Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Katere knjige PONATISNITI v Sloveniji ?

Katere knjige PONATISNITI v Sloveniji ?

Katere knjige bi v Sloveniji po vašem mnenju morale biti ponatisnjene?

Jaz bi bila IZJEMNO srečna, če bi se dalo spet kupiti:

– Umetnost Ljubezni, Ovidij

– Formule ljubezni, Milivojević

Meni se pa zdi, da bi bilo treba ponatisniti Brysonovo Kratko zgodovino skoraj vsega (v trdi vezavi).

Na hitro odgovorjeno: marsikaterega “klasika”. Pri tem naj založbe ne bi imele pred očmi samo cekinčkov (tako kot Mladinska knjiga pri ponatisu Najlepših pravljic), ampak bi v to tudi vložile malo dela: kompetentni prevajalci bi pregledali zastarele prevode ali jih celo na novo prevedli, treba bi bilo najti modre lektorje, ki bi z občutkom in zrncem soli tu ali tam kaj malega pri starih prevodih posodobili (kakšne težave nastopijo v tem primeru glede avtorskih pravic pokojnih prevajalcev, pa se mi še sanja ne).
Po mojem naj bi tako vsaj bilo v najboljšem vseh svetov …

Osvajalci nekoristnega sveta (Lionel Terray)
Iskala sem za darilo – pa nisem imela uspeha. Po antikvariatih je menda precej povpraševanja, ponudbe pa nič, tako da bi najbrž šlo v promet. Kdor to knjigo ima se menda ne loči od nje.

Kuharsko knjigo Veliki Pellaprat. Ni je za dobit, izšla je 1972…

Naša pika bi si želela ponatis vseh “Emilov” Astrid Lindgren in Ingoličevega “Ptiček brez kljunčka”.

tudi bralka

Karla Maya.

Agnes Cecilijo Marie Gripe, prosim!!!

Dumas – Grof Monte Cristo, Trije mušketirji

Hamsuna sigurno!

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pa še:

Moravia: Rimljanka

Steinbeck: Rdeči konjiček
Steinbeck: Negotova bitka

Včasih so potrebne posebne priložnosti, da se uspe ponatisniti tisto, kar ni več dostopno na policah knjigarn. V tej izdaji se spet berejo (nekatere meni najljubše) Pavčkove pesmi. Naj bodo pospremljene z najboljšimi željami, da se v prihodnjem letu izkaže, da so prepričale tudi žirijo.

http://209.85.129.132/search?q=cache:AgpOXLcK-GkJ:www.dnevnik.si/novice/kultura/1042276618+pav%C4%8Dek+andersen&cd=5&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Hm, o Karlu Mayu sem resno razmišljal … Ko sem ga zadnja leta ponovno prebiral, sem le stežka razbral odkod moje izjemno otroško navdušenje nad njim. Potrebno bi ga bilo (vsaj na mestih) prenapisati, saj skoraj ni šablone, ki bi se ji izognil …

@Summer: – Umetnost Ljubezni, Ovidij

Iz zanesljivih virov sem izvedela, da bo ponatis izšel enkrat naslednje leto.

Jaz pa sem iz enako zanesljivih virov izvedel, da v prvih treh mesecih 2010 izidejo tudi Formule ljubezni 😉 …

Dodajam: vse od Jurić Zagorke

Hmmm, medtem se je Emil v vseh treh delih pojavil na policah knjigarn. Zdaj so tudi vse tri knjige že doma, čeprav pika tega še ne ve.

Je to naključje ali …

tudi bralka

In zares so se moje želje uresničile, kot ste napovedovali zgoraj, hehe….

Še kaj predlogov za ponatise?

Za lahko noč – Ela Perci :-)) klasika in v vseh knjižnicah izvodi zdelani v nulo

Šepetati konjem (N. Evans). Iskala povsod, iskala tudi prijateljica, knjige ni. V antikvariatih vrste za nakup rabljene. Dolge vrste.

Carl Sagan: Stik. Mimogrede, če jo kdo prodaja, jo takoj kupim (041 249 315).

“Zaklete čajnike” Normana Hunterja v prevodu Dušana Ogrizka.

New Report

Close