Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › katera fakulteta v Sloveniji je najtežja

katera fakulteta v Sloveniji je najtežja

Po mojem matematika, FRI, stojništvo. Medicina je študij za sedet in se piflat, takisto farmacija. Se pa da…

Meni se medicina ne zdi težka, bi veliko težje delala kašen strojni ali elektro faks. Kdo drug pa najbrž obratno 🙂

FMF.

Jaz sem delala enega od faksov, ki velja za lažjega, pa mi v primerjavi z enim drugim, ki velja za srednje težkega, ni bil lahek. Sem čisti naravoslovec, medicino bi zlahka naredila, medtem ko vem da prava ne bi nikol… Ne da ga ne bi zmogla, samo ne bi mogla sedet ure in ure za take stvari, ki me ne zanimajo.

Najtežji so medicina, FMF, strojna, farmacija… Dovolj je, če pogledamo kdo se vpisuje na posamezna fakultete.
Moja nečakinja je naredila strojno z lahkoto. Je naravoslven tip in ni imela nobenih težav. Tudi hči je naravoslovka, večkrat na državnem tekmovanju v matematiki, končala medicino. Prepričana sem, da bi ji bila strojna lažja, čeprav ji tudi medicina ni povzročala težav. Prav gotovo pa je vložila precej več energije in truda kot sestrična. Ne drži, da na medicini ni potrebno tudi razumevanje. Če ne razumeš, je vse veliko težje. To, da jo skoraj vsi vpisani tudi dokončajo ni merilo, saj je za vpis potrebnih ogromno točk in so ti dijaki vajeni dela.

Pomembnejši podatek je odstotek prehodnosti. Manjša je prehodnost ob sicer kakovostnih študentih, bolj je študij težek. In tukaj FMF verjetno zmaga z naskokom pred ostalimi fakultetami.

Marsikdo, ki ni nadarjen za medicino, je dokončal medicinsko fakulteto. Isto velja za pravno fakulteto in še za marsikatero drugo fakulteto. Mislim, da je bolj pomembno to, koliko znaš uporabljati pridobljeno znanje v praksi. Zato ne vem, od kod mnenje, da je medicina težka, po drugi strani pa toliko pritožb čez zdravnike. Na takšni fakulteti bi potem morali diplomirati sami intelektualni biseri.

Pomembnejši podatek je odstotek prehodnosti. Manjša je prehodnost ob sicer kakovostnih študentih, bolj je študij težek. In tukaj FMF verjetno zmaga z naskokom pred ostalimi fakultetami.[/quote]

Kako naj bi se ugotavljala kakovost študentov na FMF? Za medicino je jasno, da je kakovost visoka zaradi zelo ozkega sita pri vpisu, na FMF pa omejitev ni…
Strinjam se, da je študij na FMF težek, če nisi nadpovprečen na tem področju. Trdim pa, da je tudi študij medicine izredno zahteven in je veliko študentov nadpovprečnih v naravoslovju, pa še kje drugje.

Ni vse relativno. Relativizacija je zanesljiva pot v pogubo.

Tvoje ozko grlo pri vpisu ne pomeni veliko. Ocene v srednji šoli? Ne me smejat. Inflacija hujša kot pri dinarju nekoč. Nekdo je omenil, da prednjači pri pumpanju ega študentom. Tukaj pa so najboljši.

In to ozko sito je kaj? Uspeh na srednji in matura. Sem pridejo največji piflarji v državi.

Dva moja sošolca iz srednje šole sta zdravnika: en ginekolog, ki obvlada svoje delo, ampak do tja kjer je prišel s pomočjo “družinske tradicije” in en ki se trenutno bori na sodiščih in dokazuje da ni načrtno ubijal ljudi.
Oba piflarja prve vrste, vsi naravoslovni predmeti so jima bili šenkani in tega ne en drugi nista nikoli skrivala.

Moj mož ima ime za to; temu reče sindrom Ljubljanske medicinske fakultete 😀

Ni vse relativno. Relativizacija je zanesljiva pot v pogubo.

Tvoje ozko grlo pri vpisu ne pomeni veliko. Ocene v srednji šoli? Ne me smejat. Inflacija hujša kot pri dinarju nekoč. Nekdo je omenil, da prednjači pri pumpanju ega študentom. Tukaj pa so najboljši.[/quote]

Še vedno ne vem, kako se ugotavlja kakovost študentov na FMF…
Poznam kar nekaj mladih zdravnikov in nisem opazila omenjenega prenapihnjenega ega.

Govor je o tem, kateri študij je težak.

Ja, medicinci so najboljši. 🙂

Fizika, mata in elektro rabijo ljudi s posebnim uvidom. Imajo drugacen nacin mišljenja kot drugi. Pa še katera od fakultet. Malo vpisanih, na fizo in mato ravno,zato, ker je tolki težje.

Poznam kar nekaj ljudi, ki so končali elektro fax, pa fiziko tudi. Vsi so “posebneži”, če se milo izrazim. V bistvu fah idioti. Spoznajo se SAMO na svoje področje, neke intelektualne širine pa nimajo. So mojstri na svojem področju, drugače pa nerazgledani in se z njimi nimaš o čem pogovarjat, če tudi sam nisi iz tega foha.

medicina
farmacija
pravo
ekonomska
strojna
…………tako nekako…

in ko končaš ta faks si bog, ostali smrtniki plevel.

Posledice te logike pa jasno vidne v slovenskem zdravstvu.

Koliko je kakšen faks težek, je čisto odvisno od posameznika, koliko je on sam inteligenten oz. spsoben in nadarjen za določen študij.

Načeloma pa so univerzitetni predbolonjski prograi veljali za zahtevnejše od visokošolskih programov.
Zbolonjskoreformo so vsi prvostopenjski študiji postali brezvezni.

poznavalka praviš? 🙂 🙂 si mogoče pozabila kak ne spredaj?

Za povprečneža…je…primer zahtevno…

fmf – prej teoretična smer – pretežko za možgane
fak.za šport – za enega izven telesne kondicije, antitalent, brez kondicije,…

Predlagam, star program fmf- teoretična smer… :))

Da bo težko za možgane in telo, pa oboje… 🙂

Se strinjam in tudi mislim da je tale pogoj neproduktiven. V bistvu imajo na vseh faksih piflarji prednost, zato sem in vedno bom zagovarjala sprejemne izpite.
Pa naj se pokaže kdo zna in zmore.

Se strinjam in tudi mislim da je tale pogoj neproduktiven. V bistvu imajo na vseh faksih piflarji prednost, zato sem in vedno bom zagovarjala sprejemne izpite.
Pa naj se pokaže kdo zna in zmore.[/quote]

PODPIS!!!!!

Pomembnejši podatek je odstotek prehodnosti. Manjša je prehodnost ob sicer kakovostnih študentih, bolj je študij težek. In tukaj FMF verjetno zmaga z naskokom pred ostalimi fakultetami.[/quote]

Kako naj bi se ugotavljala kakovost študentov na FMF? Za medicino je jasno, da je kakovost visoka zaradi zelo ozkega sita pri vpisu, na FMF pa omejitev ni…
Strinjam se, da je študij na FMF težek, če nisi nadpovprečen na tem področju. Trdim pa, da je tudi študij medicine izredno zahteven in je veliko študentov nadpovprečnih v naravoslovju, pa še kje drugje.[/quote]

ali se samo meni zdi (mogoče tudi površno berem) da še ni nihče omenil veterine??
aja verjetno je lažja od medicine

Kako ekonomska, saj bi jo še opica lahko opravila.

Poznam kar nekaj ljudi, ki so končali elektro fax, pa fiziko tudi. Vsi so “posebneži”, če se milo izrazim. V bistvu fah idioti. Spoznajo se SAMO na svoje področje, neke intelektualne širine pa nimajo. So mojstri na svojem področju, drugače pa nerazgledani in se z njimi nimaš o čem pogovarjat, če tudi sam nisi iz tega foha.[/quote]
Osebno se mi elektro fax ni zdel težek. Za tehnične poklice rabiš tehnično mišljenje in tisti ki ga ima(m/j)o, jim je tudi na takšnem faxu precej lažje. Kar se tiče fah idiotov jih je bilo pri nas na UNI smeri zelo malo, v večini so bili takšni, ki se še na sam foh niso spoznali.
Da se lahko z ljudmi o čem pogovarjaš sploh ne rabiš neke intelektualne širine. Če obvladaš in spremljaš družboslovne teme, kot so kultura, politika, šport in si v okolju kjer se vedno nekaj dogaja, imaš splošno bazo za pogovor res zelo široko. Če te te teme ne zanimajo se s polovico populacije ne moreš o čem pogovarjat.

fiska, zihr.

en vic gre pa tako

kakšna je razlika med študentom fizike in študentom medicine? obojim rečejo da se je treba za izpit naučit telefonski imenik. fiziki vprašajo: Zakaj? Medicinci pa ; do kdaj in če je še kaj dodatne literature…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close