Katera našla srečo tudi po 32- tem letu
Jaz nočem nobene ženske, samskost mi ustreza. tebi pa ne ustreza. zato moraš nekaj spremeniti.[/quote]
Vidiš pa smo tam. Jaz izberem tebe, ti me nočeš. Ampak še naprej boste trdili, da ženske izberemo moškega. Pa ja. Vedno morata biti oba za in posledično je odgovornost od obeh. Samo jamrači pa prevalijo odgovornost na žensko.[/quote]
V čem pa je poanta izbira takšnega, ki te noče? Kot odrasla ženska, moraš imeti tudi stvarnejše in izoblikovane poglede o moških, znati lažje oceniti svojo situacijo in moške, s katerimi prihajaš ali želiš priti v stik. Naslovi “Noče me, jaz si ga pa želim”, spadajo recimo v revijo Smrklja. Če se pa tu vsakič zalomi in se nič ne premakne iz mrtve točke , so pa zato razne (psihološke) posvetovalnice in druge oblike samopomoči.
Odgovornost glede česa je posledično na obeh? Vedno ima vsak svobodno izbiro, da zapusti partnerja, če mu ne odgovarja (tudi v zvezah obstaja pravno orodje imenovano ločitev), ampak če je ta slab in kljub temu vztraja z njim, ne more biti nekdo drugi odgovoren za njeno odločitev. Takšna ženska rabi strokovno pomoč, ker mazohizem priča sam po sebi, da je z njo v čustveno-psihološkem smislu nekaj narobe. Ne vem, kdo drugi bi bil odgovoren za naše izbire, če ne mi sami, razen če bi kdo drugi izbiral namesto nas?
Prečitaj si tole, osnove argumentiranja in ne o “ženski logiki”, kakor jo je imenoval Robi, ampak o zmotni logiki:
http://www.skeptik.si/zmotna-logika
http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
Ad hominem ali argument proti človeku je argument, ki poskuša spodbiti trditve ali sklepe z napadom na osebo, namesto na argument sam. Verniki bodo pogosto uporabili to zmotno logiko pri spodbijanju argumentov skeptikov s trditvijo, da so skeptiki polni predsodkov. Vendar se morajo tudi skeptiki paziti, da ne zapadejo v ad hominem, rekoč, da so trditve vernikov v NLP brezpredmetne, ker so ljudje, ki verjamejo v NLP, nori ali neumni.
Matjažko, veš v otroštvu so me silili hoditi k maši, verjetno zato vaših župniških pridig ne maram niti brati, kaj šele klikati na linke. Se boš moral še naprej meniti z mladimi neizkušenimi Arabkami prek neta, mene župniki ne zanimate. Sploh pa ne župniki, ki nasvete pobirate v Smrklji.
Robi, ok, sem dojela, da ti nisi nič kriv.
Gospodična, spet ste nanizali ad homine, ne da bi citirali vsaj en stavek in ga poskušali s protiargumenti ovreči, če se ne strinjate – kar je milo rečeno malo otročje za eno odraslo osebo.
Tudi pri komunikaciji so potrebni zadoščeni nekateri osnovni pogoji, tudi če se ne strinjamo v pogledih, stališčih, nazorih.
Gospod župnik Matjazko, veste vem, da ste radi žaljivi, sploh do žensk, ki niso po vašem okusu. Vendar boste razumeli, da nisem več otrok in da sedaj mi za vas dol visi, nihče me ne more prisiliti v vaše pridige :). Saj upam, da to razumete. Verjamem, da boste še naprej uživali v debatah preko neta z neizkušenimi Arabkami.
Sem že večkrat napisal, samo na tej strani….Zato se mi ne da več. :)[/quote]
Gospodična SS je sedaj ravno tam, kjer ji je mesto in kar si zasluži – SAMSKOST, ker s takšnim vedenjem, kakršnega ima sedaj, bi kvarno delovala tudi na zvezo z “zlatim moškim”, ki bi ga bilo zelo škoda ob njeni otročjosti, muhavosti, želji po prevladi, nezadovoljstvu, večni ženski nezadovoljenosti in nezmožnosti prilagajanja. Osebni napredek vedno terja (nelahke) spremembe, zato tudi odgovornost za to stanje leži izključno na njeni strani.
Gospodična, če bi bila krakterno znosna, bi imela partnerja. Osebnostno težavne in muhaste ženske ne morete dobiti partnerjev, saj moške prehitro odvrnete že v štartu, da bi sploh pomislili na skupno bivanje, razen pri dobrih igralkah, ki moške copate zvabijo v zakonsko skupnost, da ne zaostajajo za poročenimi prijateljicami. Lahko pa te ženske zgradijo kratkoročne zveze (ponavadi ne več kot par let), če so vizualno zelo privlačne, ker takrat je veliko moški pripravljenih marsikaj požreti zavoljo seksa za določen čas.
Ribe, ki lajajo, moderatorje, ki bi jih bilo treba moderirat, dojenčke, ki bodo vpisali magisterij, duhovnike, ki pridigajo o vezah, bogate, ki se mladi upokojijo, ta svet gre pa res v ^@@##$£€$ ane? A pozabljamo, da smo ta svet mi sami? Važno da se imamo fajn. Je rekel štajerc in kaj že naredil ženi? Pred pol ure mi je indijec, po lastnih besedah samski “ker tako hoče”, razložil, kako je ženski rekel, da jo ljubi. Ona pa njemu nazaj naj jo neha dušit. Bleferji smo, vsi po vrsti. Čisto navadne opice na odru življenja. Opice, daleč, daleč od delfinov. Smo pa vsaj smešni, posebej delfinom in zunanjim opazovalcem. Če me razumete.
Robi je odgovoren za svojo izbiro, za njeno izbiro je odgovorna ona sama. To pomeni, da če si izbereš moškega, pa ti ta ni povščeči, si za to izbiro odgovorna izključno sama. Kar je tudi prednost, saj lahko svojo odločitev za odhod prav tako sprejmeš izključno sama in ne rabiš čakat, da ti on da polovico privoljenja. 😉
Gospodična, če bi bila krakterno znosna, bi imela partnerja. Osebnostno težavne in muhaste ženske ne morete dobiti partnerjev, saj moške prehitro odvrnete že v štartu, da bi sploh pomislili na skupno bivanje, razen pri dobrih igralkah, ki moške copate zvabijo v zakonsko skupnost, da ne zaostajajo za poročenimi prijateljicami. Lahko pa te ženske zgradijo kratkoročne zveze (ponavadi ne več kot par let), če so vizualno zelo privlačne, ker takrat je veliko moški pripravljenih marsikaj požreti zavoljo seksa za določen čas.[/quote]
Ko copatar piše o copatarjih…. priceless!
Matkič tiho bodi, vsak ima copatarja v sebi, samo na pravo žensko mora naletet. Pač še nisi imel te sreče oziroma smole. 😉
Matkič, za (so)bivanje z normalno žensko je potreben minimum čustvene inteligence. Ženska ni tam kak tvoj računalniški (u)stroj, da bi ga po komponentah sestavil ali razstavil in poskušal logično razložiti njegovo delovanje s statistično matematiko, ampak so čustva tista, ki držijo veze skupaj in ne brezosebna programska oprema.
Beseda copata je pa nekaj čisto drugega, to gre za neenakovreden in nespoštljiv odnos med moškim in žensko, ko ima nekdo nekoga “pod komando”, kjer ni komunikacije, ampak le vertikalno podajanje ukazov s strani ženske, kjer jih možek zgolj izpolnjuje, vse, kar mu ženska naroči, in je vedno tiho, torej brez hrbtenice. Enako velja za nekatere ukazovalne moške, ki imajo pohlevne ženske.
Seveda. Vedno so eni drugi časi bili boljši. Ne misli, da je bilo pa včasih lažje najti sorodno dušo. Danes je težje le v toliko, da je ves ta proces spoznavanja precej dražji. Namreč, ko naju je hčerka zadnjič povabila v kino sem bila prvič pozorna na to, koliko stanejo karte, koliko stanejo kokice, kokakola. Ker je vztrajala, da bo plačala iz svoje žepnine, sva se seveda na vse možne načine izmotavala, da ne bova nič, kao hujšava pa to … Tako da za enega mladega, po možnosti še brezposelnega človeka, je res za.jebano, ker si vseh teh placev, kjer bi naj preskočile prve iskrice, nekako ne more privoščiti.[/quote]
Pojma nimaš!!! Danes si lahko oba zloudata film vsak na svoj komp in potem o njem podebatirata na fejsu. Če preskoči iskrica in ko zveza postane bolj resna, lahko preideta na Skype ali kaj podobnega. Slednji je sicer že malo out, ampak omogoča več intime. Za koka kolo in kokice pa že mame poskrbijo. :-)[/quote]
Ne vem kaj naj rečem… Saj vem, da so bili (v najinih časih) sedeži v zadnjih vrstah kinodvorane precej trdi in neudobni in da je danes vse lagodnejše, samo priznaj Boom, da so imeli tisti leseni stoli en prav poseben čar :))
Forum je zaprt za komentiranje.