Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katerega v mesecu dobite plačo?

Katerega v mesecu dobite plačo?

Mene pa zanima, katerega v mesecu dobite plačo in če je kje zakonsko določeno do kdaj najkasneje je možno izplačilo.

Pri nas dobimo šele 20. za mesec nazaj, mož dobi pa peti delavni dan, ravno tako za mesec nazaj.

Sicer je kar OK, ker potem ko njemu zmanjka pride moja plača, samo 20 je pa vseeno malce pozno.

Pri nas od 23. do 28. za pretekli mesec in upam, da bo tako ostalo.

Pri nas vedno 10. za pretekli mesec.

Če je 10. v nedeljo, potem je plača v ponedeljek.

Če je 10. v soboto, potem je plača 9.

Tole je iz Zakona od delovnih razmerjih:

134. člen
(plačilni dan)

(1) Plača se plačuje za plačilna obdobja, ki ne smejo biti daljša od enega meseca.

(2) Plača se izplača najkasneje 18 dni po preteku plačilnega obdobja.

(3) Če je plačilni dan dela prosti dan, se plača izplača najkasneje prvi naslednji delovni dan.

(4) Delodajalec je dolžan pisno predhodno obvestiti delavce o plačilnem dnevu in vsakokratni spremembi plačilnega dne.

Torej je 20. OK samo, če je 18. sobota.

Jst 10.v mesecu,mož 15.v mesecu za prejšni mesec.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Ko mi uspe urediti vse dokumente. To je ponavadi okoli 13., čeprav imamo datum v pogodbi do 10.

5.za prejšnji mesec, če je 5. napr. nedelja pa že 3..

Pri nas (JU) dobimo plačo 5. v mesecu.

Sicer je pa čisto vseeno kdaj je, važno, da je redno. Od 20. do 20. je ravno toliko razlike, kot od 5. do 5. Če je pa en mesec petega, naslednji pa dvajsetega, pa zna biti neugodno.

No, pa pri prvi plači je zoprno, če začneš 1. januarja, pa je plača šele 20. februarja.

Oba petega in do naslednjega meseca mora to zdržati.

jaz sem tudi enkrat tako naletela; začela sem delati 01.03., prvo plačo pa sem dobila 28.04. – za znoret! Zdaj pa je plača vedno 5. v mesecu!

23. v mesecu

8. v mesecu, čeprav je plača nakazana zavodu že 5.

lp, orehek

15, če je 15. nedelja, pa že v petek. Mi je čist OK.

1 v mesecu, če je to sobota ali nedelja ali praznik pa takoj prvi delavni dan. Je bila danes jupi.

Med 8.in 14., kasneje ne.

Nism zaposlen sori

10. v mesecu, če pride a vikend je plača pred tem datumom na petek

Ne razumem kaj ima veze. V vsakem primeru imaš en mesec za plačo. Menda si razporediš tako da nisi na nuli par dni po plači a ne. Mi dobimo petnajstega. Če sobota dobimo v petek, če je nedelja pa v ponedeljek.

pravzaprav to piše in je dogovorjeno tudi v pogodbi o zaposlitvi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close