katastrofa
Tik pred prazniki (in še dva družinska rojstna dneva imamo te dni) sta se mi pokvarila dva najbolj “oblegana” kuhinjska strojčka. Sta sicer oba že častitljivih let, vendar ju imam rada, dobro nam služita in bi ju dala popraviti, če mogoče katera ve za kakšen servis (najraje v Ljubljani).
Najprej se mi je zlomil plastični nastavek – držalo za rezalne plošče na starem multipraktiku (mislim da je Brown Iskra Elektronik; eden prvih, če ne prvi univerzalni domači strojček, ki je “sam” delal “vse”; star je vsaj kakšnih 20 let). Mogoče katera ve, kje bi to lahko kupila? Ali pa imate mogoče doma same to držalo in bi mi ga prodale, če ga ne potrebujete več?
Z ribanjem korenja sem nadaljevala na Boschevem mikserju (se mi zdi, da bi bil lahko MUM 44 ali pa njegov predhodnik; star je tudi že kakšnih 15 let) z ustreznim nastavkom, pa se je zlomila os in ostala v glavi strojčka. Tako je mikser postal popolnoma neuporaben.
Korenje sem vrgla v smeti, ostalo pospravila v hladilnik in šla spat. Ne gre, da bi človek izzival usodo, sem rekla mojim štirim moškim – jutri bo kosilo bolj tako-tako.
Seveda sem zjutraj ugotovila, da ni šlo za moraste sanje….ampak za problem, ki ga moram rešiti karseda hitro.
Lepo prosim, drage moje, lahko kako pomagate?
Za Boscha poglej na Celovški 172, tel. 01 519 42 05, kjer imajo servis. Povprašaj, če ta del imajo, ali pa ti bodo povedali, kje se dobi. Mislim, da bi morali imeti, ker je sam princip enak, kot pred 15 leti, imam približno enako starega.
Za drugega pa vprašaj v Reteče v Corono( to je blizu Šk. Loke), tel. 04 511 91 00. Pred leti sem za ta aparat tam dobila posodo.
Forum je zaprt za komentiranje.