Katerega naj kupim izmed…
Jaz se definitivno ne bi odločila za Citroena. Sicer je izmed vseh vizualno najlepši, vendar precej šlampasto sestavljen. Najbolj občutljiva je elektronika ki se kvari kot po tekočem traku. Z motorjem sicer nismo imeli posebnih težav (2.0 HDI). Naj naštejem le nekaj težav, ki smo jih imeli v enem letu (potem smo ga prodali):
– prvi dan odpadlo vzvratno ogledalo
– crknile vse pomične šipe
– crknila pumpa v rezervoarju
– crknil avtomat za natavljanje zunanjih ogledal
– rja
– crknil abs
– vsake toliko so se izklapljali air bagi,…
in še bi lahko naštevala.
Jaz bi se na vašem mestu odločila za Opla, saj se mi zdi, da niso tako površni kot francozi. Sedaj vozim novo Vectro in sem z njo zaenkrat zadovoljna.
Upam, da sem vam pomagala pri odločitvi.
Lep pozdrav,
Alenka
Scenic in picasso sta večja, meriva in scenic sta novejša in bosta še nekaj časa na trgu, picasso je pa verjetno najugodnejši. Če se gre za prvi družinski avto bi se sam odločil za scenica, drugače za merivo. Če bi bil na tesnem z denarjem pa za picassoja (ki je po nekih statistikah celo med najbolj kvalitetnimi izdelki). O zanesljivosti pa bi zelo težko kaj komentiral (bomo za par let videli – modeli iste znamke se lahko zelo razlikujejo med seboj).
lp
Meriva je manjša od obeh ostalih….primerljiva izbira bi bila Zafira. Ima boljše vozne lastnosti od obeh (subjektivna ocena) a je manjših notranjih mer…..Sam sem se odločil za picasoja tudi zato, ker ima tri sedeže zadaj ostali pa v sredini le pomožnega……Kvaliteta? Tudi za Mercedes-Benz poznam ljudi, ki so se pritoževali ćez kvaliteto izdelave……Zaenkrat sem s svojim ZELO zadovoljen….sem pa kupil rabljenega!
LP
Navedbe Alenke so vprašljive, če je vse to res kar našteva.
Za elektroniko je možno, da je vse to crknilo, a rje ni na Citroenih od XM-a dalje.
Picasso je najzanesljivejši od vseh enoprostorcev, je ugoden nakup, je res dobro opremljen, je lep, prostoren, udoben in varen. Glede izdelave, ta je povprečna, so pa materiali solidni in mehanika več kot dobra.
Za 3,3 mio 1,6i 95 KM je dober nakup ali pa vzamite (če od viška glava ne boli) 1,6 HDi 110 KM za 4,3 mio sit.
[http://www.citroen-pla.net/portal/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1405
več na http://www.citroen-pla.net]
Ali pa potem scenic je pionir v razredu, lep, prostoren, prilagodljiv, tudi lepi popusti…
Meriva ni v tem razredu, je pa referenca v svojem razredu.
Alenka, verjamem, da si imela s Citroenom težave. Veliko novih avtomobilov je non-stop na servisu, mehaniki pa zraven popizdevajo, ker je včasih treba veliko časa, preden sploh najdejo napako na računalniku. Tudi jaz vem za primere, ko je bil nov (še ne prodan) avto pokvarjen – ogledala, vrata, računalnik…