Katera naprava za telovadbo doma
Tumbabalum, 08.09.2023 ob 05:37
Za dneve, ko je zelo slabo vreme ali primanjkuje casa, npr. ko bi zjutraj pred sluzbo imel 15-20 minut za nekaj miganja, da se zbudis, pospesis utrip … Katero fitnes napravo za domaco uporabo priporocate? Da najbolj razmigas celotno telo – kakovosten tenažer bi bil ok izbira?
Za tako kratek čas se lih samo ogreješ in razgibaš, ne potrebuješ nobene naprave. Po vojaško..skleci, počepi, jumping Jack, burpee 3 runde in imaš dovolj. Naprave so najpogosteje stojala za cunje, ki niso ne čiste ne umazane?.
Meni je od naprav sicer fajn tekaška steza in sobno kolo tudi uporabljamo vsi. Pri tekaški si z naklonom lahko super trening narediš. Nam so jo podarili, kolo sem dobila od tašče, tako da ne bi vedela koliko kaj stane, a verjetno je tekaška dražja. Pa iz hoferja uteži pa elastike nabaviš in imaš vse, kar rabiš.
qqqqqq, 08.09.2023 ob 10:02
JAz bi definitivno tekaško stezo, ampak vzame preveč prostora. Tiste manjše, ki se jih da tudi zložiti ob steno, pa so bolj za en drek. Tako da imam sobno kolo. Prav pride, ko je slabo vreme ali pa zaradi xy razloge ne morem/se mi ne da iti ven.
Jaz imam ta veliko pa se tudi zloži ob steno, dvigneš spodnji del in potisneš do gor, je pa vseeno ene pol metra, lahko tudi malo več globine, širine pa vzame tudi 1,5m. Ročaji se edino ne dajo spustiti, pa moraš glavo paziti, če se smukaš pod njo..ne me vprašat kako vem??
Stara tema, ampak mogoče še koga zanima…za čisto osnovo, so dovolj ročke, nikakor kettlebell. Lahko take 2x 10 kg, 2x 12 kg, 2 x 15 kg, odvisno, govorim o tistih, kjer lahko kolute dodajaš ali odvzemaš in imaš nato razpon roče od 2 do 10 (12, 15) kg. Bolj praktično, odvisno od moči, fizične pripravljenosti, itd itd, je imeti ‘fiksne ročke’, recimo ene 2-5 kg odvisno pač in ene težje, recimo 8-12 kg ali celo več. Za jutranji trening 2x tedensko več kot dovolj.
Počep in biceps curl. V rokah uteži.
Izpadni korak nazaj, v rokah uteži in istočasno delaš ramenski potisk nad glavo.
Dead bugs z utežmi v rokah in na gležnjih.
Burpee z dvigom uteži nad glavo.
Dvig bokov..nad koleni imas lahko elastiko in obenem, ki svignes boke, dvignws rocne utezi. Roke v razlicnih položajih. Lahko drzis tezjo utez z obemy rokama nad glavo, potem dvignes boke in dvigneš utež.
Plamk in izmenicmo dvigujes roke, noge…
Forum je zaprt za komentiranje.