Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katera smetana je “smetana”?

Katera smetana je “smetana”?

Se opravičujem, če je za poznavalce to malo butasto vprašanje, ampak včasih pri receptih ne vem, katera smetana je mišljena, ko piše samo smetana – sladka ali kisla? A je kako pravilo? Npr. v slana peciva gre kisla, v sladke stvari pa sladka ali kako?? (recimo imam recept za neke sirove rogljičke – slane – pa piše le “smetana”).
Ali pa je tako, da če nič ne piše, je vedno sladka (ali vedno kisla?) Ali vseeno? Na pomoč! :-))

Hej,Manja! Tudi sama si nisem prevec na jasnem glede pravila.Ravnam po obcutku. Recimo,v pusto skuto dam vedno (tudi za sladko pecivo) najprej kislo smetano,po potrebi se zlico sladke.Ce kdo zeli,si ze pri mizi da v kroznik zelenjavne minestre malo kisle smetane.
Sladka smetana zgosti na koncu omake( ceprav se slisi nelogicno),toda ne sme potem vec zavreti;vsaj tako pise v mojih receptih.

Nekateri recepti za piskote zahtevajo tudi smetano,takrat dam sladko.
Za nadev pehtranove potice pise 1/4l sladke smetane; jaz vcasih dodam tudi kislo.Za kreme sladka,ce seveda recept ne pravi drugace.
Tako ravnam jaz,bodo se druge povedale. Lep dan Babi

Hvala, Babi, zaenkrat mi je malo bolj jasno, bomo pa malo eksperimentirali!:-))
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close