Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera jezikovna šola

Katera jezikovna šola

Ni rečeno, da nativer speakerji nimajo pojma, saj lahko tudi oni imajo ustrezno izobrazbo (takšno ali drugačno)!

Jaz npr. sem native speakerka nemščine, sem pa študirala v Sloveniji – nemščina, pedagoška smer – in poučujem po obali.
Enako kot pri slovenskih učiteljih, lahko naletiš na dobre in slabe učitelje. Ni potrebno tako posploševanje 😉

Ni rečeno, da nativer speakerji nimajo pojma, saj lahko tudi oni imajo ustrezno izobrazbo (takšno ali drugačno)!

Jaz npr. sem native speakerka nemščine, sem pa študirala v Sloveniji – nemščina, pedagoška smer – in poučujem po obali.
Enako kot pri slovenskih učiteljih, lahko naletiš na dobre in slabe učitelje. Ni potrebno tako posploševanje ;)[/quote]

Se strinjam. Vendar mislim, da profesorji bazirajo svoje ucenje pretezno na slovnici, medtem ko naravani govorci ucijo ziv jezik, cesar noben profesor, ki ni naraven govorec, ni zmozen.

Enako kot pri slovenskih učiteljih, lahko naletiš na dobre in slabe učitelje. Ni potrebno tako posploševanje ;)[/quote]

Kje na obali pa poučuješ, na kakšni language school ali privatno ? Pustiš kakšen kontakt, ravno se odločam med privat urami ali tečajem. Lp

Evo, moj kontakt: deutsch.nemscina@gmail.com

Seveda, dq je profesor sposoben uciti ziv jezik. Saj so tudi v tujini ziveli in imajo veliko izkusenj. Bolj je problem v tem, da ti od zivega jezika nic ne bos odnesla brez slovnicne podlage. Saj imas nemske programe in ziv jezik, zakaj jih ne gledas in se ne ucis zivega jezika?

Kdo pa reče, da so živeli v tujini? Niso vsi.
In da imajo veliko izkušenj? Učitelji začetniki nimajo.

Kakšni argumenti so to?

Seveda je treba tudi slovnico poučevati, saj je nujno, da poznaš osnovne strukture tujega jezika.
Spet lahko samo sprašujem, zakaj bi bilo poučevanje “živega jezika” nepovezano s tem?

Se mi zdi, da je “se strinjam” hotel/hotela (dejansko ne vemo, če je ženska ali ne, “Si neumna”) povedati, da veliko učiteljev pri svojemu pouku poudarja slovnico in ne komunikacijo. O tem bi lahko dejansko diskutirali (konstruktivno in brez žaljivih opomb).

Za španščino priporočam Jezikovno Mesto: http://www.jezikovno-mesto.com
uporabljajo svoje gradivo, vedno je sproščeno vzdušje, učimo se skozi igre in slikovne kartice, veliko se presmejimo in sploh ne vem, kdaj mine čas. V kratkem času veliko odneseš od tečaja.

Priporočam Jezikovno šolo Escalade iz Ljutomera, delujejo tudi spletno. Resen pristop, strokovno, učinkovito, učiteljica se v celoti tebi posveča. Sem zelo zadovoljna.
http://www.escalade.si

Na obali ne vem, sicer pa priporočam Marca Wolfa:
Vaš link

Ucenje italijanscine – Sola Engaruka: ne bi moglo biti slabse. Odpadlo 3/4 terminov, o cemer so nas obvestili v zadnjem hipu, zamenjali tri profesorje, nadrejena se ni ne opravicila ne oglasala na klice, … in ko smo koncno koncali s tecajem (od sestih sva ostali dve) in bi morali resiti test pod nadzorom lastnice sole, je le-ta test (spet v zadnjem hipu) odpovedala in sedaj se ne oglasa vec. Sola Engaruka za ucenje jezika? Naredi si uslugo in se ji izogni.

Pozdravljeni,

ponovno odpiram temo glede izbire jezikovne šole?  Po Ljubljani sem zasledil jumbo oglase Jezikovna Akademija – http://jezikovna-akademija.si/ … ima kdo izkjušnje s to šolo?

Hvala in lp, Jaka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close