Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katera hrana je sploh zdrava?

Katera hrana je sploh zdrava?

Katera hrana je sploh zdrava? O vsaki hrani slišim, da zaradi kašnega razloga ni zdrava:
– žitarice – vsebujejo gluten, ki povzroča celiakijo
– krompir – vsebuje solanin
– zelenjava – škropljena
– sadje – škropljeno, v pečkah cianovodik
– stročnice – niso ok za želodec – napenjajo
– meso – holesterol
– mleko in mlečni izdelki – samo za dojenčke ok, za odrasle ni naravno, da jih jemo
– tisto z vrha prehranske piramide – redi
– gobe – niso hrana
– sol – strup

Torej vse, kar obstaja, je strup.

Jaz bi rekla, da nekje manjka en zelo dober filter. Ker napiše se veliko, vsaka raziskava dokaže točno to kar je naročnik želel, tudi čenče imajo kar močen vpliv…na koncu moramo pa mi sami uporabiti filter in ne verjetni vsemu in vsakemu. V zgornjem zapisu recimo tega filtra ni.

Vsa hrana je zdrava, če je mi s pridelavo, predelavo, nepravilnim uživanjem ne spremenimo v strup. Ta del je pa povsem prepuščen vsakemu posamezniku. Kje bo hrano kupil, kako jo bo pridelal, predelal in koliko posamezne hrane bo zaužil. Če so vmes bolezni je seveda potrebno prehrano prilagoditi bolezni ampak to je potem že druga zgodba.

Bi rekla, da se ja kar najboje držati prehrambene piramide, hrano ( od jajc, zelenjave, mleka, sira, mesa…) kupovati direkt od kmeta, kuhati čim več doma.

Izogibati se trgovinsko vnaprej pripravljeni hrani ( salame, namazi, zamrznjena živila, razne konzerve, omakce v stekleničkah in kockah) in gostiln, menz, fast fooda. Pa čim manj stresnega življenja, alkohola, kave in cigaret.

Meso absolutno ni zdravo, ker živali hranijo z lastnimi odpadki (drekom) in filajo s steroidi ter so polne adrenalina in stresa. to se vse pozna na mesu. zelenjava je pa ok, če ni špricana in peveč obdelana

kdo je tebi rekel da gluten POVZROČA celiakijo?? tisti, katerim je ta bolezen prirojena ga pač ne prenašajo lol… če se neš basala s krompirom ti nebo nič narobe, rajši jej riž pa koruzo ter polnozrnati kruh pa ne zaradi solanina ampak ker imajo več balastnih snovi in ne obremenjujjejo slinavke tako kot krompir z visokim glikemičnim indeksom. sadje pa zelenjavo si sama pridelaj, pa pazi da neboš še ki shujšala ko boš skrbela za vrt… stročnice so čist ok, vsebujejo nemesne beljakovine, na takšen način lahko zmanjšamo vnos maščob, ne pa tudi beljakovin… holesterol je pa tak ko vino – če ga spiješ na litre si kronik, pri holesterolu pa bolnik… v malih oz. zmernih količinah ti nebo nič…povej mi en razlog ki naj po možnosti NE temelji na čenčah in povej kaj je v mleku takšnega da ti bo zaškodlo… nenasičene maščobne kisline ki so nujno potrebne za naše telo, potem so beljakovine, laktoza, ki je veliko manj obremenjujoča za telo kot saharoza ki jo verjetno vsak dan žlempaš v kavi + natrij da ti bojo kosti zdržale ko boš vrt štihala po novem :)) vrha piramide se izogibaj ker ni zdravo, ne pa ker redi čeprav vam je neumnim potrošnikom težko biti imun na komercialne finte ki drkajo rejenje in boj proti rejenju… gobe so še kaka hrana tak da nimam več besed… sol ni strup samo v primeru prevelikega zaužitja (kot voda, sladkor, sok, mleko in poplnoma vsako živilo na svetu) vsaka snov je strup, razlikuje se le letalna doza… zaj pa dosti bedarij po forumu ker si me razp****
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close