Katera turistična destinacija v tujini, ki ste jo obiskali, vas je najmanj navdušila?
Tocno tako;v lj res ni kaj videt iz si vse pogledas v 15 min nic od nic;vse kar vidis v lj lahko vidis v celju ki je tudi bolj prijazno mesto do ljudi; ptuj recimo prekosi lj v vsrh pogledih lepega mesta; v lj pa vidis tromostovje;s franciskansko cerkvijo in si videl vse pol pa sem sam na zale in lahk dol lezes mirne duse
Vsak konec tedna, si vzamem čas in posedam malo na vrtovih v Mb. In gledam in se čudim, koliko turistov pride v Mb. Če nisem 20 skupin naštela včeraj, nisem nič. In to iz celega sveta, kolikor lahko ocenim ljudi po videzu in govorici. Ne morem verjet, kaj jih tako pritegne, da pridejo v mesto ob Dravi. Prišla sem do zaključka, da mi morda premalo cenimo naše mesto in se sploh ne zavedamo, kaki kulturni in zgodovinski biser imamo pred nosom.
Sem brala pred časom blog enega američana, ki je prerajžal cel svet in zdaj se je stacioniral ravno v Mariboru. O njem je govoril v samih superlativih. Morda bi morali malo po svetu, da bi se zavedali kaj imamo doma.
Jaz sem se v mariboru vedno fajn imel. Zelo prijazni, komunikativni in veseli ljudje. Vidis pa tam lahko vse živo….vprašanje pa kaj koga fascinira. Nekoga že čisto navaden sprehod po tržnici ali nabrežju, kjer se ujame vreme, družba, ljudje, ki jih srečaš in tvoje razpoloženje in je doživetje wau…drugič si lahko na ne vem kakšni znamenitosti, ker pa je slabo vreme, v želodcu te tišči, zraven te je še marokin okradel, in je dogodivščina za pozabit…..ampak za te naše občutke je sama lokacija le en del obcutenja in se je pri ocenjevanju vseeno malce realno zamisliti.
Se totalno NE strinjam z napisanim, vzhodne države se ne morejo primerjati z Italijo in Parizom. Kar pišeš, je smešno. Očitno ti je všeč cheap masovni turizen in nimaš pojma o italijanski arhitekturi, kulinariki, kulturi, civilizaciji. Paris je nevejetno lep in varen. Destinacije kot so Lago di Garda, Capri…se pač niti ne primerjajo z neko Bolgarijo!
Niti se mi ne da komentirati vsega, kar si napisala, ampak da F, Niz, It..kot da nisi v Evropi ????
[/quote]
Se strinjaš ali se ne, tvoj problem. Verjetno sem videla vse našteta mesta in še mnogo več njih še preden si se ti rodila in je bila vsa ta tisočletna zgodovina še naša, zgodovina bele, napredne in civilizirane rase. Zahodna Evropa se v vseh večjih mestih nagiba blizu ali čez 50% neavtohtonega prebivalstva, ki seje pritiske na avtohtono domače prebivalstvo, s tem pa vsa ta nekdaj bleščeča zgodovina izgublja na pomenu tega, kar bi naj predstavljala. Ja, čas gre naprej in mi s časom. Brez vseh zadržkov lahko ponovim, kar sem napisala prej – Z Evropa je passe. Niti ne prodana, ampak podarjena. Tudi vzhodne države pišejo svoje tisočletne zgodovine in s pokončno držo jo bodo pisale še tisočletja. Mene to dejstvo veliko bolj fascinira kot dejstvo, kar se počne z Evropo. Muslimanske države me niso zanimale nikoli, ne prej, sedaj še pa veliko manj.
Se totalno NE strinjam z napisanim, vzhodne države se ne morejo primerjati z Italijo in Parizom. Kar pišeš, je smešno. Očitno ti je všeč cheap masovni turizen in nimaš pojma o italijanski arhitekturi, kulinariki, kulturi, civilizaciji. Paris je nevejetno lep in varen. Destinacije kot so Lago di Garda, Capri…se pač niti ne primerjajo z neko Bolgarijo!
Niti se mi ne da komentirati vsega, kar si napisala, ampak da F, Niz, It..kot da nisi v Evropi ????
[/quote]
Moram prizati, da tudi mene vse bolj vleče na vzhod Evrope, zahod mi je nekao tisto “že videno”, vzhod pa je neznan, čeprav imajo tudi kar nekaj turistično obleganih destinacij, me bolj privlačijo tiste naravne in neoblegane, ki so še kar skrite pred množicami…
Glede turističnih točk, je pa mene najbolj razočaral Bol na Braču. Pa to je en navaden klinc! Kaj folku tam dogaja, mi sploh ni jasno, beda od bede.
Hm, zahodnjaki na vzhod na dopust, vzhodnjaki na zahod delat. Se pravi, doma imajo radi varnost, ko se izseljujejo, pa ne? Nekaj s tvojo logiko ne bo okej. Vzhod se odpira svetu, vlaga v promocijo, v infrastrukturo in turisti se seveda odzivajo. Nima zveze s tvojimi teorijami.
Poznam kup ljudi na zahodu in z njihovo varnostjo je vse okej. Ampak glavno da ti bolje veš, ker si ovca, ki naseda desničarski propagandi.
Se strinjam, Južna Koreja tudi meni nikakor ni bila všeč. Sem šla službeno in si podaljšala en teden privat, pa me ni prepričala. Pa Malezija tudi ne.
Od bližnjih pa recimo Malta in Ciper. Škoda denarja za tja dol hodit. Mesta pa mene praviloma ne navdušujejo, preveč ljudi, preveč polno, ampak je tja pač treba iti, ker je tam veliko za videti. London me je pa prve nekajkrat, ko sem bila tam, prav dušil, zadnjih nekaj obiskov mi je bil pa zelo všeč, sem imela občutek, da so ga počistili. No, Barcelona mi tudi ni bila všeč, preveč raztreščeno vse po mestu.
Ponoven obisk Benetk me je razočaral in mislim, da nisem edina.
Vse kar se je dalo videti prej je bodisi nedostopno, ali za steklom.
Oštarije so izginile. Nadomestili so jih Pakistanci, ki ponujajo fast food in ponaredke tiramisuja.
Prej si našel dve ulici proč dobro in poceni kavo. Danes je vsepovsod enaka ponudba in enake cene.
Izjema je otoček. Tam sem še srečala domačine, tam sem spet okusila prave Benetke.
Verjetno je v Zagrebu govorila srbsko, misleč, da govori hrvaško. ;)))))
[/quote]
pri sosedih se ne trudim ravno pretirano s srbo-hrvaščino 😉 samo v zagrebu jim to ni bilo všeč….
drugače pa sem bila prepričana, da je več za videt. glavne stvari vidiš v dveh urah….tako, da se tja pač ne bi več vrnila.
pri sosedih se ne trudim ravno pretirano s srbo-hrvaščino 😉 samo v zagrebu jim to ni bilo všeč….
drugače pa sem bila prepričana, da je več za videt. glavne stvari vidiš v dveh urah….tako, da se tja pač ne bi več vrnila.
[/quote]
Mal sem se hecala, ne zamerit. :)))) Drugače se v Zagrebu da veliko videti, ampak na drugi lokaciji. Ti, če si hodila peš, tvoj doseg ni bil širok. Center pa hitro obdelaš, to je logično. V Ljubljani ga še hitreje.
Mal sem se hecala, ne zamerit. :)))) Drugače se v Zagrebu da veliko videti, ampak na drugi lokaciji. Ti, če si hodila peš, tvoj doseg ni bil širok. Center pa hitro obdelaš, to je logično. V Ljubljani ga še hitreje.
[/quote]
🙂
gre dejansko za celotno sliko mesta, ne samo kaj je za videt in obiskat ampak tudi utrip mesta in seveda ljudi. vse našteto mene ni prepričalo.
no, edino čaj in tortice so imeli pa fine, res dobre, tam pod vzpenjačo…. 🙂
pred kratkim sem bila v Salzburgu, po velikosti nekaj sličnega kot zagreb, a utrip mesta, kaj vse za videt, urejenost, ljudi….to je čisto druga dimenzija kot zagreb.
nekaj pa je skupnega tem mestom, ko pravite, da je polno tujcev, turistov in tako naprej, da je to moteče. za vsa večja mesta to drži. turisti, predvsem kitajci, se terejo povsod, v trgovinah pa skoraj ne slišiš lokalne besede. za doživeti pristnost neke države je treba iti ven iz mest.
🙂
gre dejansko za celotno sliko mesta, ne samo kaj je za videt in obiskat ampak tudi utrip mesta in seveda ljudi. vse našteto mene ni prepričalo.
no, edino čaj in tortice so imeli pa fine, res dobre, tam pod vzpenjačo…. 🙂
pred kratkim sem bila v Salzburgu, po velikosti nekaj sličnega kot zagreb, a utrip mesta, kaj vse za videt, urejenost, ljudi….to je čisto druga dimenzija kot zagreb.
nekaj pa je skupnega tem mestom, ko pravite, da je polno tujcev, turistov in tako naprej, da je to moteče. za vsa večja mesta to drži. turisti, predvsem kitajci, se terejo povsod, v trgovinah pa skoraj ne slišiš lokalne besede. za doživeti pristnost neke države je treba iti ven iz mest.
[/quote]
Zagreb je precej večji od Salzburga. Zagreb ima okrog 800.000 prebivalcev, Salzburg 170.000.
Tudi drugače se ne da primerjat. Zagreb je bliže Balkanu….na momente se to opazi.
Forum je zaprt za komentiranje.