Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kateri družinski šotor

Kateri družinski šotor

Pozdravljeni.

Sem v fazi pregledovanja družinski šotorov. Ponudbe je malo morje.
Iščem za 4 do 5 ljudi, mora imeti stojno višino. Želim si tudi, da ima predprostor.
In da ni zakompliciran za postaviti.
Imeli bi ga samo za na morje.

Na razpolago je ogromno šotorov, takšnih in drugačnih. Dragih in malo manj dragih. Različnih znamk.

Zato vas prosim, če imate izkušnje, da mi malo svetujete.
Hvala in lep pozdrav.

Ja, ponudba šotorov je zadnja leta res velika.
Glede družinskih ravno ne bi vedela svetovat, midva pa prisegava na Outwell. Kvaliteten šotor, tudi enostaven za postavljat.
Na splošno se mi zdi, da je pametno nabavit šotor z integriranim dnom – tudi na morju te lahko ujame kak dež, pa razni obiskovalci iz narave ne prilezejo noter. Vodni stolpec 3000mm bo za na morje tudi zadoščal. Priporočam ogled tujih spletnih strani, npr. campingworld ali worldofcamping pa še jih je, kjer imaš podrobne opise, tudi kak video s postavljanjem, pa seveda cene, ki so po mojih izkušnjah mnogo nižje kot v našig trgovinah, z dostavo vred.

Hvala za napisano. Kateri model od Outwella pa imata?

Najin je za 2-3 osebe, Arizona L. V 4 letih sva že veliko prepotovala z njim, tudi hitro se postavi in pospravi, ker se seliva na 2-3 dni, nama je to kar pomembno. Tudi par nalivov je dobro prestal. Zelo zadovoljna, ampak vi itak rabite precej večjega. Tule si jih lahko izbiraš glede na velikost, material, vrsto konstrukcije, vodni stolpec…

Robens Vista 600,65%bombaža,ostalo poliester,odlična klima in ne odpihne ga +dno, ima 5000 vodnega s.

če vas še zanima :
http://www.bolha.com/dom/kamp-oprema/sotori/navadni-sotori/sotor-san-marino-plus-5-1286359253.html

Lep pozdrav.

jaz gledam podobno in je trenutno favorit outwell nevada mp
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=539&start=12&product_id=1040044013

drugi, precej cenejši a tudi manjši je quechua 4.2 xl. prednost (ali slabost) sta spalnici na nasprotnih straneh.
http://tente.quechua.com/en/tent/r-6,a-79,tente-t4-2-xl-air-b.html

Tudi meni je najbolj všeč Outwell Nevada. Pa tudi Birdland in Oakland – oba od Outwella.

Poglejte tuje prodajalce, so cene ugodnejše kot pri nas.

Zelo priporočam šotor: Outdoor expert titan 6

Ima stojno višino… hitro se postavi in pospravi… mi ga bomo letos koristili že 4 sezono.
Dali pa smo 199 € v akciji v Iglu. Redna cena je bila 400 € takrat

Tudi mi iščemo družinski šotor za 4-5 oseb. Imeli bi ga predvsem za potovanja, torej, da se vsak dan postavi in razstavi.

Všeč sta mi taledva, pa me zanima, ali ima kdo izkušnje:

http://www.camp-oprema.si/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=45

http://www.camp-oprema.si/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=406

če gre za potovanje, da se ga večkrat postavlja in podira, bi jaz vzel vsekakor drugega. Poleg tega, da se hitro postavi in podere, je pomeben vodni stolpec, tale ima 10.000 mm za tla in 3.000 mm za ostalo, kar je zelo dobro. Dobro je vzeti s se boj še dodatno paraprepustno podlogo(jaz imam tisto za na streho), na katero postaviš šotor, saj veš tla so zelo različna (od ostri kamenov, smole,…) tako hiro ne uničiš dna šotora, pa še bolj udobno je.
Pomeben je, da se lahko zapre tudi predprostor, recimo za kramo, čevlje…da ima mrežo proti komarjem…

Prvi pa ima omenjeno samo 2.000 mm.. in ostala razporeditev je slabša, prtljaga, čevlji, vhod…

Lahko bi kupili tudi 2 majhna iglujčka za 2 osebi, z dobrim vodnim stolpcem …

Hvala za nasvet! Bomo upoštevali!

Hmm, a to zelo nerodno zgleda, če prideš v kemp s ful velikim šotorom za par dni? Namreč gledamo Bahio 7 (hočemo kupiti šotor za nekaj časa) in kar me najbolj skrbi je to, da nas bo folk ful čudno gledal s tako vleikim šotorom. Za enkrat smo trije ampak družina se bo po vsej verjetnosti širila, ampak to je že druga stvar… Kaj menite? 🙂

Ne vem, zakaj bi se ozirala na to, kako vas bodo gledali ostali v kampu?? Kupite šotor, ki vam ustreza. Opozorila pa bi le na to, da so lahko veliki šotori težavni, ker jih je v nekaterih campih težko postaviti (majhne parcele..).

Aja? Kolk pa so velike parcele. Šotor je 8×5 :/

Velikosti parcel seveda niso v vsakem kampu enake. Ima pa večina kampov spletne strani in tudi o velikosti parcel kaj piše.
Midva imava šotor cca 3 x 3,5m, pa sva na kampiranjih po Evropi naletela že na parcele, kjer bi lahko postavila dva ali pa tri šotore, včasih so pa tudi take, da je ravno dovolj prostora za šotor, avto, mizico in dva stola.
O tem, da te bo zaradi velikega šotora kdo čudno gledal, je brez veze razmišljat (kaj te briga, kaj kdo misli). Je pa res najbrž malce težje najti dovolj veliko parcelo, ponekod je tudi cena odvisna od velikosti šotora. Pa še moje mnenje, če že sprašuješ – za 3 osebe se mi zdi takle šotor za 7 res pretiravanje…

Vzeli smo večjega, ker nas bo še kaj več v prihodnosti (srčno upam, da nas bo, plan je 🙂 ) In smo rekli da zdaj kupimo malce večjega in je mir, da ne bomo čez dve leti pa novega kupovali. Toliko bogati pa spet nismo…. Smo pa bili v veliki dilemi in samo se po tehtnem premisleku odločili za ta šotor. SPloh pa v primeru dežja je fino, da se ima otrok vsaj kje igrat da se ne tišiš tma notri…

Bomo videli… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close