Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija katere winse naj naložim?

katere winse naj naložim?

imam skoraj 3 leta star računalnik in bi morala ponovno naložiti winse. trenutno imam nameščeno kopijo xp prof. odločila sem se, da bi kupila orignialne winse, ker me kopija vedno kaj zafrkava, predvsem ko sem namestila sp2. sedaj ne vem ali je bolje, da naložim xp ali visto. računalnik ima konfiguracijo: amd athlon xp 2600, 512 mb , matična :gigabyte 7vt600 1394 kt 600. ker je računalnik zadnje čase bolj počasen, bi bilo verjetno pametno, da bi dodala še 512 mb rama?!

Kaj mi proporočate?

Seveda še RAM, pa XP nazaj (verjemi).
SP2 ne more biti vzrok da te nekaj zafrkava, pač pa “vse živo” kar se je do sedaj nabralo na računalniku.

samo viste ne.
S 512 jo lahko samo namestiš in gledaš, ker ti ne bo delalo NIČ. 512 je minimum samo za OS, torej samo za visto.
Poleg tega bi morala preveriti še ali ostali hardware deluje na visti.

Če potrebuješ stabilen hiter sistem brez navlake, si naloži win 2000.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sedaj pa samo še čakam, da bo kdo priporočil Windows millenium ali ceno 3.11 EE – slednji bi na tej mašini naravnost frčali.
Maxxima, ti kar lepo naloži nazaj XP-je, na prazen disk seveda. Kreiraj novo/novi particiji. Namesto legalnih XP-jev pa raje dokupi ustrezen ram.

Milenium je itak shit od shita, pol raje 98SE ali 95. Problem pa bodo seveda gonilniki. 3.11EE so bili do XPjev SP2 definitivno najboljši winsi kadarkoli, tako da bi se meni predlog zdel kar konstruktiven. Prav tako se mi zdi tudi Perotov predlog dober. Mi smo še leta 2003 veselo kupovali W2K, dokler me direktor enega dneva ni “skenslal” in naročil, da od zdaj naprej pa še samo XPje. Nekaj mesecev kasneje smo se odločili, da bomo probali par tovarniško izdelanih računalnikov in smo vzeli na “probo” nekaj Compaq-ov DX2000, pa smo bili kar zadovoljni. Ti so že imeli prednaložene XP SP1, menda pa se da tudi downgrade-at v W2K.

Malo smo zabluzli, ampak nič ne de. 🙂 Moj predlog: XP SP2, če boš kupila, kupi home, ampak vedi, da DSP varjante zdaj ne boš mogla kupit. Če ne igraš iger ali poganjaš zahtevnih aplikacij, recimo za oblikovanje, imaš 512Mb rama dovolj. Drugače pa dokupi še enkrat toliko. Skratka, jaz bi vanj investiral čimmanj in dal denar na stran za novega. Dandanes računalniki niso narejeni za dosti dlje kot za 3 leta.

Če že moraš uporabljat MS izdelke, potem XP SP2. Na enem računalniku jih še imam. Na vseh ostalih teče Linux. Zamenjal sem pa takoj, ko sem slišal za strojne apetite, ki jih ima Vista.

Jaz sem itak na nov HP-jev prenosnik ter na enega izmed stacionarcev poskusil naložit Visto.(oboje absolutno zadostuje potrebam viste).

In toliko “killerskih” screenov že dolgo nisem videl. Verjetno nekaj težav zaradi pomanjkanja kvalitetnih gonilnikov, a na stacionarcu je vista panično (bluescreen) ugasnila že samo zato, ker sem hotel pogledat en normalni DVD (nezaščiten). Pa še mnogokrat tako da lahko rečem za visto, da je samo lepa, če je mašina dobra, tudi dokaj hitra (pri premikanju miške itd.. 🙂 ), sicer pa bo zanimivo spremljat, kdaj bo nekdo rekel, da mu vista deluje popolnoma brez težav in mu dela cel kup programja in železnine…
XP-ji so imeli neprimerno manj porodnih težav, predvsem po zaslugi združljivosti gonilnikov iz 2000, saj so bili mnogi napisani kvalitetno in niso pokvarili sistema (kljub temu, da je XP včasih malo pojamral).
Tudi jaz sem prvotne XP-je večkrat nadgradil z SP1, kasneje z SP2 in lahko zatrdim, da je najboljša verzija tazadnja – z vgrajenim SP2 – torej, da nadgradnja ni potrebna več. Daleč najmanj težav. No, če pa se kak program sam od sebe sesuje, pa niso winsi nič krivi (vsaj ne vedno) pa tudi kaki slabi gonilniki niso ravno v prid sistemu.
Enkrat sem naložil tudi Win 2000-SP4, pa so mi nagajali.
Torej, mislim da bo še dolgo kraljeval XP SP2, po forumih pa se da najti tudi nekaj nasvetov, kako izklopiti nepotrebne servise, kako malo izboljšati lastnosti datotečnega sistema, ki hoče biti včasih prepameten in preveč razkomoten. Pametno je tudi izklopiti razne “speed lounche”, ki jih namečejo v sistem razni programi, ki jih namestimo. Res pa je, da če je računalnik, kupljen pred tremi leti bil fulll poceni, to pomeni, da ima najslabšo ploščo, vgrajeno slabo onboard grafiko, ki ima priložene gnile šoferje, slab ram, po možnosti kak Artec brener, pol kak Excelstore disk (s tako – sorodnikovo mašino sem se še pred kratkim zaje….), pol pa si res najbolj vesel, ko ti izdihne osnovna (tk kot je men.. :-).

Torej, kot so že svetovali. XP-SP2, denar pa vloži v 512 združljiv modul RAM-a, pa bo delalo..

Mimogrede bi še nekaj vprašal. Pred kratkim sem na torentu našel SP3 za XP-je, pa se ga ne upam niti pognat. A kdo ve, a je to zajebancija, al res to obstaja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close