katere knjige priporočate
@Katja10: z vsemi tvojimi (zabavnimi) alinejami se strinjam, ampak žal me (kot smo pred časom z nekaj sorodnimi dušami tukaj že ugotavljali) Camilleri nekako ni potegnil v zgodbno. mogoče prevelika pričakovanja.
@pilgrim: >mogoče prevelika pričakovanja
Najbrž res … Meni se zdijo njegove knjige solidne, luštne … se mi pa zdi, da niso ravno za v anale.
jaz bi use lepo prosu ce mi lahko kasen zrihta obnovo od A.cristie zlo pod soncem rabiv bi jo pa se danes poslite na gmail blaz.rzek@gmail.com
Kam to plovemo, res bo konec sveta, mladini se še Agathe Christie ne ljubi več brat.
Tule imaš obnovo v angleščini 😉 http://en.wikipedia.org/wiki/Evil_Under_the_Sun
Čez komot ga pa ni zgleda.
Najprej fehta za obnovo.
Potem ne bi spremljal teme ampak bi najrajši, da mu jo nekdo servira na mejl.
Potem bi mel ubnovo v slovenščini.
A za gugl translejt si že slišal, če si že z netom rad pomagaš?
Svašta 🙁
Ampak res – jaz bi bila neskončno hvaležna, če bi za šolo lahko brali Agatho Christie. Nas so “matrali” z bistveno bolj “neprijetnimi” čtivi. Pa smo kljub temu, da interneta še bilo ni, kar nekako zmogli…
sem verjetno edini slovenski pisec, ki ne bere. berem skoraj nič. med skoraj nič štejem uradne liste in literarno revijo, prek katere spremljam razvoj proze pri nas in v svetu. tako vem, ali sem, ali nisem in. verjetno je edini avtor, katerega zgodbo sem prebral več kot eno, stefano benni. priporočam.
Knjiga, ki me je res pritegnila in je nisem mogel nehati brati je: Minette Walters: Kiparka.
Priporočam pa tudi branje Lojze kovačič: Prišleki, 2.del, sam se to knjigo prebral za maturo. Je res odlična knjiga. Na začetku opisuje Bubijevo prvo spolno izkušnjo in predstvalja, kako je živeti med dvema svetovoma.
Sicer pa nisem knjižni molj. Preber morda 2 knjigi v poletnih mesecih.