Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija katere znamke digitalca

katere znamke digitalca

Katere znamke digitalca mi priporočate ?
Odločila sem se za nakup. Naj bo manjši za v torbico. Cena do 150.000 sit.
Kakšna ideja ?

Canon in še eventuelno Nikon

Recimo G5 ali pa Canon S60 – odvisno kaj točno bi rada.

Se ne strinjam s tabo Akesko, jaz imam Pentxa (Optio 33L)in sem zelo zadovoljna. Je moderen dizajn in kvaliteten fotoaparat. Govorim iz izkusenj, pa se tak drag ni.

Moje osebno mnenje je, da za običajno “družinsko fotografijo” ne potrebuješ fotoaparata dražjega od 80.000 SIT.

Jaz bi na tvojem mestu pogledal kje imajo kaj v akciji in znižano. Tudi na internetu je nekaj trgovin (npr. http://www.enaa.com/), kjer imajo občasno kakšen digitalni fotoaparat v akciji in lahko dobiš zelo dober aparat nižjega cenovnega razreda za okrog 50-60.000 SIT (običajno ti fotoaparati imajo 4 AA baterije, tako da se potem splača investirati v polnilec z baterijami NiMH in po potrebi dodatno spominsko kartico)

Če gledaš aparate v akciji ti svetujem da obvezno primerjaš ceno z cenami v kakšni drugi trgovini. Sam sem dostikrat opazil, da je isti izdelek nekje v akciji in dražji kot drugje kjer ni v akciji. Sploh sem pa doživel šok, ko sem primerjal cene pri nas in na spletni trgovini http://www.amazon.com (očitno mi zares živimo v eni najdražjih držav). Upam da bodo nekoč začeli pošiljati tudi elektroniko po pošti v eksotične države kot je naša. Potem v teh trgovinah pri nas ne kupim ničesar več. (ampak dobesedno ničesar več)

ja Ribica, to praviš zato, ker še nisi sprobala drugih 🙂 Splošno znano je, da so najboljše znamke digitalcev Canon, Nikon in Olympus. Leicha, ki je razred zase in zato zelo draga, pa seveda ne gre posebej omenjati.

Pentxa (Optio 33L) se z Canoni za 150.000 itak sploh ne more primerjati, ker je to čist drug cenovni in kakovostni razred.

Strinjam se kaj pravi AlesKo.

Priporočam Canona. Par argumentov zakaj:

– trenutno je vodilni proizvajalec tehnike za fotografijo na svetu z lanskoletno najboljšo prodajo in najboljšim ratingom kupcev,
– imajo svoje vrhunsko razvite leče, ki omogočajo dejansko realistično globinsko fotografijo, dokler recimo Sony uporablja Carl-Zeiss, ki so se za daljnoglede in teleskope izkazale kot odlične, pri fotografiji pa žal ni tako (Pentax recimo uporablja svoje pri čem je fora ta, da so njihove dobre leče vgrajene samo v aparate visokega kakovostnega razreda; beri od 500.000 sit naprej),
– večina Canonov ima neverjetno veliko možnih dokupljivih stvari; širokokotni objektiv, dodatna bliskavica, daljinec za upravljanje, podvodno ohišje, ultra zoom leča… Dokler naprimer Sony, Pentax in Olympus približnega cenovnega razreda, teh možnosti nimajo.
– Canonovi modeli aparatov (večina, ne več vsi) uporaljajo navadne mignon baterije, ki se jih da kupiti v vsakem kiosku; se pravi, če vam na potovanju nekje v razmerah, kjer nimate priložnosti napolniti akumulatorjev za aparat, le-tej odpovedó, jih lahko nadomestite s kupljenimi baterijskimi vložki, ki jih kupite na vsakem 5. vogalu. 🙂 Sicer nimajo tako dobre kapacitete, nekaj slik in ogledov le-teh pa boste le lahko izvedli.
– Canonovo razmerje med kvaliteto in ceno je neprekosljivo.

Sicer pa je razlika… Če hočeš imeti majhen, tanek, lahek fotoaparat, ki ga spraviš v vsak žep, ta fotoaparat ni nujno, da bo ponujal veliko, ker bo tako omejen pri zoomu, verjetno številu funkcij, velikosti LCD/CCD -ja ipd.

Nisem ponudnik Canonovih proizvodov, da sem naredil tako “reklamo”…
sem samo razočarani imetnik Pentaxa, ki se je prepozno pozanimal kaj ponujajo Canoni. :))

Pa srečno in čimbolj ugodno pri nakupu 😉

oFca

Imam Canona G3, kmalu po nakupu sem že mislil, da sem napravil napako, saj cene neverjetno hitro padajo. Ampak, človek se enkrat mora odločiti za nakup.

V zadnjem času pa ugotavljam, da sem se odločil pravilno. Baterija je izredno zdržljiva in ‘šiša’ marsikateri drug model. Tudi fotke so vse boljše.

Res pa je, da npr. ob kolesarjenju pogrešam kakšen manjši digitalček, ki bi povsem zadoščal za spominske posnetke po naši lepi Sloveniji. Cene še padajo, tako da si bo tudi kaj takega lahko kmalu privoščil.

js bi sam tok dodala, da ce kej hodte v Avstrijo, pol se zihr splaca tam digitalca kupt. ena taka trgovina, ki je v Celovcu in v Beljaku je Majdic. spletna stran je
majdic.at
cenam na netu pa je potrebno za slovenske stranke pristet se 20 eur (cene v trgovini so dosti visje, ker pa k nam ne morejo poslati, imamo moznost kupit v njihovih trgovinah po internetni ceni + 20 eur)
smo za primer: najugodnejsa ponudba za minolto z2 v Slo. je bla 105 kSIT, v Avstriji pa sm za ta denar dobila minolto z3 s torbico vred!

A si slovenska navodila in garancijo tudi dobila?

Oprosti ti Alesko, doma imam tudi Nikona sicer ne digitalnega in canona digitalnega, pa mi je še vedno petax najbolj pri srcu, da ne bi mislil, da jih nisem sprobala. Me pa zanima če si ti kdaj v roki držal Pentaxa?

LP, ribica

oFCA…..

Iz tvojega pisanja je razvidno, da si bolj racunalnicar kot fotograf. In zakaj to trdim? Ce bi poznal malo zgodbo, ki se ji rece fotografija bi vedel da je Zeiss POJEM dobre optike in to ne glede v katere namene se uporablja. Sploh tu govorim o zahodnonemskem Zeissu (ker sta bila po drugi svet.vojni zahodno in vzhodnoevropski, en v Dresdnu in drugi v Jeni…), ki svoje objektive enega za drugim opticno umeri in stestira vsakega posebej za maksimalno ostrino, tako da tu ni dvoma za pofl…. Zeissove objektive uporabljajo hasselblad, contax in drugi proizvajalci najboljsih fotografskih aparatov na svetu. Torej, Zeissova optika JE zagotovilo za dobro optiko in posledicno tudi dobre fotke, ce je dober fotograf in pa mirna roka za aparatom….
Pa se to: na drugem mestu si tudi skritiziral Panasonice (lumix…). Tudi v teh fotoaparatih (sam imam olympusa in pentaxa, da ne bo pomote) se skriva odlicna optika in sicer Leica. Ne vem, ce poznas tega proizvajalca ampak to je LEGENDA z 70 letno tradicijo, kjer tudi ni mozno, da bi se podpisali pod pofl. Torej tu se zelo motis….

LP – S.

New Report

Close