Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera imena so tako v Sloveniji kot tudi v Srbiji in izgledajo slovensko?

Katera imena so tako v Sloveniji kot tudi v Srbiji in izgledajo slovensko?

simona, suzana, sergej

Meni je všeč ime Daniel, Rok, Robi, Robert (poskusi tako, da poiščeš imena nogometašev oziorma ostalih športnikov iz Srbije). Potem npr Teo (ki pride od imena Teodor), Andrej, Kristijan, Sergej.

Zdi se mi popolnoma prav, da upoštevaš tudi mnenje očeta, kakšno ime naj bo.

Davida, Luko in Ano

Z možem sva želela imena, ki so domača v Sloveniji, Srbiji in večini preostalega sveta ter da so preprosta.

Vsi smo Slovani zato inamo ista imena. Med Srbi je pogosto ime Uroš, Milan, Stefan, Luka, Katarina, Marija, Ana…….

Vuk in Srna pa noben Slovenec ne poimenuje svojih otrok. Srna je pri nas žival, ampak noben tako ne poimenuje svojega otroka, je zelo čudno kot ime.
Pri nas so Maša, Ana, Sara, Ela, Ema ženska imena ki jih imajo tudi eni iz juga. Od moskih pa mogoce Erik ali Filip, Mark, Emil.

Sašo, Mitja, Uroš.

Je pa to bedarija, sem otrok “mešanih staršev”, prav tako oče Srb, pa imam slovensko ime da bolj ne bi moglo biti. Zgleda da to pred 50imi leti ni bilo tako pomembno. Otrok bo odraščal tu, predvidevam, starši se bojo pa tudi navadili.

Neka bude gedžo, to ti je najoriginalnije! Pametnom sasvim dovoljno!

Sukimochi

17.09.2025 ob 17:34

Vuk in Srna pa noben Slovenec ne poimenuje svojih otrok. Srna je pri nas žival, ampak noben tako ne poimenuje svojega otroka, je zelo čudno kot ime.

Pri nas so Maša, Ana, Sara, Ela, Ema ženska imena ki jih imajo tudi eni iz juga. Od moskih pa mogoce Erik ali Filip, Mark, Emil.

Hja, v Sloveniji je trenutno 6 Srn.

.Imena in rojstni dnevi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close