Kateri avto izbrati ?
Tudi jaz prosim za nasvet.
Živim v mestu, v službo hodim peš, letno naredim okoli 7.000 km, običajne razdalje so tam do 10 km, enkrat, dvakrat letno daljša razdalja, garaže nimam.
Iščem manjši avto, rabljen (2- 3 leta), do/okoli 5.500€. Izbira je kakršna pač je, nagibam se k nakupu avea… mogoče clio..
Kaj pravite? Je tale res “vreden nakupa”? Imate kakšno drugo idejo?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6493886&show=1
Hvala in pozdrav.
Tudi jaz prosim za nasvet.
Živim v mestu, v službo hodim peš, letno naredim okoli 7.000 km, običajne razdalje do 10 km, enkrat, 1-2 krat daljša razdalja, garaže nimam.
Iščem manjši avto, rabljen (2- 3 leta), cena do/okoli 5.500€. Izbira je kakršna pač je, nagibam se k nakupu avea… mogoče tudi clia.
Ali je tale res »vreden nakupa«? Imate kakšno drugačno idejo, predlog?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6493886&show=1
Hvala in pozdrav.
Da bi ocenil, če je točno ta avto ok, ga bi moral videti v živo. Deluje lepo ohranjen. V dveh letih ima normalno kilometrov. Po fotografijah deluje lepo ohranjen. Predlagam, da si ga pogledate z izkušenim mehanikom, ki mu zaupate.
Glede na kilometre, ki jih delate je najbolje kupiti bencinsko gnan avtomobil. Poglejte še kakšnega Fiat Grande Punta, VW Pola, Seat Ibizo. Zelo ugodno pa bi lahko dobili tudi kakšnega Renault Clia Storia praktično novega.
Težko je reči kaj je normalno in kaj ni. Eni pač naredijo več km, drugi manj. Meni se zdi za takšen avtomobil povsem normalno 15.000 – 20.000 km. Kar tudi ni slabo, saj tako vsaj veš, da avto ni stal nekje in propadal. Bolj je pomembno, če so bili vsi servisi opravljeni. Torej pri ogledu preverite servisno knjigo.
Pred kratkim sem imel Aveta tudi na testu. Z njim sem bil zadovoljen. Sicer je bil dizel, vendar je sama izdelava avtomobila pustila dober vtis. Tema o tem avtomobilu je tudi tu: http://med.over.net/forum5/read.php?99,8084983
zdej jst ne vem kdo so ti strokovnjaki ki niso nikoli vozili OPLE pa vse vejo o njih…jst sem mel dve opel ASTRE in sicer od 1999-2004in od 2004-2010zadnja je bla dizl s 74kw in z nobeno nisem imel niti najmanjših problemov..dizl je mel porabo od4,8-5,0L porabe ,vozil sem se pa bolj udobno in predvsem bolj v tišini kot se pa sedaj vozim z golfom….zelo verjetno bo novo moje vozilo spet OPEL astra dizel…
poznam kar nekaj zadovoljnih uporabnikov grande punta. vsi pa imajo po večini bencinca 1.4. za po mestu je ok. če furaš dolge ture pa glej dizla. multijetov dizel je eden izmed boljših. nekateri pravijo da prekaša tudi tdi.[/quote]
Prednost fiata, če kupiš rabljenega je tudi ta, da če karkoli crkne imaš v Italiji polno avtoodpado z deli zanj. Pa tudi v Sloveniji se mnogo ljudi ubada s tem. V eni temi nižje o avtoodpadu v Italiji se omenja Dejan, ki ti zrihta zanj karkoli. Tako, da je to iz tega vidika zagotovo dober nakup.
za opela ki ga hvališ okec, bi ti reku takole jaz mam opel astro 1.6 16v letnik 2000 pa mi pije olje motor je v kurcu sem ga menjal pa tudi ta pije olje ko se peljem po hribu navzdol, ko prispem na ravni del in pohodim plin mam oblak za sabo in to mi je delo tudi pri prvem motorju. oče ma pa astro 2.0 dizel mu je pa crknila elektronika na črpalki in so rekli da je to napaka pri njih, strošek 1.200eur tako da opel, nebi hvalu saj pri men ne bo zlepim več