Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev KATASTROFA

KATASTROFA

Na bančnem izpisku sem opazila nekaj odtrgljajev, ki so se mi zdeli, da ne vem od kje in kako, šlo pa je za eno od firm, ki se ukvarja z kataloško prodajo. Po svoji evidenci nisem mogla ugotoviti, da sem dejansko nekaj naročila in tudi dobila in s tem tudi plačala, kar naj bi bilo razvidno iz odtrgljajev na bančnem izpisku.
Ker mi ni dalo miru sem poslala e-pošto v kataloško prodajo naj mi obrazložijo navedene zneske, šlo je za 3 zneske na enem bančnem izpisku v skupni vrednosti več kot 110 €. Po več kot 10 dneh sem le dobila odgovor, da se mi opravičujejo, da so res po pomoti odtrgali nekaj za kar nisem naročila.
Sama pa se sprašujem, kolikokrat so meni to že naredili pa nisem bila pozorna (res je to moja krivda), kar pomeni, da so na moj račun in mojo nepazljivost bogateli.

Apeliram na vse, bodite pazljivi in pregledujte svoje bančne izpiske. Dobro pa je, da si delate tudi sprotne zapiske oz. zaznamke porabljenega denarja.

Če ima še katera kakšno negativno izkušnjo naj nam jo zaupa.

Imejte lep dan.

Joooj,hvala za nasvet,jaz sploh ne gledam bančnih izpiskov!

jaz pa redno kontroliram, ker komaj komaj spravim vse najnujnejše stroške (položnice ipd) skozi mesec, tako da 100x preračunavam….menim pa, da je to opozorilo vzeti resno predvsem tistim, ki resda 100 ali 200 ali celo več eurov sploh ne pogrešijo.

Jaz pa sem 1 x dobila z poštno nakaznico vrnjen denar za nekaj kar sem stornirala in bi mi če mbi mi poslali morali odtrgati s kartice. S kartice 100 % niso odrgali. Poslali pa so denar nazaj.

Verjamem, da tega ne delajo zanalašč. Se pa pri vseh naročilih, vračilih , storncijah… tudi takšne stvari kdaj dogajajo..

Lp,

Marjana

pa saj ti ne morejo kar odtrgati?!

Tudi mene zanima, kako so ti lahko kar tako trgali. Po mojem to sploh ni legalno!

Ja ,res je. Ne morejo kar nekaj trgati. Ti si morala imeti z njimi neko povezavo, da se je to zgodilo. Trže lahko samo banka in vedno moraš podpisati pooblastilo, da nekomu tretjemu dovoliš odtegljaj iz tvojega računa. Banka ne bo kar nekaj v tri dni trgala, če ne bo tvojega podpisa.

Razen če govoriš o mastercardu, kar pa je druga zadeva, saj to pomeni, da si jim zaupala številko kartice ob kakšnem nakupu …

Ja, govor je o kartici Eurocard. V tistem mesecu sem nekaj naročila pri njih, potem pa so mi kar sami odtrgali še 3x zneseke v vrednosti cca 110 €, sami, brez mojega naročila. Zato sem tudi apelirala na vas, da pazite, kaj naročate in to preverite, ker je očitno tu prišlo do zlorabe moje kartice.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close