Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera porodnišnica?

Katera porodnišnica?

V Ljubljani je res problem samo oddelek, ostalo je fajn. Meni je bilo najhujše pomankanje zasebnosti (npr. Ko sem dojila je partner cimre dobesedno buljil v naju, moj se je sicer potem postavil tako, da me je zakril in tudi pokomentiral, pa ni kaj dosti zaleglo) Sestre na oddelku so bile pa glede na gnečo zelo prijazne in so mi pomagale tako z dojenjem kot z nego. Nimam nobene pripombe na njihovo delo, kvečjemu pohvale.
Je pa odvisno kak človek si – jaz imam rada svoj mir tako da prihodnjič grem rodit v Postojno, ker imajo opcijo svoje sobe. (1. sem rodila v Ljubljani samo zato, ker sem bila čez rok in so mi porod urgentno sprožili)
Sam porod pa res ni nič hujšega, meni je bil od vsega najlažji. Tako da punce kar pogumno.

Najlepša hvala vsem prijaznim komentarjem :))

2x rodila v lj. S samim porodom, babico zadovoljna zelo. Res, da je meni npr. izbira glasbe bila nepomembna, sploh ne vem če in kaj je bilo. Brili me niso, klistirja ni bilo. Porod obakrat naraven. V porodni sobi sem bila cca. 6 ur. Sama akcija 20-30 minut, ostalo sem čakala na popadke se pomenkovala s partnerjem, malo mi je bral, malo sem klepetala z babico.
Sam oddelek po porodu je bil pa zame katastrofa. Neprijaznost, gužva pri obiskih, teženje glede vsega. 2x sem šla kljub zlatenica predčasno domov in dobila povečane obiske patronažne.
Otroka ok, oba polno dojenja.

Mogoce zato, ker ne grejo vse rodit tja kamor hodijo na šolo. Poleg tega so porodne pac zasedene, ne morejo kar rezervirat enega termina za ogled, kaj pa ce jo bodo ravno takrat rabili? V ljubljani nas je bilo na materinski soli cca 100 v enem terminu. Kako bi zgledal ogled si ne predstavljam… s proceduro si teoreticno seznanjen, samo mokre vaje pa res ni.

Rodila v Lj, s carskim rezom, hvalezna sem da so resili otroka in mene.

Pripombe nad E oddelkom, starejsa tablond sestra z očali, ena črnolssa starejsa, ma vec jih je, zelo neprijazne, z veliko muko hodijp v sobo priklapljat ctg ti pa cakas na popadke v strahu zase in za otroka. Nisem vedela dajenajhujsi scenarij ce ti odtece voda, popadkov ni in se ne odpiras niti malo. 1 dan prezivela na oddelku. Hladen odnos, sestre odrezave, komunikacija slaba.

Porodna soba: babica super, razumevajoca, zdravnik in ostalo vse bp.

Intenzivni oddelek- SAME pohvale! Mlad, prijazen kader, sestre prijazne, super odnos. Pomagale pristavljat otrka na dojko, pokazale, vse.

Oddelek za otrocnice, starejse sestre odrezave, komunikacija hladna, vse kar vprasas je odvec. Mlajse sestre ljubeznive! Dejansko smo bile vse 3v sobi enakega mnenja. Mojo cimro niso nic spodbujali da otroka pristavi, ces kao otrokje zmatran, ja ni res! Potem ko je zacel jokat je prosila za pomoc, ker je bruhalrjavo, so priskocile in jo sarkasticno opomnile da naj vzame otroka k sebi. Dejansko bi morali vec spodbujati pristavljanjei n o tem bolj ozavescati.
Tudi me smo se znasle na tocki ko mleka ni bilo dovolj, otrok se lacen, in so z muko prinesledodatek (1h dpjenja in pol).

2 sobi po 3 zenske si delijo 1tus in 1 wc, jokanje otrok slisis skozi vrata.
Mamice zgubljene, ne dobijo prave pomoci in nasvetov s strani sester o dojenju, hranjenju.

Sicer paod 6- 14 jenapol ure skozi nek ropot, vizite, cistilke, pediatri, vmes zajtrk, kosilo…. potem obiski. Zvecerin ponoci pa sama skrbis za otroka, previjas in hranis.

Srecno vsem. Ce bi morala se enkrat iti v Lj rodit, bi sla ponovno, s tem da sem sama veliko prebrala in se vseskozi ucim, tudi o dojenju, ki je kar cela “znanost” in vescina, ki sej o vsaka lahko nauci. To da mleka ni, tudi ni povsem res, potrebno je trdo delat in pristavljat, kar pa je odvisno od vsake posameznice in truda koliko si res to zeli… tudi ce rodis s carskim rezom. Meni je priteklo po enem dopoldnevu pristavljanja, otrok je ze dobil prvi.mlekec.

.

Ali v Lj porodnišnici je kdo, ki je tam prav zato, da te nauči dojiti?

Moja izkušnja je taka, da ni bilo nikogar, ki bi ti res pokazal, kvečjemu so te grdo gledali, če ne znaš. So pa eni razložile, kako se doji: podojiš na eni dojki, podojiš na drugi dojki in podreš otroku kupček. A bejž.

Brez zamere, ampak a lahko samo vprašam, kje imate probleme pri dojenju? Kaj je tisto, kar vam ni jasno? Otroku daš dojko v usta, paziš, da ne prime samo bradavice ampak tudi kolobar okrog nje in to je to. In otrok mora nekako sam pogruntat, kako se to naredi. Kaj naj vam še pokažejo? Pa ni moj namen biti nesramna, le sprašujem, s kakšnimi težavami se srečujete, ki jih jaz (očitno) ne poznam.

Če bi bilo za vse tako enostavno umetna mleka nebi obstajala. Problemi so npr otrok nima sesalnega refleksa, otrok le malo cuclja in ne vleče, mleka (še) ni, kako izprazniti do konca da preprečimo mastitis, kako preprečiti bolečine ob dojenju, kako dojiti da ne “požre” zraka zraven in ima potem kolike, vdrte bradavice itd itd tole so težave znank ki so mi slučajno ostale v spominu. Nekdo izkušen ti je lahko v veliko pomoč da ti v praksi pokaže kako. Vsem težavam je bilo skupno to, da je treba vztrajati in ne prehitro opustiti in se je večina zadev uredila. A marsikdo po tednu ali dveh obupa tudi zaradi premalo podpore in je škoda.

Če bi bilo za vse tako enostavno umetna mleka nebi obstajala. Problemi so npr otrok nima sesalnega refleksa, otrok le malo cuclja in ne vleče, mleka (še) ni, kako izprazniti do konca da preprečimo mastitis, kako preprečiti bolečine ob dojenju, kako dojiti da ne “požre” zraka zraven in ima potem kolike, vdrte bradavice itd itd tole so težave znank ki so mi slučajno ostale v spominu. Nekdo izkušen ti je lahko v veliko pomoč da ti v praksi pokaže kako. Vsem težavam je bilo skupno to, da je treba vztrajati in ne prehitro opustiti in se je večina zadev uredila. A marsikdo po tednu ali dveh obupa tudi zaradi premalo podpore in je škoda.
[/quote]

Uf. No, jaz sem potem vsekakor imela srečo, brez vseh težav. Razen da je kdaj proti večeru mleka bilo bolj malo in sem morala kdaj dati še kak požirek umetnega. Hvala za odgovor.

Uf. No, jaz sem potem vsekakor imela srečo, brez vseh težav. Razen da je kdaj proti večeru mleka bilo bolj malo in sem morala kdaj dati še kak požirek umetnega. Hvala za odgovor.
[/quote]

Ni za kaj. Me veseli da se kdo še zna kuturno pogovarjati. Še moje težave sem se spomnila: ragade, spokane bradavice zaradi predolgega dojenja na začetku. Ko dojiš s takimi bradavicami, pa boli kot… Pomembno se mi zdi tudi da se ne obsoja tistih, ki ne zmorejo kljub trudu. V mojih časih se je to dogajalo in smo se opravičevale kar najprej: patronažni, pediatru ma ni da ni. Prava gonja proti nedojiljam je bila takrat. Ti si imela res srečo, ja.

Res je, tudi jaz sem imela nenormalno boleče bradavice da sem tulila kd bolečin v sebi, dojenje vsako uro, uro in pol, mleka še ni in je treba vztrajat….mazat, na začetku je hudo, vsaj meni je bilo. Verjamem, da jih veliko odneha še preden se zadeva vzpostavi, ne vztrajajo dovolj, nočejo “trpet” ipd…. Vem pa da vsaka dobi tisto brošurico o dojenju, tam je veliko koristnih stvari kako priatavljat, o mastitisu in podobno, je koristno prebrat ali pa enostavno uporabit Google. Je pa res, da v Lj porodnišnici ni osebe, ki bi pomagala vsaki posamezno kako dojiti oz.če ima katera težave, da pristopi. Fizioterapevtka je prihajala vsak dan in razlagala kako gre babyhandling, smo morale vaditi z otrokom v pričo nje, pokazala trebušne vaje, torej bi lahkk uvedli strokovnjaka za dojenje tudi?

Rodila v Lj 1x Carski rez

Rodila v Kranju 1x Carski rez

Odgovor na objavo uporabnika
varjanka4, 31.03.2019 ob 06:05

Kranjska porodnišnica je super, na novo je obnovljena, osebje predano
Ogledi so možni.
Če je vse bp, potem te bodo povsod oskrbeli.

Ljubljana, modernejše, bolj urejen intenzivni oddelek po 2 dneh greš na odd.za otročnice. Točno se ve kdaj je vizita, kdaj dobiš zdravila vse po reglcih.Tam je pa tako tako, sestre neprijazne, wcji dotrajani in tuši, ampak postelje pa super (za dvignit, spustit, voda v sobi, umivalnik, …)

Kranj- intenzivni oddelek dotrajan, osebje ZELO prijazno, malce moraš težit za protibolečinske tablete, kar v Lj ni problem ker ti že odmerjajo terapijo v naprej. In ne rabiš težit za bolečine.

Po 24h greš na oddelek za mamice, kjer je sam oddelek, prostor, oprema zelo slaba in dotrajana….v sobi ni vode, po hodniku moraš iti… sam moraš iskat zdravnike in pediatre, vse moraš sam… nič ne povedo.

Postelje so zelo zelo neudobne in trde, stare kovinske, zelo trd jogi, visok okvir…totalno neprijazno za mame po CR.

Osebje pa ZELO prijazno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close