katastrofa-brez službe!!!
Z 31.12.2007 mi je potekla pogodba. Pritemu delodajalcu sem zaposlena že od l.2000. Do sedaj nam podaljšuje za leto ali dve leti.
Danes sem zvedela od šefa, da še ne ve, če mi bo podaljšal in da mi pove v ponedeljek 7.1.2008.
Poveje kaj lahko storim? Če se ne motim delam trenutno na črno. Kaj lahko storim, pričakujem?
Lepo prosim za nasvete! Hvala!
Člen Zakona o delovnih razmerjih:
54. člen
(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)
Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.
Z vsemi listinami se oglasi pri odvetniku ali sindikatu, pa ti bo svetoval, ali podpisati novo ali ne oziroma v primeru, če delodajalec ne ponudi nove, ali tožiti ali ne.
Delodajalec me je lani poslal na nekaj dnevna strokovna izobraževanja za katera nisem pridobila nobene formalne izobrazbe. Po individualni pogodbi o delovnem razmerju, izobraževanj ne smem zavrniti. Pred izobraževanjem sem moral podpisati aneks o povračilu vseh stroškov izobraževanja (letalski prevoz, dnevnice, stroški nočitve) v primeru, da bi predložil odpoved znotraj roka 5 let po izobraževanju. Ker v tej službi ne vidim več svoje prihodnosti zaradi prekomernih obremenitev (tudi po 100 neplačanih nadur mesečno), ter nizkegega osebnega dohodka, ter nižjih povračil v zvezi z delom in regresa kot je določeno z zakonom, sem podal odpoved. Sedaj pa delodajalec terja od mene, da mu plačam vse stroške, v nasprotnem primeru mi jih bo odtegnil od osebnega dohodka, ki jih bom prejemal v času odpovednega roka.
Prosim za nasvet – ali delodajalec to lahko stori?
Forum je zaprt za komentiranje.