Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Katera turistična destinacija v tujini, ki ste jo obiskali, vas je najmanj navdušila?

Katera turistična destinacija v tujini, ki ste jo obiskali, vas je najmanj navdušila?

Bila v Južni Koreji. Zakaj recimo najslabša destinacija. Kaj je tisto kar zmotilo?
[/quote]
Dolga zgodba, pa tudi malo preveč osebna za javno objavo. Ni bilo vse slabo, ampak kot rečeno – najslabše do zdaj 😉

Los Angeles

Meni pa Praga ni bila tako zelo slaba za pogledat. Mogoče zato, ker sem jo doživela v dobri družbi. Kot samo mesto mogoče res nič posebnega. Všeč mi je bila Zlata ulička. Tiste nizke, starinske hišice…Všeč so mi bila dela našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika, na primer, cerkvica, ki si jo je zamislil. Najbolj pa smo se sprostili v eni od njihovih pivnic, kjer sem pila najboljši pir doslej. Ja, Praga ima dobre pivnice in dober pir. Dobiš ga v skoraj literskem kriglu..haha…Pa še posebno drag ni bil.
Drugače pa Pariz mi je bil zakon, pa Dunaj…Sicer pa tudi mene niso posebej navdušile Benetke. Golobov, kolk hočeš,…preveč ljudi, pice nič posebnega…

Nisem veliko potovala a Turčija me več ne vidi. Umazano in zelo vsiljivi moški.

Dolga zgodba, pa tudi malo preveč osebna za javno objavo. Ni bilo vse slabo, ampak kot rečeno – najslabše do zdaj 😉
[/quote]Razumem.
Ljudje so od vseh Azijcev v J.Koreji zelo agresivni, tako na ulicah kot v vaseh, negostoljubni. Izgleda je to vse sistem, ki ga živijo. Vonj po česnu je zaslediti po celotni Južni koreji.
Mesta se razvijajo z svetlobno hitrostjo, ker je vse dosti let spalo. Toda zaradi izjem lahko tudi Južna Koreja pusti prijeten vtis.

Če si v Pragi poleti in nastanjen kje v centru, je vsaj en dan obvezno vstati ob 6h (takrat se že zdani) in si arhiterkturo ogledati, ko so ulice še prazne in le tu in tam kakšen domorodec šiba v službo. Čisto drugače kot če se par ur kasneje v gužvi potikaš po istih ulicah.

No ja, potem pa ti nisi bila v Bolgariji. Bogarija je top, samo vedet moraš, kaj obiskati.
Pa ne mi Gardskem jezeru, ker to je pa res nekaj najbolj brezveznega.

Sicer sem bila najbolj razočarana nad Benetkami in Dubrovnikom.
Potujem pa že 40 let, 2-3x na leto.

Razumem.
Ljudje so od vseh Azijcev v J.Koreji zelo agresivni, tako na ulicah kot v vaseh, negostoljubni. Izgleda je to vse sistem, ki ga živijo. Vonj po česnu je zaslediti po celotni Južni koreji.
Mesta se razvijajo z svetlobno hitrostjo, ker je vse dosti let spalo. Toda zaradi izjem lahko tudi Južna Koreja pusti prijeten vtis.
[/quote]

Res lahko. In tudi so izjeme, ni vse samo negativno. Ampak za moj okus čisto preveč amerikanizirana država ob tem, da živ krst ne govori angleško več kot yes yes ok ok. Dodaj k temu Starbucks (ali kak drug konkurenčni coffee shop) na vsakem vogalu (izjema podeželje), šest ali več pasovne ceste polne avtomobilov, kot si zapisala mrki obrazi, veliko lepih fantkov (moških? v precej več kot polovici reklam za kozmetiko nastopajo kao lepi tipčki), nobene (ampak niti ene) lepe ženske (zame) in na trenutke nerazumno zatežena pravila – recimo na otoku Jeju je bilo praktično nemogoče zaplavati v morju, pridrvel je motorni čoln z reševalci roza flamingov in krožil okoli, na njem pa pet korejcev, ki so se drli vsevprek NO SWIMMING NO SWIMMING in krilili z rokami 😉

Res lahko. In tudi so izjeme, ni vse samo negativno. Ampak za moj okus čisto preveč amerikanizirana država ob tem, da živ krst ne govori angleško več kot yes yes ok ok. Dodaj k temu Starbucks (ali kak drug konkurenčni coffee shop) na vsakem vogalu (izjema podeželje), šest ali več pasovne ceste polne avtomobilov, kot si zapisala mrki obrazi, veliko lepih fantkov (moških? v precej več kot polovici reklam za kozmetiko nastopajo kao lepi tipčki), nobene (ampak niti ene) lepe ženske (zame) in na trenutke nerazumno zatežena pravila – recimo na otoku Jeju je bilo praktično nemogoče zaplavati v morju, pridrvel je motorni čoln z reševalci roza flamingov in krožil okoli, na njem pa pet korejcev, ki so se drli vsevprek NO SWIMMING NO SWIMMING in krilili z rokami 😉
[/quote] Niti ene lepe ženske. Ja to bo kar res. Imajo bolj štirioglate glave in so zelo štoraste.
Sem imela priliko videti ameriške vojake iz bližnjega oporišča ali so celo prispeli z bojno ladjo na oddih. Imela sem kaj videti.
In pade mi na pamet zakaj no sviming…po moje si zaplaval v tajne vode.

Niti ene lepe ženske. Ja to bo kar res. Imajo bolj štirioglate glave in so zelo štoraste.
Sem imela priliko videti ameriške vojake iz bližnjega oporišča ali so celo prispeli z bojno ladjo na oddih. Imela sem kaj videti.
In pade mi na pamet zakaj no sviming…po moje si zaplaval v tajne vode.
[/quote]

Ma ne, 1000 korejcev na plaži (oblečenih v dolge hlače, dolge rokave, kape in nevemkajše) v vodi do popka, jaz probal malo naprej, 10cm nad popkom cel alarm, in to na vseh plažah, po celem otoku…pri tem, da njihove henya potapljačice (vsaka jim čast!!!) dnevno tudi po 12h tauhajo na dah in nosijo ven morsko hrano…tako, da koncept plavanja jim ni tuj 😉

Ma ne, 1000 korejcev na plaži (oblečenih v dolge hlače, dolge rokave, kape in nevemkajše) v vodi do popka, jaz probal malo naprej, 10cm nad popkom cel alarm, in to na vseh plažah, po celem otoku…pri tem, da njihove henya potapljačice (vsaka jim čast!!!) dnevno tudi po 12h tauhajo na dah in nosijo ven morsko hrano…tako, da koncept plavanja jim ni tuj 😉
[/quote]

Torej, zakaj je prepovedano plavanje?

Torej, zakaj je prepovedano plavanje?
[/quote]
Yes yes, ok, ok, no swimming

:-))))

Največje razočaranje zame je bila Kreta, pa tudi Tunizija ne zaostaja.

EGIPT ! Prodajanje dreka dobesedno !

[/quote]

Še huje pa je, ker je zadnje desetletje ekspanzija južnokorejskih turistov v civiliziran svet na druge celine. Pravi ugha ugha neandroti so, ker se nikjer ne znajo obnašat -so kot kobilice, ki za seboj pustijo opustošenje -pa naj bo to jedilnica, kjer so nastanjeni, razmetana trgovina po njihovem odhodu ( resnično, rametavajo ko kure za črvi po policah) ali pa dobesedno ošlatavajo znamenitosti, ki si jih ogledujejo, čeprav dotikanje ni dovoljeno.

Glasni so kamorkoli pridejo, za nameček pase naštimajo ko najhujši hilibiliji – imajo denarm zapravljajo pa trgovinah ala Gucci, ISL, LV ipd :), skombinirajo pa na sebi tako, da te srat prime, ko jih vidiš, kakšni klovni so. Čuden narod ,resnično. Tudi izven svojih meja.

Dunaj

Egipt! V mestih ciganija, umazanija na kvadrat. Posiljeni, fehtarski Arabci.

se ne spomnim niti ene destinacije, ki bi me res razočarala, pa sem videla kar nekaj sveta … edino mogoče zagreb … pa ne da bi me razočaral, ampak sem nekako pričakovala več …
gremo pa vedno sami, brez nekega posebnega plana in se pustimo presenetit .,..

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Zlatibor v Srbiji – groza….

Slowenistan, definitivno!

Lahko kaj več poveš, zakaj ti ni bil všeč Los Angeles?

[/quote]

Nisem sicer avtorica, ki ti bo verjetno še odgovorila, ampak tudi meni LA sploh ni bil všeč. Vsepovsod overrated opisano mesto, ko ga vidiš in doživiš v živo, to spoznaš.

Se pa kar strinjam s temle bloggarski zapisom:

https://www.vice.com/en_us/article/gqw3ny/reasons-why-los-angeles-is-the-worst-place-ever

[/quote]

Vse pretirano, recimo že walk of fame je ena taka navadna ulica, razen tistih zvezd na tleh..ti imaš pa v glavi da je to bogve kaj. Na drugi strani te ulice, ki je natrpana s turisti, pa ležijo brezdomci na tleh v kartonastih škatlah.
Potem Universal studios spet čisto pretirano, ne sicer zanič, ampak čisto povprečna stvar. Napis hollywood, ki ga vsi slikajo od daleč, vožnja čez nobel soseske, spet nič posebnega, ker v res nobel ne prideš, to kar pa greš, je pa itak kot neka nobel soseska pri nas..
V glavnem res vse pretirano predstavljeno, v resnici nič posebnega, dosti bolj vseč mi je bil San Francisco, ki ima neko “dušo”.
V Los Angelesu je ogromno brezdomcev, cez dan ji ponavadi ni, po šesti uri pa okupirajo ulice in si postavijo svoje šotore, ležalke, skatle. Res žalostno, kaksna dvoličnost.

Tudi mene je Kreta razočarala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close