katera valuta?
Obvezno funt. Evro je tam tako nizko vrednoten, da ni za verjet. Nakupovala sem oblačila in opazila, da je na primer cena moške srajce v funtih 22 v evrih pa 38. Zdaj pa izračunajte po katerem tečaju je to preračunano. Sama sem najraje dvigovala sproti tam na bankomatu ali plačevala s kartico, se najbolj splača. Bila sem v Londonu.
Hm. Jaz si z avtom ne bi upala, ker tam se vozi po levi. Glede denarja ne bi vedla. Jaz sem šla gor z letalom, nizkocenovnikom, karta za tja in nazaj 15 euro ( je bila akcija), bus do centra in zadnji dan nazaj 14 funtov, hotel ** sorazmerno blizu centra 35 funtov na dan (wc in tuš v sobi, zajtrk)-enopost.soba. Dnevna karta za vse smeri z busom ( po Londonu) 3,80 funta…tudi s hrano se da pridet poceni skozi,cena piva v pubih od 1,70 funta naprej. Predlagam, da si pogledaš cene prenočišč na Booking.com. Jaz s sabo nisem imela skoraj nič denarja, sem sproti dvigovala ali plačevala s kartico.
Ja pa saj na Irskem je uradna valuta evro.
V GB seveda funt.
Koliko denarja vzet s sabo, je pa zelo relativna zadeva. Seveda se da približno zračunat, koliko rabiš za pot (bencin, trajekt), koliko rabiš za spanje (hostli, B&B…? – itak so vse cene na netu). Za oglede spet lahko zapraviš več ali manj – se da tudi te cene najti na netu, če seveda veš, kam in kaj bi šla pogledat…
Sama sem bila samo po par dni v Londonu in Dublinu, moja znanca stabila lani VB – Škotska (verjetno približno podobno), 2 tedna, spala po B&B, pa ju je stalo cca 3.000 EUR. Verjamem, da se da tud z malo manj priti skoz.
Forum je zaprt za komentiranje.