Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri analgetik jemljete v primeru bolečin?

Kateri analgetik jemljete v primeru bolečin?

A gre pri paracetomolu za trajno okvaro ali se lahko povrne na prvotno stanje, ko to spraviš ven iz telesa?

Zaradi migren sem pojedla cel kup Lekadolov in mi tole od paracetomola ni nič všeč.

🙂 jaz sem samo napisal, da ni potrjeno. Sem pa napisal že nekajkrat, da pri nas doma paracetamola ni!
[/quote]

Lih bi dodal, naj se ga izogibamo, a tud tega ne smete rečt?
Pa še to, kako obični folk vemo, če je zdravilo testirano tudi na ljudeh, kako to piše?
Ker folk sploh ne ve, da veliko zdravil teh preiskusov nima, kot paracetamol, npr., ki je potrdil neg.vpliv na možgane pri živalih.
A pol so ga pa kar nehal testirat naprej in talal folku?
Ja, ker tud AP in ADji niso. Pa nikome ništa.
Da cepivo za ošpice tudi niso, ko so l.2000 zamenjali v njem živo srebro z aluminijem, se dohtarjev sploh ne tiče?

ŽIVO SREBRO VBRIZGATI ENOLETNIKU V MIŠICO?
SEDAJ PA ALUMINIJ in še vso ostalo svinjarijo, od živalskih celic, pa rakavih, da hitreje rastejo! Kako je že uni rakavi bolnici ime, ki jih je darovala? Saj se po njej imenujejo! Smo ja pr briht al kako?

Men to ni jasn, kje imate dohrarji prašnike?

Alzheimerja malo preštudiraj, na tujih spletih.
Vse je možno, le pogum.

Sicer pa narobe pišem, ni epidemija, temveč pandemija.

Ma dajte no, moj tast v celem življenju ni pojedel skoraj nobene tablete, pa je na starost postal popolnoma dementen, prav tako prijatljičina mama, ki je bila zdrava kot dren in praktično je bila brez tablet.
Je pa nekaj zanesljivo, da nezdravljena depresija vodi v demenco!

Potem vzamete tablet res, ko je že precej hudo in takrat žal “navadni” protibolečinski ne primejo več. Absolutno se pa strinjam, da se ne vzame protibolečinski zalogajček za vsako figo. Ketonal forte je pa kar močna tableta in če si jo predpišete kar “sami” bodite zelo pozorni pri doziranju. Običajno se takšno zdravilo predpisuje po posegu, ko začne popuščati anestetik.
[/quote]

Meni tega na leta ni nihče povedal, da je treba vzeti tablet še predno te začne boleti (tako da potem nisem več sploh hoteli jest protibolečinskih tablet….),… odkar to delam nimam več bolečin npr. ob menstri.

Demenca je na različnih delih možgan, različnih vzrokov.
Ena izmed njih je tudi alkoholna. Za današnje odvisnike se bo vedelo šele čez čas.
Moja mati tudi ni kadila in pila, pa je imela raka, celo dva.
Poznam pa ogromno ljudi, ki vse to konzumirajo še v pozni starosti, pa jim nič ni.

Meni tega na leta ni nihče povedal, da je treba vzeti tablet še predno te začne boleti (tako da potem nisem več sploh hoteli jest protibolečinskih tablet….),… odkar to delam nimam več bolečin npr. ob menstri.
[/quote]

Vseeno, ali prej, ali ko že boli. Bolje, da šele, ko boli.

Ker kaj naredi protibolečinska tableta, sredstvo? prekine sipnapse, ki do možganov sporočajo, da je prisotna bolečina. Vzroka pa ne…… Vzrok za bolečino je treba odpravit!

Kaj naj vam napišem?
Gosti sok je krasna zadeva, če ste dehidrirani. Gosti sok, potem pa voda, voda, voda, voda. Gosti sok je zato, da želodec ne izpljuva vode.
Naš preverjen domači recept pri sinu. Če ga popijete vsak dan dva litra, je to strup. Enako so tablete. Čimdlje brez njih, bolje je, ko pa drugače ne gre, pa zdravnika poslušat in vzet tableto, ki vam jo predpiše v terapiji

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Najboljš analgetik je šnops na tešče 2 litra butnem me nič ne boli in nič ne čutim.
[/quote]

Jest sem začela piti alkohol ob menstrualnih bolečinah, ker je edino to pomagalo (ker mi nihče ni povedal, da je treba vzeti tablet preden te začne boleti). Izvedela sem pa iz ene knjige, ljubezenskega romana, ki sem ga slučajno prebrala… in je tema teklo o dohtarju :)))

Navadno nič. Za hude bolečine Ketonal. Ampak me boli želodec po njem.

Odvisno od česa te boli glava. Če bi te naprimer zaradi dehidracije, bi ti tale kava še bolj škodila.

Jasno – ko vzameš Ketonal, je nujno vzet vsaj Ranital S za zaščito želodčne sluznice….. A tvoj zdravnik špara pri dodatnih zdravilih za preventivo, pa ti tega noče povedat, ko ti predpiše Ketonal?

[/quote]

No! Ne vem če ti ne bi plačal, da se pripelješ do Tirol, pa še moji ženi to poveš. Že cel živlene isto, ona dobi menstro zjutri, pol pa čaka da jo začne bolet, pa trgat. Pa cel živlene ista bolečina, ve da ji bo križ zgonil na konc, ampak ona vsak mesec znova reče – ja ne zdej sem jo dobla, bom počakala če bo tko hudo… Halooo!
Dobr, zdej sedem mescev je mir, ko bo pa rodila bo pa isto sranje. Jo že zdej vidm.
Ja, če poznaš bolečino, če veš kdaj pride, če veš da je vedno prvi dan perila tuki, ja pismo pol vzemi, pa bo zaleglo.
Sej jaz sem včasih kar mal grd, ampak pismo no… Jo je začel zavijat ji naštimam dva ibumetina ma mizo, še sok sem ji prnesu. Neeee. To pa ne.
Čez tri ure pa se začne zvijat da ne vem a bo čez balkon skočila alpa mene zadavla. Pol pa – dej infuzijo, dej mi šrpicn neki. Ko sem reku, ne, kr v dežurno pejt. Evo, dva mesca pol je delala tko kt je treba, ampak od takrat naprej. Zdej bo pa isto.
Mah… Ok, sem že mal zašu spet. Človk sem Hjebi ga!

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Depresija, Demenca in določene avtoimune bolezni so povezane. Kako? Mogoče samo bog ve, pa še ta ne pove!
Dokazano ni nič. Praksa je pa vsak dan drugačna. Žal.

Depresija, Demenca in določene avtoimune bolezni so povezane. Kako? Mogoče samo bog ve, pa še ta ne pove!
Dokazano ni nič. Praksa je pa vsak dan drugačna. Žal.
[/quote]
Ali pa ni interesa gledat tudi v neraziskane smeri.

Toksične kovine? (aluminij, živo srebro, barij, stroncij…)
Strupi? (plastika-BPA… tule se da še naštevat)
Paraziti/virusi? Nekje sem zasledil, da bi lahko bil na delu latenten virus “norih krav”, prenešen iz mesa.
In nenazadnje, če gremo dlje, energijski vzorci (avra), ampak to je že “woo-woo stuff” in tega se ne pritakne “noben” uradni dohtar.

Kateri dohtar si upa vse to raziskat? Ha ha, ni ga!

Jasno – ko vzameš Ketonal, je nujno vzet vsaj Ranital S za zaščito želodčne sluznice….. A tvoj zdravnik špara pri dodatnih zdravilih za preventivo, pa ti tega noče povedat, ko ti predpiše Ketonal?
[/quote]

Sem tudi jemala Ketonal in zdaj prvič slišim, da bi morala zraven še nekaj za zaščito želodčne sluznice. Zdravnica nikoli opozorila. Ketonal mi je dala kadarkoli.

Ali pa ni interesa gledat tudi v neraziskane smeri.

Toksične kovine? (aluminij, živo srebro, barij, stroncij…)
Strupi? (plastika-BPA… tule se da še naštevat)
Paraziti/virusi? Nekje sem zasledil, da bi lahko bil na delu latenten virus “norih krav”, prenešen iz mesa.
In nenazadnje, če gremo dlje, energijski vzorci (avra), ampak to je že “woo-woo stuff” in tega se ne pritakne “noben” uradni dohtar.

Kateri dohtar si upa vse to raziskat? Ha ha, ni ga!
[/quote]

Medicina je daleč od raziskanega. Še vedno velja načelo, da se poskuša pomagat in reševat, ko je situacija pač v določeni stopnji.
Uradni zdravnik ni človek, ki bo v svoji ordinaciji sprejemal zdrave ljudi in vsak dan z njimi debatiral o tem kako živeti zdravo.
To je stvar drugih institucij, ki pa ne delajo slabo. Osveščanje prebivalstva je zagotovo ena najpomembnejših stvari, ki privedejo do kvalitetnega življenja.
Žal pa se tega lotevajo tudi nekateri, ki nimajo nikakršnega znanja in so za mene navadni šarlatani.
Moja stara mama ma zmeri velik za povedat, ko otroka gledam če ga čebela pič. Pa ma hitr za povedat – dej no dej, veš kolk čebel je nas pičl včasih ko sem bla mejhna… Pa ji zmer rečem – ja ko so tebe pikale ko si bla mejhna, tiste čebele niso tolk svinjarije požrle kot jo zdej.

Jaz v primeru hudih bolečin vzamem Doreto, če ne prime jo ojačam z lekadolom. To mi je predpisal moj zdravnik pred operacijo hrbtenice (huda poškodba, obupne bolečine) Že nekaj let sem pregurala brez tablet, občasno, če se vseeno razboli vzamem polovico Dorete. Imam pa alergijo na ostala protibolečinska sredstva, tako da …

Še nikoli nisem bila pri zdravniku zaradi splošnih bolečin, enkrat pri nevrologu zarad glavobola. Vse potrpim, tudi porod in po brez protibolečinskih,celo nek zlom zapestja so mi na lastno željo po burnem prepiru naštelali brez anastezije, bolelo ni niti ko sem prebila stopalo z žebljem, razkužila in začeli se je samo, tudi košček kazalca na levi roki mi manjka brez obiska zdravnika.
Ko je boli pa glava je pa noro.Noben Lekadol,aspirin,Nalgesin, niti neko stanje za migrene mi ne prime. Ne morem zadržati solz. Že ko vidim ibuprofen bruhnem v loku isto ketonal,zato odpadeta.
Da zaključimo ob glavobolu 3x letno imam na zalogi na črno dobavljeno morfij in dormicum. Doziram sama od oka,oboje intervenozno. Prvi ublaži bolečine, po drugem odklopim zunanje dražljaje,predvsem hrup,svetlobo. Letos še glavobola nisem imela ,lani 3x,predlani 2x.
Ja sliši se grozno, ampak edino pomaga.

Na kakšen način pa se izogneš menstrualnim bolečinam, če ni skrivnost? Meni tablete namreč ne primejo, boli me pa tako, da ne morem niti ležat, čeprav jih vzamem preden se razboli.
[/quote]

No! Ne vem če ti ne bi plačal, da se pripelješ do Tirol, pa še moji ženi to poveš. Že cel živlene isto, ona dobi menstro zjutri, pol pa čaka da jo začne bolet, pa trgat. Pa cel živlene ista bolečina, ve da ji bo križ zgonil na konc, ampak ona vsak mesec znova reče – ja ne zdej sem jo dobla, bom počakala če bo tko hudo… Halooo!
Dobr, zdej sedem mescev je mir, ko bo pa rodila bo pa isto sranje. Jo že zdej vidm.
Ja, če poznaš bolečino, če veš kdaj pride, če veš da je vedno prvi dan perila tuki, ja pismo pol vzemi, pa bo zaleglo.
Sej jaz sem včasih kar mal grd, ampak pismo no… Jo je začel zavijat ji naštimam dva ibumetina ma mizo, še sok sem ji prnesu. Neeee. To pa ne.
Čez tri ure pa se začne zvijat da ne vem a bo čez balkon skočila alpa mene zadavla. Pol pa – dej infuzijo, dej mi šrpicn neki. Ko sem reku, ne, kr v dežurno pejt. Evo, dva mesca pol je delala tko kt je treba, ampak od takrat naprej. Zdej bo pa isto.
Mah… Ok, sem že mal zašu spet. Človk sem Hjebi ga!
[/quote]

O bolečinah med menstruacijo smo se tule že enkrat pogovarjali in sicer v tej temi:
Vaš link

Kopija mojega takratnega odgovora je spodaj.
———————————————————-

Takole ti bom svetovala:
1. Pojdi h ginekologu. Kot ze ostali pisejo, gre lahko za kaksen resen vzrok, ki ga je treba tudi obravnavati temu primerno.
2. Tole lahko naredis sama:
– nekaj dni pred pricakovano menstruacijo vec jej. Naj bo vnos kalorij vecji kot obicajno.
– v dneh pred menstruacijo in v casu menstruacije veliko pij.
– hodis redno na blato? Glej, da bos nekaj dni pred in med menstruacijo skrbela, da bo blato bolj mehko (pij Donat in podobno) in se bos zato manj napenjala. Manj napenjanja med menstruacijo lahko pomeni tudi manj bolecin
– med menstruacijo jej vec zelenjave, sadja in OH ter manj beljakovin. V neki raziskavi so ugotavljali, da je lahko vecji vnos beljakovin med menstruacijo povezan z vecjimi bolecinami/krci.

Meni so nasteti ukrepi pomagali – dokler se jih drzim nimam bolecin. Ce jih opustim, me spet zvije in to hudo (brez protibolecinskih zdravil sem na meji omedlevice). Sicer je pri meni tak samo prvi dan, vendar vseeno velja poskusiti. Morda bo pomagalo tudi tebi.

——————————————–

Mogoče se zdijo ti nasveti na prvi pogled zelo banalni, ampak meni so res neverjetno pomagali. K prvi alineji 2. točke bi dodala samo še to, da mora biti hrana dovolj raznolika in kvalitetna ter vključevati tudi veliko sadja in zelenjave. Samo prazne kalorije niso dovolj, ampak morajo biti obroki polnovredni in v večjih porcijah (ali pa jih mora biti v dnevu več) kot običajno.

Upam, da tole še kateri pomaga :).

Sta z nevrologom naredila načrt za sanacijo bolečine? Verjamem, da je ubijalska in vas tudi razumem. Tudi mi sprejemamo takšne in tudi mi intravenozno marsikaj dajemo. Prvo je, da se bolečina omili, šele potem lahko karkoli naprej…
Ne strinjam se, da mofrij dobivate na črnem trgu, prepričan sem da bi se morala z nevrologom dogovoriti drugače.

O bolečinah med menstruacijo smo se tule že enkrat pogovarjali in sicer v tej temi:
Vaš link

———————————————————-

Takole ti bom svetovala:
1. Pojdi h ginekologu. Kot ze ostali pisejo, gre lahko za kaksen resen vzrok, ki ga je treba tudi obravnavati temu primerno.
– nekaj dni pred pricakovano menstruacijo vec jej. Naj bo vnos kalorij vecji kot obicajno.
– hodis redno na blato? Glej, da bos nekaj dni pred in med menstruacijo skrbela, da bo blato bolj mehko (pij Donat in podobno) in se bos zato manj napenjala. Manj napenjanja med menstruacijo lahko pomeni tudi manj bolecin
– med menstruacijo jej vec zelenjave, sadja in OH ter manj beljakovin. V neki raziskavi so ugotavljali, da je lahko vecji vnos beljakovin med menstruacijo povezan z vecjimi bolecinami/krci.

Meni so nasteti ukrepi pomagali – dokler se jih drzim nimam bolecin. Ce jih opustim, me spet zvije in to hudo (brez protibolecinskih zdravil sem na meji omedlevice). Sicer je pri meni tak samo prvi dan, vendar vseeno velja poskusiti. Morda bo pomagalo tudi tebi.

——————————————–

Mogoče se zdijo ti nasveti na prvi pogled zelo banalni, ampak meni so res neverjetno pomagali. K prvi alineji 2. točke bi dodala samo še to, da mora biti hrana dovolj raznolika in kvalitetna ter vključevati tudi veliko sadja in zelenjave. Samo prazne kalorije niso dovolj, ampak morajo biti obroki polnovredni in v večjih porcijah (ali pa jih mora biti v dnevu več) kot običajno.

[/quote]

Uf, dobro napisano. Tole pa kopiram v svojo mapco hahahah. Pohvalno. No, konec koncev res ne delate nič bogokletnega. Jaz bi dodal samo to, da se izogibajte še sladkorja v dnevnih prej. Ampak to je težko a ne punce 😉

Vaš link

———————————————————-

Takole ti bom svetovala:

——————————————–

[/quote]

[/quote]

Hvala!!!!!

MSM je tudi proti bolečinam, vnetju in znižanju zvišane telesne temperature.
Tudi za glavobol, sinusitis.
Žličko kristalov zmešamo z o,3 vode, da se raztopijo in mažemo po obolelih delih, tudi v uho in dlesni, oči ne, okrog, veko pa že lahko. Pustimo, da se posuši.

Pri blagem glavobolu bolečina takoj izgine, pri že razboleni pa malo traja, sploh pri vnetju ušes idr.trganju.
Zatem se iz vseh lukenj izloča obilo sluzi, gnoja.

Pijemo dosti tekočine.

Enak učinek ima tudi ingver, tudi preverjeno.
Oba zdravita želodec, oboje je naravno. Pri žveplu pazimo na proizvajalca, preverjeno b.p. je nemški Vitanatura.
Pred menzesem ga pijemo in mažemo sprednji in hrbtni del medenice.
Ob stalni mesečni bolečini, je dobro preveriti vsebnost joda v telesu.

Bolečino zelo dobro odpravljata še mgcl in boraks, kar čez kožo. Tudi pri zvinih ipd. poškodbah. Mgcl celo pri opeklinah. Zopet naravno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close