Kašno zaposlitev opravljate in kakšno plačo dobivate
Ni kaj. Ko tole preberem, se lepo vidi, kam so sindikati pripeljali to državo. Nikoli ne bodo zainteresirani spraviti ljudi na ulico
Povsod se ure nabija v PRESEŽNIKIH. Plača pa minimalec, izjemoma kaj več. In če se preračuna “mezda” DELJENO opravljeno števlo ur….? Najbrž na mesec bereč naprosi več.
In če se preračuna vse te nadure v število dodatno zaposlenih ljudi, ki jim je tako ukradena pravica do dela?
Koliko družin bi živelo spodobno življenje….in bili skupaj z otroki
Tm je edn napisu da so krivi sindikati..jao kakšni sindikalisti davki ljudje moji.Jaz delam v logistični firmi kot študent imam okol sebe same viličariste v večini z oš. ki dobijo od 900-1000 z vsemi dodatki strošek delodajalca je pa 2000e na enega z minimalno izobrazbo.Zdej pa pejte na tole spletno stran http://www.adecco.si/sl/oadeccu/izracun-place/pa si za foro upište kakšno plačo bi si vi želeli v neto znesku in kakšen je to strošek za delodajalca ne bit skromni napište 2 al pa 3 jurje.Politiki pa narod nategujejo zraznimi sindikati ono ovo al je resnica da je vs ta javn sektor tako potraten da smo na fini način novodobni sužnji in namest pol pridelka se odrekamo pol plači, sodobni fevdalizem
Administrativna delavka 5. stopnja, javna uprava – šola, odvisno od delovnih dni okoli 700€/mesec s prevozom in prehrano.
Poleg vse božje birokracije sem še informatik, natakarica, telefonska operaterka, prodajalka, svetovalka, poštarica in še kaj bi se našlo in to vse iz istega stola!
Če grem za 2 tedna na dopust, mi mora že država doplačati znesek do minimalne plače.
Ob vsem tem, moram biti vedno nasmejana, prijazna, ustrežljiva in delati za največje dobro vseh zaposlenih in dijakov.
Forum je zaprt za komentiranje.