Katera turistična destinacija v tujini, ki ste jo obiskali, vas je najmanj navdušila?
Saj me ne moreš poznati, če si pa vedno za štedilnikom, pometaš in pomivaš okna. Turške, mehiške in slovenske žajfnice ter MON so tvoj edini svet, zato si “desperate”.
[/quote]
Daj še, še si izmišljuj, izcedi vse, kar se da iz nicka, ki je bil itak tebi namenjen, pljuvaj, sproščaj se…..mogoče ti bo pa pomagalo, da se nehaš držati, kot da ti stalno nekaj smrdi pod nos. Najbolj zoprna oseba na tem forumu si.
Ja, Dubai je to sedaj.Najhujši so Britanci pa Rusi kot turisti, tudi v Dubaju, zaradi njih ni več tja za hodit -ker se ne znajo obnašat, ne znajo niti spošotvat pravil ( v javnosti izven za njih določenih turističnih con- hodijo nepirmerno oblečeni ( razgaljena ramena, ženske kažejo kolena in stegna v hotkah po nakupovalnih centrih naprimer kljub opozrilom na vratih). Žal je pa Dubai preplavljen tudi z Indijci in Tajci ( delovna sila). Na prodajnih mestih vsepovsod tista vsiljena prijaznost.
Pred naprimer 8-10 leti je bilo tam spodobno, mirno, sedaj tega ni več. Preveč skomercializirano, prilagojeno glasnim Britsem in Rusom.
Dubai je v današnjih časih samo še 1x za obiskat, potem pa imaš kot pameten turist zadosti.
Druga je, če se uspeš dobro prodati na trgu delovne sile in greš za nekaj časa “garat” tja za dober denar, a tudi z zavedanjem, da je tudi življenje tam drago – en voziček hrane iz tamkajšnjega supermarketa stane tam skoraj 3x več, kot pri nas. Saj so tudi plače odlične, brez davka, ampak vseeno. Se draži vse tam v zadnjih letih, vključno z gorivom.
V Benetkah, ciganija od ciganije in ne več.
[/quote]
Benetke so mnogo več kot Trg Svetega Marka in tiste špure narejene za turiste.
Ga ni večjega užitka, kot it tja v oktobru, novembru, ko ni ne trum poševnookih ne drugih in tudi ne slovenskih turistov. Je pa res, da sem umetniška duša, vidim Benetke drugače, kot marsikateri Slovenec.
Benetke so vse več, kot samo “glavni otok” – vključno z nastanitvami.
Na glavnem otoku Benetk se pa tudi najde kakšna dobra, domača “neturistična” restavracija, ki jo še vodijo Italijani, ne pa kot večino tistih, ki jih vodijo Albanci in pred katerimi piše v glavni sezoni na tabli pred vhodom “menu turistico” ali “menu fisso”. Takih se izognem v velikem loku.
Ja, Dubai je to sedaj.Najhujši so Britanci pa Rusi kot turisti, tudi v Dubaju, zaradi njih ni več tja za hodit -ker se ne znajo obnašat, ne znajo niti spošotvat pravil ( v javnosti izven za njih določenih turističnih con- hodijo nepirmerno oblečeni ( razgaljena ramena, ženske kažejo kolena in stegna v hotkah po nakupovalnih centrih naprimer kljub opozrilom na vratih). Žal je pa Dubai preplavljen tudi z Indijci in Tajci ( delovna sila). Na prodajnih mestih vsepovsod tista vsiljena prijaznost.
Pred naprimer 8-10 leti je bilo tam spodobno, mirno, sedaj tega ni več. Preveč skomercializirano, prilagojeno glasnim Britsem in Rusom.
Dubai je v današnjih časih samo še 1x za obiskat, potem pa imaš kot pameten turist zadosti.
Druga je, če se uspeš dobro prodati na trgu delovne sile in greš za nekaj časa “garat” tja za dober denar, a tudi z zavedanjem, da je tudi življenje tam drago – en voziček hrane iz tamkajšnjega supermarketa stane tam skoraj 3x več, kot pri nas. Saj so tudi plače odlične, brez davka, ampak vseeno. Se draži vse tam v zadnjih letih, vključno z gorivom.
[/quote]
Popolnoma se strinjam. Zebel v krsto je visa free za vse clanice Schengena od maja 2015. Konec leta 2009 je FlyDubai zacel nizkocenovni napad na Evropo. Bil sem v Dubaju pred kratkim in le par let nazaj. Razlika je kot noc pa dan. Tudi tuji delavci v turizmu tam niso vec kar so bili. Prilagodili so se masovnemu cenenemu turisticnem primitivizmu, ki se trzi kot ohh ahh.
tja se hodi igrat na srečo, ne pa občudovat mesta. kako brez veze bi ti še bilo na Aljaski, mraz, sneg in smreke ter tu pa tam kakšen medved.
[/quote]
Luškan si :))
Las Vegas in Reno se oglašujeta tudi kot turistični znamenitosti Amerike, enako kot Hollywood (ki je meni osebno tudi beden) , ali Niagara (ki je kul) .
Mesti, ki sta bili meni v Ameriki všeč, sta bili San Franciso in New Orleans.
Na Aljaski pa nisem bila in težko rečem :)))
Las Vegas in Reno se oglašujeta tudi kot turistični znamenitosti Amerike, enako kot Hollywood (ki je meni osebno tudi beden) , ali Niagara (ki je kul) .
[/quote]
ja kamor hodijo turisti gemblat ne pa arhitekturnih znamenitosti gledat. Saj je tudi Postojna znana po jami, ne pa po ulicah.
[/quote]
Američani znajo tržit še tako zakotno luknjo -napeljejo ketnco za ustvarjanje vrste in pobirajo vstopnino :). In imajo za vsako zadevo pripravljeno tudi zgodovinsko zgodbo 🙂
Drugače pa – Vegas je za odrasle to, kar je Disneyland za otroke 🙂 Promiseland 🙂 Jaz ga imam za 2x v življenju zadosti – ker me gemblanje tam ne mika kaj preveč, še manj pa pijani, zakajeni ljudje vsepovsod celo v igralnicah je dovoljeno kajenje. To pa ni zame :). In potem vidiš, kako upokojenci pridejo igrat, pa meče pol ure posamezne centke ( ne četrtake) noter, pa vrti, da dlje traja :)))
Meni od Amerike je najbolj tako za spočit všeč Maine, severna in južna Karolina, za bolj pogret pa Florida-bolj off main roads , pa dol potem tudi do Key Westa.
Nashwille ( Tennessee) je tudi en tako bolj pijansko škornjarsko mesto – me je razočaralo v živo. Najdeš lahko dobro musko, pa vse preveč pijane mladine, ki se ti muva pod nogami.
Mi je pa zanimivo odkrivat Ameriko z lastnimi čutili. Še malo, pa bodo skoraj vse države spoznane.
ja kamor hodijo turisti gemblat ne pa arhitekturnih znamenitosti gledat. Saj je tudi Postojna znana po jami, ne pa po ulicah.
[/quote]
Ja no, ok.
Ameriko sem prekrižarila po dolgem in počez in sem pač napisala, kaj mi je bilo najmanj všeč. Lepih koncev, jezer, hribov, puščav, gozdov IN JAM imajo pa kolikor hočeš.
Forum je zaprt za komentiranje.