kateri digitalec za daljša potovanja?
Razmišljam o nakupu digitalca, ki ga bom uporabljala predvsem za daljša potovanja po večini v turistično manj razvitih deželah. Potrebovala bi kompromis med dovolj širokokotnim objektivom (o 28 je verjetno iluzorno razmišljati, torej tam nekje 35 mm) in dovolj zooma za motive, ki se jih ne spodobi in prevsem ne da posneti od blizu. Za zadevo predvidoma ne bi želela odšteti kaj več od 100.000. Po pregledu ponudbe po netu se mi zdita zanimiva Minolta dimage Z2 ali Z3 in Canon S1 IS. Ker se pa na zadeve komajkaj spoznam, imam nekaj vprašanj. Torej: kako takšni fotoaparati (predvsem Minolta) prenesejo pesek, prah, vlago in dež? Kako je z baterijami – verjetno se dajo polniti akumulatorsko in tudi kakšno rezervo se vzame s seboj. Vendar, ali prenesejo več dni intenzivne uporabe brez elektrike? Spominske kartice bo seveda potrebno dokupiti, vendar koliko za slab mesec poti in temu primerno obilje posnetkov (vem, da je to odvisno od modela in njegove uporabe)? Zavedam se tudi tega, da moram zadevo nabaviti vsaj kakšen mesec prej, da jo preštudiram. Ali pa sem vse skupaj preveč na veliko zastavila in bi zadostoval kakšen drug model, ki bo tudi manjši, lažji in primernejši za v žep in predvsem za moj žep? V glavnem, pomajte mi prosim, ker sem že čisto zmedena. Hvala.