Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katera inšpekcija za hrano?

katera inšpekcija za hrano?

No, saj že naslov vse pove – zanima me katera inšpekcija kontrolira hrano po restavracijah?
Hvala, Barč

sanitarna, pregledajo papirje o zdravniških pregledih, higienskem minimumu, o HACCP vodenju, vzamejo vzorce hrane in jih nesejo v laboratorij…

pa preden gredo kam na ogled to dan ali dva vnaprej najavijo, tako, da lakhko se pripravijo na obisk:))
haha

Tam, kjer dela moj mož ( pač seveda v kuhinji)- se inšpektorica nič prej ne najavi ( vem ne točno ali je sanitarna ali ne: jemlje vzorce hrane, pa iz raznih nožev, desk, iz posod….itd….mislim, da je sanitarna)!!
LP

Pa še povezava

sanitarne inšpekcije ni več. Imenuje se Zdravstvena inšpekcija. Opravi pregled prostorov, opreme, zaposlenega osebja – higiesko stanje vsega naštetega. Jemljejo vzorce živil in brise. Plačani so od države. In se redko prej najavijo. Če se ugotovi, da je vzorec ali bris neskladen z zakonodajo, plačamo analizo sami, drugače plača država.
Potem pa poznamo še Zavode za zdravstveno varstvo, ki se ukvarjajo z istim biznisom – samo jih moramo plačati sami. Ni junjo, da jih najamemo.

Še kako vprašanje?

Draga Tajna

Delam v kuhinji, tako da za sigurno vem, da se sanitarna ne najavi preden pride. Drugače nebi bilo smotrno, da bi sploh hodili kontrolirat.
Vzamejo pa vzorce hrane in pa brise rok zaposlenih in delovnih površin, opozorijo te tudi na napake, ki jih je potrebno odpraviti v najkrajšem času.Pregleda pa seveda tudi vse ostalo kar je omeniila že Barca.

Lp
Marusa*

v nekaterih podjetjih imajo stroga pravila glede vstopanja v tovarno – potrebna je predhodna najava in če je kuhinja znotraj tega podjetja, inšpekcija ne more vstopiti v pojetje nenapovedano. Žal to vem iz izkušnje.
se pa strinjam, da je smotrno da se namala v kuhinji nenapovedano.

naj dodam še mojo neljubo izkušnjo iz podjetja: pred nekaj leti sem se s hrano zastrupila – ful driska, bruhanje…..bilo nas je več, med njimi tudi sam direktor. Saj nas je zdravnica oskrbela, dala na pregled blato..itd, itd, vendar niso nič odkrili – ali pa nam niso povedali. Jaz osebno imam od tistega časa zelo velike težave z želodcem in s hrano – občutljivost.
to je to.

Tanja- to, kar si povedala, je res točno- samo pomisli, da v kuhinji pač ne morejo spravit vsega v red tisti čas- ko inšpekcija hodi od “vratarja” pa do kuhinje- kvečjemu nataknejo kakšne kape na glavo:-))))
LP

Kjer sem zaposlena prinašajo hrano.Nekaj časa je bila v redu, nisem zbirčna,ampak kar se pa sedaj dogaja je katastrofa. Danes smo za ponoči dobili salamo,dva koščka sira in kruh. Vse lepo in prav, če ne bi bila salama že napihjena in zelene barve!Še psu ne dajem takih stvari”!Kam se lahko pritožim in naj pridejo pogledat kakšno hrano nam delijo!??

Kaj se pritožujete!?
Nosite si malico od doma pa ne bo nobenih težav z zastrupitvijo.
Včasih, v mojih časih, so bili sanitarni inšpektorji in so jemali brise rok, delovnih pultov in vzorce hrane. Nikoli niso bii napovedani!

tista ki dobi kes pod mizo…posebej od halo katre….vse je tam po zakonu….hrana kje je rok uporabe mimo,zaposlovanje na crno,……denar dela vse….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close