katere pripravljene čevapčiče
Vidim, da se danes odprajo teme na temo hrane, pa da še jaz pristavim svoj lonček..
Torej v soboto imamo v planu piknik pa me zanima, katere pripravljene čevapčiče kupujete oz so vam najboljši? Jaz ponavadi kupim ave leskovačke. Lahko mi predlagate tudi kakšne gostilne ali mesarije kamor bi lahko šla po maso v lj in okolici.
Ti kar kupuj maso v vitrini nagomilano, ko je not zmleto marsikaj, pa še zakamuflirano z začimbami in stoji in se pojca na kisiku – bolj škodljivo je, da je meso na zraku ( bakterije), kot pa da je zapakirano v plinski barieri – nič ni prešpricano pred pakiranjem z drugimi stvarmi saj to ni sadje in zelenjava za transport 😛
Meni, ko kupujem iz vitrine pri mesarju in delam doma sama maso za čevapčiče, pleskavice ali pa za bolognese omako, mesar odreže od kosa, pa četudi je 5 eur draje od tiste namlete in nagomilane mase, namelje pred menoj v vrečko, s tem da mora spustit prej ven cca 5-10 cm, kar je še od prej v mašini. Šele tako namleto meso je čisto in neoporečno “dodatkov”.
Forum je zaprt za komentiranje.