kateri čaj pijete
rada bi prešaltala s kave na čaj, pa nikakor ne najdem čaja, ki bi mi ustrezal. pila bi ga rada brez sladkorja, če pa ne sladkam, so mi pa obupnega sladkorja. tisti, ki pijete čaje, kaj vam je pri njih všeč – okus dvomim, mogoče prej to da so zdravi, al kaj. niti ne vem kako izgleda čaj z mlekom, kar ne gre mi ta kombinacija skupaj.
torej katere čaje vi pijete in kako pripravljene – s sladkorjem, medom, mlekom,brez,…črne, zelene, rdeče, z raznimi okusi, katero firmi,…
sem včeraj kupila v lidlu en črni čaj, pa ima tak okus kot zemlja – fuj
Zdravo, sama pijem zeleni čaj zjutraj, brez vseh dodotkov sicer je grenkega okusa vendar zelo zdravilno vpliva na telo, sicer pa se ga s časom navadiš. Vsaj sama sem se ga,.
Drugače pa čez dan pijem šipkov čaj z limono, ali z medom in je meni osebno zelo dober. Drugače mi je ušeč tudi kamilica. Pijem tudi žajblov čaj, ta ima sicer zelo močen von in tudi okus je močen zato ga moraš pravilno ripraviti, da iz sebe ne spusti preveč arome, ker baje ni uredu, drugače pa ga pijem le nekajkrat na teden, ker mi ni kaj preveč všeč, vendar pomaga pri prehladu.
Pijem predusem zeliščne čaje, ker imajo dober vpliv na telo in počutje. Sicer je bilo na začetku kar težko piti nesladkane čaje vendar pa se s časoma navadiš in ni več problem.
Sama ne pijem čaja z mlekom ker mi ne odgovarja, ker je nekako tako kot bi pil mleko zmešao z vodo. Drugače priporočam pitje čajev, ker sploh v tem letnem času zelo dobro ogrejejo telo.:)
lp
ko sem jaz začel piti zelei čaj v filtru mi je bil čisto brez veze.Potem pa sem se temu malo bolj posvetil.Ugotovil sem, da mi je najboljši po okusu in aromi in vonju LUNG CHA, ki ga lahko kupiš v kakšni čajnici na vago.Filtr varianta v vrečkah po marketih je čisto brez veze.Tam v glavnem pakirajo smeti od zelenega čaja-itak ne veš kaj je v filtru.
Ta čaj je najboljši brez vsega-PRVINSKI OKUS.
Z vsemi okusi je tako…npr. če kuhaš narezano korenje v 1 liter vode, potem je to korenje vse svoje okuse izgubilo v vodi.Če pa to isto korenje pustiš celo, ga položiš na rešetko pod katero je voda in ga pariš-kuhaš v pari v pokriti posodi, bo pa to korenje tako čudovitega okusa, polno arom in sladkobe.Ravno tako je z vsemi ostalimi živili.
Pri zelenem čaju moraš poznati tudi pravila kako se ga kuha.NIKOLI se ga ne vre-vedno ga preliješ z prevreto vodo, ki si jo ohladil na 70 st. C, torej ga ne prelivaš z vrelo vodo.Potem počakaš 3-5 minut, odvisno kaj ti je bolj všeč.Jaz ga pustim dalj časa, ker mi je všeč, da je v čaju poleg arome tudi dosti taninov in grenčine.
Poleg zelenega čaja pijem še metin čaj.Meto vzgojim sam in poberem tik pred cvetenjem, ko je najbolj nabita z aromami, potem jo posušim na podstrešju počasi-torej ne na soncu-v senci.Takšna meta je pravi balzam za moj trebušček in telo.
Forum je zaprt za komentiranje.