Katera peče tako dobre cookies???
Hej,
a ste uživali včeraj?? Babi je verjetno res poosebljena dobrota in ljubezen..
tako rada bi jo srečala, pa mi čas in prevoz ne dopuščata..:(
spodaj nekje sem brala o nekih božanskih kukujih, ki ste jih jedli na srečanju. Ker je brat postal študent, sem se odločila da mu vsak vikend nekaj spečem da bo lahko nesel s sabo v LJ. Že dolgo si želim speči kukije, tiste ta prave ki se kar topijo v ustih. Brala sem že recepte na KULslo
pa vendar so tam različna mnenja glede maščobe, mleka,…..tako da sem zdaj čisto zmedena.
Nikoli jih še nisem pekla, brat jih pa obožuje. Rada bi jih spekla še danes zvečer po možnosti, tako da če bi se kateri ljubilo napisati recept kar čimbolj natančno ker me je zelo strah da bi se mi prijeli, ali pa razpacali od maščobe, da bi bili pretrdi…. Bila bi zelo hvaležna. Predvsem mi je všeč ker so preprosti in praktični za transport.
Naslednji teden je na vrsti korenčkovo pecivo!:)
LP
Zala
Hojla!
Men so bli Stašini Cookies zelo dobri! Pol so bli pa tle še eni čokoladni (od Avene?!? nisem ziher), ki so bli tudi dobri! Pa kostanjeva sladica,… Vsi recepti bodo posredovani, mislim, da nam bo v PON (ja saj vem da je daleč ) Primož omogočil to! Do takrat bo treba potrpeti!
Upam, da se bo Staša oglasila in povedala, si je pa še ena recept zapisala (Mica ?!?). Jaz ga vem samo tko od oka. Je pa dober, nizkokaloričen (z kosmiči) in nasiten.
Zala, če se Staša ne javi bom malo po spominu pobrskala in ti napisala.
Bi pa ob tej priliki vprašala za eno sladico, za katero tudi ne vem kdo jo je spekel. Bila je v plastični posodi, take majhne kocke, več plasti, z neko rumeno filo. Če se prepozna naj prosim pove, kaj je to za ena zadeva bla. FULL DOBR!
Petra
Zala pozdravček,
recept je “pripopan”, vendar nisem prepričana, če so bili mišljeni moji… vsekakor AVEEEEENA!!!!!, upam še na tvoj recept :))), ker so bili res njami.
Čokoladno-orehovi brez moke… kar topili so se v ustih.
LP
P.S. Bacek – tista mala rumeno/bela zadeva…k pr norcih (to mi še sedaj zvoni v ušesih :)))… Eee, kako pa kaj Montignac :))))
Hoj,
a sem mogoče že omenila da sem na dopustu!? No Montignac je tut!!!! :)))
Ne ne, saj bo. Sem mela včeraj kar malce probleme zaspat, ker sem prepozno jedla pa to! Sej nism vseh piškotov pojedla zvečer! Sm ene 2 pustila za zajtrk! :))
Z novim tednom se bo vse uredilo, kajti moram se mal v roke vzet. Mi je kar mal škoda tistih 15 kg da bi šli v nič. Se moram še za ene 10 pomatrat. Pol bom pa že za v javnost, pardon “Plejboj”! :)))
Tisto rumeno-belo zadevo sem pa celo noč sanjala. A si predstavljaš “poušter” zjutri! O hudo!
Pa pa
Petra
Sem že našla tvoj recept Staša, če jih ne poskusim danes pa jutri zjutraj zagotovo – da jih bojo imeli naši že zjutraj sveže in še tople na mizi za zajtrk (samo ne preveč ker če ne jih bo zmanjkalo za LJ), bom pa še pocukala za rokav Aveno za čokoladne kukije!
Kaj pa za čisto klasčne, z moko, maslom, sladkorjem in čokoladnimi koščki? Ima mogoče katera recpt za te?
LP Zala
Ja vem, ampak tam je toliko mnenj, ki so mi po eni strani v pomoč po drugi pa v breme: prva napiše, da so ti piškoti zakon, nato spet ena da se ne sme dodat toliko mleka, in spet da se masa sploh ne sme dolgo mešati in kaj jaz vem kaj vse še. Tiste 3dcl mlekame najbolj bega, ker ne vem kakšna naj bi masa za kukije bila in kako naj vem, ali moram dodat mleko ali ne.
Poskusila bom, bo že nekako – tvoje 100%. Ti najkasneje jutri povem kako so uspeli, prav?
Ciao, Zala
Tako, še enkrat popam recept za čokoladne kukije, ki jih tako čakate (tiste, ki se kar v ustih topijo, ki jih je s seboj prinesla Avena) 😉
Spodaj sem pripisala še, da lahko lešnike zamenjate z orehi ali mandelji… V vsakem primeru so kukiji čuuudoviti – kar vprašajte vse, ki so jih poskusili :))))))))).
LP, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.