katere toplice so boljše za 2-letnika
Mislim, da v vseh toplicah obstajajo rekreativni bazeni in bazeni s termalno vodo (piše zraven vsakega bazena). Na teh pa je itak napisano, koliko časa je priporočljivo kopanje. Mislim, da je to cca 20 minut.
Vendar, ko se kopamo po raznih toplicah, pa vidim, da to le malokdo upošteva. Še posebno, če so otroci skupaj s starimi starši, se veselo z njimi namakajo v tudi zelo toplih bazenih, pa v naftnem bazenu v Moravskih toplicah.
Torej mi se v toplicah ponavadi kopamo v rekreativnih bazenih, kjer naj bi bila voda mešana.
Glede zdravstvenega stališča in škodljivosti pa ne vem, sem samo slišala, da naj se otroci ne bi kopali v termalni vodi (to ne velja za rekreativne bazene) več kot 15 min skupaj, pa potem ven in potem spet. Če je pa kaj resnice na tem ne vem. Sem pa videla opozorila o dolžini zadrževanja v vodi v termalnem bazenu. V Moravskih toplicah vem, da jih imajo zraven vsakega bazena.
v Moravcih še nismo bili v zunanjih bazenih, tako da ne morem sodit, notranji je pa grozno vroč, kar sigurno ni zdravo za otroke.
V Radencih pa nam je zelo všeč in gremo večkrat za kakšen podaljšan vikend. Sploh tale zunanji otroški bazen z navadno vodo 30 stopinj in malim plastičnim toboganom se nam dopade 🙂
LP
ja, imamo 2 otroka in imata oba zastonj.
Mi gremo kar tako, preko interneta izberem ponudbo in po mailu vprašam. Bili smo pred 2 tedni, v hotelu Radin (polp), cena 10.400 na osebo na dan, otroci zastonj, plačali smo dodatno ležišče 1.400 sit na noč…. v glavnem vse skupaj nas je 3 dni kopanja stalo 44.000 sit.
Kosilo smo jedli ob bazenih v samopostrežni restavraciji, zelo zelo poceni… (pol litra juica 300 sit, 1/2 l vode 250 sit, v glavnem napram morju ali Gorenjski se nam je zdelo zastonj 🙂 Otroško kosilo meni 600sit, odrasli meni 900 sit, špageti 600 sit (ki jih je mimogrede dovolj za 2 otroka)…
v glavnem, kakor koli obrnem… v 3 dneh smo porabli 55.000 sit (nikjer na morju za 4 osebe ne pridemo tako poceni skoz, če gledam hotele s 4****).
če te še kaj zanima????
LP
aja, bazenček otroški noter je, samo je zelo majhen, tale zunaj je pa kar fajn, naša dva skačeta ko nora, midva z možem pa se poleg namakava 🙂
pa še ena lesena gusarska ladja je tam, da se otroci igrajo, pa neke gugalnice. Je tud animacija, ampak naših to ne zanima kaj dosti. Pa ogromno peščeno igrišče za odbojko, kar je našim služilo za peskovnik.
No, nam je všeč, so pa okusi seveda zelo različni….
hehe, pijača je vsa vključena, alkoholna in brezalkoholna. lahko se napiješ do nezavesti :))) nihče ti nič ne šteje, vino in sokove si natakaš sam, pivo pa ti prinesejo k mizi in ko spiješ, natakar prileti in takoj vpraša, če sme prinest še eno 🙂
seveda zaradi otrok pač veliko ne spiješ, ampak moj mož je šel “težko” iz jedilnice po večerji in je ful gnjavil, kako bi pa on zdaj še spil 5 velikih piv, ker so zastonj…
Hrana je vsa samopostrežna, ni kaj ni…. neomejeno za vse okuse. Tudi pršut za zajtrk in večerjo, pa za vegetarjance v redu (jaz na dopustu namreč nikoli ne jem mesa, ne vem zakaj, ampak mi ful ne paše…) Ogromno zelenjave, dosti sadja in sladoleda, vse neomejeno seveda… Ne vem, jaz sicer nisem tako mahnjena na hrano, ampak izbira je res velika.
so pa nasploh ful prijazni vsi v hotelu, navajeni družin z otroki.
Glede na to, kaj tam počneš je pač odvisno, kak tip si. Tenis, odbojko na mivki, mali nogomet, kolesariš, plavaš v hladnem bazenu (v termalni vodi ne moreš plavat, se samo namakaš). Imajo organizirane izlete menda v Kapelo, kjer so znani vinogradi in vinske kleti…
Ampak nam čas tako hitro mine, da si vsakič mislimo, kako bomo šli na izlete, pa enostavno nimamo časa 🙂 Zvečer pa lahko greš na internet v avli, haha. Imajo tudi neko muziko za ples, ampak nas to ravno ne gane.
no, zdaj bi jaz šla takoj še 1x….
je pa to res majhen kompleks napram Čatežu ali Moravcem, da ne boš razočarana. Dobro si oglej slike na njihovi spletni strani in malo primerjaj z drugimi toplicami. Nama z možem to odgovarja, ne znam si predstavljat 3 dni laufanja po Čatežu za našimi naspidiranimi otroki. Mi gremo v Čatež samo za en dan, pa sva zvečer z možem totalno uničena.3 dni takih skupaj ne bi preživela.
http://www.radenska-zdravilisce.si/slo-rade-index.asp
Cena se mi zdi zelo super. Škoda, da ne znese ( časovno )
Forum je zaprt za komentiranje.