Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Katere kreme priporočate?

Katere kreme priporočate?

Imam zelo suho kožo, nagnjeno k alergijam, zato sploh ne uporabljam mleka in tonika, pa tudi kremo nanašam morda vsaki drugi ali tretji dan, saj na vsako kremo sčasom postanem alergična. Tudi zdravnica mi je svetovala, naj kožo umivam le z vodo. Do sedaj sem testirala le cenejše kreme: Nivea, Oil of olaz, L’oreal, Vichi… – skratka te, ki jih dobiš v vsakem DM-u in podobnih drogerijah. Nivea je še znosna, Oil of olaz tudi, L’oreal in Vichi pa sem uporabila le enkrat in imela grozne alergije.
Ali ima slučajno katera od vas podobne probleme? Katero znamko kozmetike uporabljaš, kje jo kupiš, cene…

Sara, jaz ti priporočam Avene znamko kozmetike, ki jo dobiš v lekarni, ker ima ta znamka linijo za izredno občutljivo kožo. Prosi za testerje. LP

Živjo Sara, sama imam tudi suho kožo, pa večino krem ne prenašam. Sem pa sedaj probala mleko in tonik iz linije alverde od DM. In edino po tej mi koža nič ne reagira (npr rdečica) in jo dobro prenese. Zaenkrat to uporabljam 2 tedna in je super. Piše pa da je brez sintetičnih konzervansov, v glavnem naj bi bazirala na naravni osnovi iz rastlin. Kreme pa še nisem sprobala, tako da ne vem. Do sedaj imam se niveino za porabit do konca, potem sprobam od alverde. Razne drage kreme pa se nisem probavala, razen testerčkov , pa mi nobena do sedaj ni ustrezala.
Drugače pa pohvalim balea znamko (tudi od DM) za nego telesa, se mi full dopade, pa se znatno ceneje je kot npr nivea, kvaliteta pa ista. Skor se mi zdi da ni razlike med niveo in baleo, razen v ceni in embalaži.

Sporoči če najdeš kremo ki ti ustreza. Oziroma tudi ostale punce sprašujem katera krema je primerna za suho in občutljivo kožo za hladno vreme, kot podlaga pod pudrom?

Alja koliko pride krema od Avene, ali se da dobiti prej tester?

Lep pozdrav, Tanaya

Testerje od Avene se da dobit v lekarni, je pa ta kozmetika približno isti cenovni razred kot Vichy (kreme stanejo mislim da okoli 3000 sit). PL

Poskusi kolekcijo ella bache-zelo dobra,dobis lahko tusi testerje npr.v matiku na slovenski(tm pr bavarcu) jih imajo skoraj vedno,pa se zelo prijazne punce so notr.

Če imaš suho kožo bi ti tudi jaz priporočala kolekcijo Alverde. Tonik in mleko divja vrtica oz. po slovensko imajo na etiketah šipek. Krema pa Sensitive Jojoba ali pa lipo. Prednost je tudi ta da lahko kupiš tester kreme, ki stane 199 sit, pa tudi če kupiš kremo ne stane veliko. Kreme pa ne smeš nanesti preveč, ker je zelo koncentrirana.
Jaz sicer imam mešano kožo, po nosu pa vidne pore. Čeprav uporabljam kolekcijo 3 tedne, se mi pore ne vidijo več tako, na nosu so se mi ogrci kr lepo očistili, saj so sestavine naravne in niso komodogene, te sestavine pa naj bi mašile pore.
Poizkusi pa boš videla. Če si kupiš celotno kolekcijo te pride manj kot 3000 sit, tako da ni preveč za izgubit.

KJE PA LAHKO KUPIM TO KREMO? LP :O)

Alverde kreme lahko kupiš v vseh trgovinah DM. Tudi jaz toplo priporočam kreme te blagovne znamke, tudi čist. mleko in tonik z vrtnico.

Kolekcijo Alverde imajo v Dm-u.

Enkrat na teden je pa dobro narediti piling in pa masko za obraz, odvisno kakšno vrsto kože imaš.

Alja hvala za odgovor, grem na lov za testerčki… Sem pa sproba tester od afrodite, krema s kamilico za občutljivo kožo, ki mi zelo ustreza, pa še odlična je kot podlaga za puder.

mc : Alverde je blagovna znamka DM (drogerie markt)

hVALA ZA INFORMACIJO, ZANIMA PA ME ŠE ALI JE TA KREMA ALVERDE PRIMERNA ZA MOJA LETA 36 NAMREČ ALI JE SAMO ZA MLADE? LP :O)

Seveda so te kreme primerne tudi zate. Odvisno pa je, kakšno kožo imaš.
Za suho kožo je primerna krema z vrtnico, za občutljivo je lipina ali pa z jojobo, za mešano pa fluid z aloe vero. Vzameš si lahko tudi fluid z rakitovcem, ki deluje preventivno proti gubam. Jaz (stara sem 32 let) si vsake toliko časa naredim 3-tedensko kuro, in sicer najprej nanesem na obraz ta fluid proti gubam, čez pa še kremo z vrtnico.

Ne pozabi tudi na kremo za okoli oči – odlična je Alverde / smetlika.

Pa sporoči, kako si se odločila in ali si zadovoljna!

Imam tudi sama takšne probleme. Našla sem kremo, ki mi pomirja kožo, sploh ni več suha in razdražena, v glavnem enkratna. EUCERIN. Toplo priporočam.

lp 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close