Katastrofalna nuhalna
Lep pozdrav vsem.
Zanimajo me vaše zgodbe, kako se je končalo pri res slabi nuhalni.
Moj rezultat 5,6 🙁
Načeloma vse ok na ultrazvoku- utrip, velikost, na koncu pa šok. Zdravnik obraza ni videl, dojenček nam je kazal hrbet, kljub 10 min sprehajanjem med preiskavo. Nikakor, da se pokaže. Na listu mi za nosno kost piše samo present. Ne vem, če jo je sploh videl. Če otrok leži na boku lahko vseeno izračuna vratno gubo? Je mogoče zato povečana in ne bi bila toliko, če bi ležal na hrbtu? Grem na dodatne preiskave, bi si pa želela slišati kakšno pozitivno zgodbo, ker me bodo živci pojedli 🙁
Ker vse hodite po lepe rezultate, niste pripravljene na what if. To je potrebno razpucati prej. Preden greste po rezultate, razpucajte same s sabo in s parneji o postopkih naprej. Ste pripravljene splaviti, če obstaja 50: 50, da bo prizadeto dete? Ker, ko ste na tem, vam vse telo odpove. Če ste pred tem prepričani v splav, četudi je 50% šans, da bo vse ok, morate ob sebi imeti nekoga, ki vas bo v trenutku opominjal v vaš plan in vam bo stal ob strani. Ker ni pa hujšega, it na preiskavo, potem pa se do konca nosečnosti mrcvariti, kaj bo. Če niste pripravljene na splav, je boljše, da zveste pri porodu, kot pa se ubijate, na koncu pa je vse ok, kljub statistiki.
Kar nekaj nosečnic poroča, da so imele podobne rezultate (tudi okoli 5), pa se je kasneje izkazalo, da je otrok popolnoma zdrav. Včasih so vzrok za povečano nuhalno tudi čisto prehodni dejavniki, ki se do 20. tedna umirijo.
Če boste šli na dodatne preiskave, boste dobili veliko jasnejšo sliko – do takrat pa, kolikor je mogoče, poskusite dihati in se podpreti z bližnjimi.
Don’t be too stressed, let’s relax with Geometry Dash
I understand your worry about the nasal bone and nuchal fold measurement. It’s true that position can affect those readings. Hopefully, the additional tests will bring reassurance. Many babies hide their faces, it’s almost like they are playing pako highway before they are even born! Fingers crossed for good news. pako highway
Zanimalo me je samo, kako se je v tem primeru končalo pri drugih….noben ni rekel, da nimam razpucano ali da nisem pripravljena na slab rezultat. Pač izkušnje drugih, pripravljena pa sem bila pa na vse, v upanju da bo ok in najbrž iskala pozitivne zgodbe tu gor! Sem šla na biopsijo ravno zato, da bom ziher. Se je pa izkazalo da ima downov sindrom in bom nosečnost prekinila. Tako da hvala za glup komentar.
justme149, 13.08.2025 ob 12:48
Lep pozdrav vsem.
Zanimajo me vaše zgodbe, kako se je končalo pri res slabi nuhalni.
Moj rezultat 5,6 🙁
Načeloma vse ok na ultrazvoku- utrip, velikost, na koncu pa šok. Zdravnik obraza ni videl, dojenček nam je kazal hrbet, kljub 10 min sprehajanjem med preiskavo. Nikakor, da se pokaže. Na listu mi za nosno kost piše samo present. Ne vem, če jo je sploh videl. Če otrok leži na boku lahko vseeno izračuna vratno gubo? Je mogoče zato povečana in ne bi bila toliko, če bi ležal na hrbtu? Grem na dodatne preiskave, bi si pa želela slišati kakšno pozitivno zgodbo, ker me bodo živci pojedli 🙁
to je mongo 99%
Tebi in drugim, 17.08.2025 ob 00:16
Ker vse hodite po lepe rezultate, niste pripravljene na what if. To je potrebno razpucati prej. Preden greste po rezultate, razpucajte same s sabo in s parneji o postopkih naprej. Ste pripravljene splaviti, če obstaja 50: 50, da bo prizadeto dete? Ker, ko ste na tem, vam vse telo odpove. Če ste pred tem prepričani v splav, četudi je 50% šans, da bo vse ok, morate ob sebi imeti nekoga, ki vas bo v trenutku opominjal v vaš plan in vam bo stal ob strani. Ker ni pa hujšega, it na preiskavo, potem pa se do konca nosečnosti mrcvariti, kaj bo. Če niste pripravljene na splav, je boljše, da zveste pri porodu, kot pa se ubijate, na koncu pa je vse ok, kljub statistiki.
NE pametuj..Že tako je težka situacija.
Forum je zaprt za komentiranje.