Katere za dolgonoge visoke
Razen Doroty Perkins v Emporiumu ne vem za nobene dovolj dolge hlače zame, da bi se kje dale kupiti. Sedaj nosim dvojne St. Oliviereve, a so mi malo kratke in ene Perkins. Obstaja še kaj, prosim?
Zanima me tudi za nogavice. Edine kolikor toliko prav so mi Irene od Polzele, a ker nosim sedemko, da so mi po dolžini prav, mi pride zgornji del do vratu. Ne morem kupiti manjših, ker me nervira, če mi dol lezejo ali stiskajo.
Mene pa vedno jezi, ker so mi kljub 10cm petam, Zarine hlače vedno predolge. Torej, tam prav gotovo dobiš kakšne hlače zase, čeprav so v prvem planu letos hlače “korenček” zgoraj široke in obupno kratke do gležnjev, in pajkice ravno tako precej kratke. Vseeno boš pri njih pri klasičnih modelih našla hlače dovolj dolge zase…
Hvala za odgovore!
Sem 180/80. Prej so mi bile prav Mercatorjeve nogavice, navadne in generične, sedaj sem se nekaj kg zredila pa nobene več. V zari sem si že marsikaj probala, a doslej mi ni bilo nič prav, verjetno zato, ker nisem okostnjak. Rdeča strela, koliko kg imaš? In verjetno tvoje noge niso dolge, ampak normalne ne?
Pearl, ene St Olivierjeve hlače sem pogledala, pa ne piše gor, je zgleda sprano. Kje se kupi ta Calzedonia prosim?
Vidim, da si totalno nerazgledana nakupovalka. Za tvojo višino in širino in dolžino nog dobiš oblačila tu v slo res predvsem v oliverju, morda ti tudi v zari, ker nisi tok visoka, moraš pač gledat, da je dolžina št 36. sem kar nekaj višja od tebe in ne okostnjak, čeprav suha, pa dobim vse za oblečt. potrudi se in poglej malo po trgovinah, če ti jekaj mar, da si lepo urejena. Če ti ni, je pa tako vseeno, če so hlače prekratke. Ker pa si ženska treba tudi kdaj krilo oblečt,
185.78,
Ja, ampak bistvena tukaj so stegna…Če so bolj močna, “poberejo” tisto dolžino v trenutno – tako pri hlačah, kot pri nogavicah…..
Brez Štumfov in hlač,
Meni osebno Zara, H&M in St. Oliver po krojih ne ustrezajo.
Jaz to že nekaj let rešujem z nakupom oblačil kar v tujini (2x letno) – se zapeljemo družinsko v Nemčijo na izlet npr. do Playmobila ali Legolanda, pa skočimo potem še v outlete Wertheim Willage ali pa Ingolstadt Willage, ali pa Metzinger Willage; Nemke so tudi izjemno visoke, nekatere tudi precej močne v stegna, pa dobiš tam odlična oblačila, npr. hlače dolžin 36 inčev in več, tudi “zvenečih” imen blagovnih znamk, po 3x nižji ceni ali bistveno več, kot tukaj v Sloveniji…… ali pa kupujem , ko sem v Angliji ( NEXT ima posebno linijo za visoke, oziroma dolgonoge – vedno dobim komplet garderobo, od business do casual), ali pa naročim iz Anglije preko spleta….
Nogavice: Falke – edine, ki mi ustrezajo, velikost L/XL – od najlonk, do samostoječih, do leggins – edine, ki se mi v razkoraku ne razparajo…
185.78,
Ja, ampak bistvena tukaj so stegna…Če so bolj močna, “poberejo” tisto dolžino v trenutno – tako pri hlačah, kot pri nogavicah…..
Brez Štumfov in hlač,
Jaz to že nekaj let rešujem z nakupom oblačil kar v tujini (2x letno) – se zapeljemo družinsko v Nemčijo na izlet npr. do Playmobila ali Legolanda, pa skočimo potem še v outlete Wertheim Willage ali pa Ingolstadt Willage, ali pa Metzinger Willage; Nemke so tudi izjemno visoke, nekatere tudi precej močne v stegna, pa dobiš tam odlična oblačila, npr. hlače dolžin 36 inčev in več, tudi “zvenečih” imen blagovnih znamk, po 3x nižji ceni ali bistveno več, kot tukaj v Sloveniji…… ali pa kupujem , ko sem v Angliji ( NEXT ima posebno linijo za visoke, oziroma dolgonoge – vedno dobim komplet garderobo, od business do casual), ali pa naročim iz Anglije preko spleta….
Nogavice: Falke – edine, ki mi ustrezajo, velikost L/XL – od najlonk, do samostoječih, do leggins – edine, ki se mi v razkoraku ne razparajo…[/quote]
Torej imaš mal čudno postavo, če ti ne ustrezajo ti kroji. Imaš pa preko spleta Long Tall Saly za visoke ženske. V Metzingenu tud jaz kupujem, samo to je občasno in vmes še kaj potrebujem. Nogavice pa Omsa in Sisy največja velikost, Falke občasno, nosim običajno le krila, ker visoke ženske v hlačah, pa še močne kot pišete, da ste…???, ne vem, imam stroge kriterije glede oblačenja. Ženska naj bo ženska.
185.78,
Brez Štumfov in hlač,
Nogavice: Falke – edine, ki mi ustrezajo, velikost L/XL – od najlonk, do samostoječih, do leggins – edine, ki se mi v razkoraku ne razparajo…[/quote]
Torej imaš mal čudno postavo, če ti ne ustrezajo ti kroji. Imaš pa preko spleta Long Tall Saly za visoke ženske. V Metzingenu tud jaz kupujem, samo to je občasno in vmes še kaj potrebujem. Nogavice pa Omsa in Sisy največja velikost, Falke občasno, nosim običajno le krila, ker visoke ženske v hlačah, pa še močne kot pišete, da ste…???, ne vem, imam stroge kriterije glede oblačenja. Ženska naj bo ženska.[/quote]
Ne nimam prav nič “čudne ali močne” postave -sem tip “peščena ura” in sem s svojo postavo zelo zadovoljna, (plosk trebuh in ravno pravšnja tazadnja) in je kar precej manekenska za mojo višino (184cm) 😉 imam le izjemno močno konstitucijo kosti in ravno prav “obloge” na njih-torej “težke, močne” kosti – vizuelno mi marsikdo prisodi kar 10 kg manj 😉 Pa se sicer s kg sploh ne obremenjujem, jezi me le, ker je pri določenih evropejskih proizvajalcih oblačil še vedno tako “neumen” standard: če si majhen, si/moraš biti ponavadi suhcen, če pa visok, moraš bit pa “omara”. V Ameriki pa tudi na Danskem to sploh ni problem – Imaš dolžine 36″ ali celo 38″ tudi v velikostih 4, 6, 8 – ( torej od št. 34 naprej….)
Je pa res, če se pridobim morda za kak kg ali dva (že pri menzesu med ciklom mi teža zaniha od 2-3kg), se mi “prime” samo na stegna, zato mi “pobere” dolžino hlačnic in nogavic….Pa sicer stegna sploh ne zgledajo debela.
Torej imaš mal čudno postavo, če ti ne ustrezajo ti kroji. Imaš pa preko spleta Long Tall Saly za visoke ženske. V Metzingenu tud jaz kupujem, samo to je občasno in vmes še kaj potrebujem. Nogavice pa Omsa in Sisy največja velikost, Falke občasno, nosim običajno le krila, ker visoke ženske v hlačah, pa še močne kot pišete, da ste…???, ne vem, imam stroge kriterije glede oblačenja. Ženska naj bo ženska.[/quote]
Ne nimam prav nič “čudne ali močne” postave -sem tip “peščena ura” in sem s svojo postavo zelo zadovoljna, (plosk trebuh in ravno pravšnja tazadnja) in je kar precej manekenska za mojo višino (184cm) 😉 imam le izjemno močno konstitucijo kosti in ravno prav “obloge” na njih-torej “težke, močne” kosti – vizuelno mi marsikdo prisodi kar 10 kg manj 😉 Pa se sicer s kg sploh ne obremenjujem, jezi me le, ker je pri določenih evropejskih proizvajalcih oblačil še vedno tako “neumen” standard: če si majhen, si/moraš biti ponavadi suhcen, če pa visok, moraš bit pa “omara”. V Ameriki pa tudi na Danskem to sploh ni problem – Imaš dolžine 36″ ali celo 38″ tudi v velikostih 4, 6, 8 – ( torej od št. 34 naprej….)
Je pa res, če se pridobim morda za kak kg ali dva (že pri menzesu med ciklom mi teža zaniha od 2-3kg), se mi “prime” samo na stegna, zato mi “pobere” dolžino hlačnic in nogavic….Pa sicer stegna sploh ne zgledajo debela.[/quote]
Sereš.
Imam podobno višino in postavo in žal mi je dečva, ampak imaš kakšen kilo več in nerazporejen po standardih. Lahko se ti tolažiš s težkimi kostmi in ženstveno postavo in najdeš še cel kup obrazložitev, ampak dejstvo je, da imaš nekaj kilogramov preveč in še te na nepravih mestih.
Pred menstruacijo se ti v telesu zadržuje voda, ne pa obloge na stegnih. Svašta.
… ZA Poznam rešitev ….
Poglej jaz imam v razkoraku, se pravi notranjo dolžino hlač 92 cm pa dobim od elegantnih hlač, do kavbojk vse v oliverju, dolžino 36. Je pa res, da so cene od 75 € navzgor. Če imaš manekensko postavo, potem ni problem za hlače. Samo močna stegna žal niso manekenska postava. Malo več samokritičnosti je potrebno, pa berz jamranja, kako je zunaj vse boljše. Potrebno si je vzet čas in it mal probat cote.
Draga 185.78,
Glej, ne mislim se tukaj “prepucavat” s teboj. Moj odgovor je bil namenjem predvsem “brez štumfov in hlač”-če ji bo kaj koristil, mi bo v veselje. Tebi sem namenila samo prvi odstavek glede stegen – preberi si moj prvi post prosim še enkrat… Dokler me v živo ne vidiš, me ne moreš soditi, koliko so močna moja stegna in šimfat moje postave – zame je še vedno manekenska (pa ne za tiste z velikostjo “0”, da ne bo pomote) – jaz nisem nič pojamrala.
Vendar sprijazniš pa se mirno lahko: zunaj Slovenije je marsikaj boljše, predvsem pa kvalitetnejše in cenejše ( velja Ameriko-npr. znamke Old Navy, Banana Republic, Kenneth Cole, kjer v outletih res po izjemno ugodnih cenah oblečeš celo družino za tretjino denarja, kot tukaj!) in Nemčijo (znamke Strenesse, St. Emile), velja pa tudi za Italijo ( npr. odlična kvaliteta poslovnih oblačil tudi za ženske Massimo Dutti, samo vedeti moraš, kje so tapravi outlet centri, kjer lahko kupiš oblačila po zelo ugodnih cenah – še dosti ceneje od Metzinger outleta in npr. Noventa Di Piave outleta verigeMcArthurGlen pri Benetkah….)
Ko enkrat malo prečekiraš ponudbo še drugod, vidiš, kako smo včasih Slovenke/ci, ki smo višje postave in imamo morda večjo nogo od št. 41, izsiljeni plačevati astronomske zneske, ja te cene so res unikatne 😉 Primer: redna cena klasičnih “jahalni stil” usnjenih škornjev do št. 41 cca. 150 Eur, enaki model v št. 42, 240 EUR (to je na oddelku, kjer imajo številke do 45, v ljubljani, v enem izmed trgovskih centrov, kjer “znana” trgovina z obutvijo) V tujini – npr. Ameriki je cena ženske obutve do št. 44 kar lepo enotna…..
Jaz za tistih 75 eur, kot jih ti morda odšteješ za ene hlače, raje poiščem možnost, kjer lahko kupim bistveno več za ta denar. In sem se kar lepo navadila, da oblačila kupujem samo 2x letno – nimam nobenega odtegnitvenega sindroma zaradi manj skakanja in letanja po slovenskih trgovinah, me niti ne privlači in ne pritegne. In to iz več razlogov: predrago, predrago, precenjeno ( ker vem, po kolikšnih cenah lahko kupujem v tujini, kar izkoristim pač takrat, ko gremo ali na dopust, ali pa na službeno pot….)
Ne maram zvenečih blagovnih znamk ala St. Oliver, Zara ion vseh ostalih “kultnih 2 brendov, ipd, ker posledično ne maram uniformiranosti – to dejansko pomeni: v tednu dni srečam npr. 2 osebi z enakimi hlačami, ali enakim plaščem ali pa enakim krilom.. Slovenija je pač majhna.
Je pa res, če se pridobim morda za kak kg ali dva (že pri menzesu med ciklom mi teža zaniha od 2-3kg), se mi “prime” samo na stegna, zato mi “pobere” dolžino hlačnic in nogavic….Pa sicer stegna sploh ne zgledajo debela.[/quote]
Sereš.
Imam podobno višino in postavo in žal mi je dečva, ampak imaš kakšen kilo več in nerazporejen po standardih. Lahko se ti tolažiš s težkimi kostmi in ženstveno postavo in najdeš še cel kup obrazložitev, ampak dejstvo je, da imaš nekaj kilogramov preveč in še te na nepravih mestih.
Pred menstruacijo se ti v telesu zadržuje voda, ne pa obloge na stegnih. Svašta.[/quote]
Svašta,
Glej, iz tvojega pisanja veje lastna zafrustriranost – tipično slovensko…… Ker veš, da si na forumu in sobesednici ne gledaš v oči, pač pišeš – če bi ji(mi) gledla v oči, mi lahko vrjameš, da si v takem tonu nebi upala tega izustiti, kar si napisala.
Sporočam ti, da sem s svojo postavo več kot zadovoljna tako med menzesom, ko se mi v celotnih nogah inposledično tudi stegnih zadržuje voda, kot takrat ko ga ni, še bolj pa sem zadovoljna, ko najdem ustrezno dolga oblačila 😉
Get a lilfe, woman!
Raje lopato v roke, pa sneg kidat – ti bo dobro delo, sprošča ventilčke 😉
Forum je zaprt za komentiranje.