Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija kateri fotoaparat? Olympus SP-570 ali Canon S5-IS

kateri fotoaparat? Olympus SP-570 ali Canon S5-IS

Ima kdo izkušnje s katerim od teh dveh fotoaparatov? Smo v nakupovanju fotoaparata in oklevamo med tema dvema. Radi bi, da bi bile kvalitetne slike, da je dober zoom, da so lepe nočne fotke in da so navadne batarija za polniti.
Če imate katerega od teh dveh, prosim za vaše izkušnje?

Hvala

Imel sem S3 in edine funkcionalne stvari so stereo zvok,snemanje z 30 fps, obračljiv LCD in stabilizator slike. Za druge stvari pojdi rajši v nakup SLR, ki ni dost dražji. Tukaj govorim o hitrosti, višini ISO, kvaliteti slike…

jaz sem se odločila, ko sem oba vzela v roke / sem nihala med olympusom in canonom, samo sta bila druga tipa, je bilo lani jeseni. imam sp-560, ki mi je odgovarjal zaradi boljšega dosega tipk, menija v slovenščini (to je res super, ker je toliko za naštelat, da mi je res bolje, da je v slovenščini), pa 18x zooma. to ni nič preveč, ker ima dober stabilizator in bi bil lahko še večji zoom!

moraš aparat držat, da vidiš, kateri bolj sede v roke, da ne drsi.

oly in canon imata primerljivo kvaliteto slik, je bolj odvisno od fotografa! filmčka pa nisem niti enega posnela in nimam pojma kakšn je kvalitata….

jaz se za srl nisem odločila, ker se mi itak ne da menjat objektivov. sp-560 je ravno prav velik, da ga lahko nosim tudi v torbici.

Ko je prišel OLY 570 na tržišče, sem ful zapela zanj. Potem sem pa preštudirala zadeve in se odločila za S5, ki je bil tudi 200 € cenejši. Pri canonu mi je prevagalo dejstvo, da je hitrejši in ostrina slik boljša. 20x zooma tako ne bi uporabljala, ker je preveč. V končni fazi pa imata zelo podobne finte.
DRRR, moj mož uporablja DSLR, včasih naredim kakšno fotko z njim, ampak vseeno mislim, da potrebuješ precej znanja, da ga obvladaš. Poleg tega je S5 idealen za učenje, če le nimaš nastavljeno na avtomatiko. Tega ne maram, ker se rada “igram” in učim. Ampak za DSLR-ja potrebujem še par let vadbe :)))

New Report

Close