Katera imena so tako v Sloveniji kot tudi v Srbiji in izgledajo slovensko?
Katera imena, ki so običajna pri nas, se uporabljajo tudi v Srbiji? Moj fant ima srbske starše in želi dati otroku ime, ki je pogosto tudi v Srbiji (ni važno, kakšno), jaz bi mu pa dala ime Klemen, vendar pa on pravi, da tega imena tam ni… Da Srbija je pravoslavna država in da imen iz latinskega izvora tam ni… Katera imena (razen Radovan, Ratko, in Slobodan) še obstajajo v Srbiji?
Rada bi mu dala ime Klemen, pa mu ne smes, ker partner ne pusti zaradi svojih starsev, ki izhajajo iz Srbije, kjer tega imena ni?? Prav razumem?? Zenska…ti si ga se nahebala v zivljenju. To ime bos ze prezivela in prepustila…samo cakaj, da se zacne. Pa sem sama iz Srbije, pa ne bi dala otroku srpsko ime, ce mi ne bi bilo vsec in ce ne bi hotela. Ni boga, ne moskega na tem svetu, da me v to prisili. Sploh pa ne zaradi razloga kot ga ima tvoj dragi.
Ma, ne glupiraj se!
Otrok je toliko očetov, kolikor je materin in če oče želi, da je otroku ime tako, da se sklada z njegovo vero in narodnostjo, kaj imaš ti njega nekam za sterat?!
Tale bodoči oče je čisto fer, imen je tisoče, valjda bo med njimi lahko izbrala enega, ki ji bp všeč.
Drugače pa imena:
M – Luka, David, Marko, Peter, Igor, Boris, Dušan, Filip, Davor…
Ž – Maja, Vesna, Katarina, Kristina, Sara, Ana…
Posrfajta malo po internetu, siguno obstaja kakšna srbska stran z imeni.
Forum je zaprt za komentiranje.