Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Katera založba izdaja vam dobre knjige?

Katera založba izdaja vam dobre knjige?

Domnevam, da ima vsaka slovenska založba svojo filozofijo oz. politiko izdajanja knjig. Katera založba ponuja knjige, ki so po vašem okusu? Sam prisegam na Študentsko založbo oz. njihovo edicijo Beletrina.

Jaz tudi opažam, da največkrat berem Beletrinine knjige.

cankarjeva, beletrina, pa tudi pri sanjah se kaj najde

Založba Meander

učila

Zame tudi Beletrina, ceprav tudi oni poznajo brce v temo. Cankarjeva ima najboljse potopise in krasne Moderne klasike, Ucila pa so se vrgla na izdajanje Nobelovcev in Bookerjev, kar je vsekakor okej.

a zdaj bodo Učila izdajala te knjige? Do sedaj so se namreč nobelovcev držali pri Didakti, ki mi je zelo ljuba založba z otroško literaturo, medtem ko so bookerjevi avtorji polnili zbirko Moderni klasiki. Sem pa opazila bookerja 2003 pri Učilih.

Imaš prav, Aja – Nobelovce izdaja Didakta. Pomensko zelo sorodni imeni, kaj čmo! 🙂 Booker 2004 pa bo definitivno izšel pri Učilih.

a slučajno ti prevajaš? Potem bodo izgleda res pri Učilih nadaljevali z Bookerji, ker so že za 2003 izdali. Pri Didakti pa sem navadno kuhana in pečena s knjigami za malčke, ker je moja tavečja bila do sedaj nora na njihove knjige.

Oja, a si že brala Hollinghursta? Že nekaj tednov odlagam začetek – se mi zdi, da bi znal biti pretresljivo lep.

Aja in Toro: ne, ne prevajam (sem bila v igri, a zaradi necloveskih rokov odklonila). Hollinghursta sem zacela brati, a mi ni ravno potegnil (potem pa sem ga itak morala vrniti). Dosti bolj me je Small Island, aktualni Whitbread. Seveda pa nikogar nhe odvracam – nope, not me! kar berite in povejte, kako je! 😉

oja, kakšen je Small island? Mi ga je pravkar dostavil Amazon, pa nekako kolebam, kaj naj prej preberem Anilin duh ali to. Sem pa včeraj pogoltnila med opoldanskim spanjem mojih tamalih Skrivnostni primer. Lahkotno branje in zelo te not potegne.

Small Island je definitivno ena najboljsih knjig, ki sem jih prebrala v zadnjem letu. Po malem ze izvajam nudge-nudge glede prevoda (odlomek bo v naslednji Literaturini Zadnji izmeni), upam, da bo slo in da bodo roki kolikor toliko cloveski. Zgodbo v obrisih najbrz poznas z zadnje strani. Jezik je tekoc in bogat, ne prav hudo ‘jamajski’ (v smislu otezenega branja).

Hehe, a ves, da sem jaz vceraj tudi mislila zaceti z Ondaatjejem (narocen z abebooks), pa sem se potem raje lotila Canettijevih Glasov Marakesa. No, pa saj vrstni red ni bistven, a? 😉

založbi vale novak in eno sta mi najljubši.

New Report

Close