Kašno zaposlitev opravljate in kakšno plačo dobivate
Moj dobival 590 evrov neto + malica 80 evrov + 120 potnih stroškov. Zaposlen je bil v Lesnini, ki pa je ta mesec začela z odpuščanjem delavcev, zaradi nedoseganja prodajne norme. Lesnina je očitno v finančnih težavah.
Delali pa so en teden od 7-15, drug teden od 12.00-19.00, tretji teden deljeno od 9.00-12.00 in od 15.00-19.00, četrti teden pa od 10.00-18.00. Upam da bo čimprej našel delo izven Slovenije.
7. stopnja, 700 neto. Izjemno vesel, ker sem pred tem leta in leta delal preko študentskih napotnic, avtorskih in podjemnih pogodb.
Zdaj pa imam pogodbo za določen čas in mi prvič teče delovna doba (pri 33 in 8 letih delovnih izkušenj…), kar je luksuz dandanes. Da ne govorim o plačanem dopustu, regresih, dodatkih za malico, prevoz. V glavnem, počutim kot kralj.
Danes je pogodbo za določen čas nemogoče dobiti, kaj šele za nedoločen. Seveda razen če imaš zelo specialna in iskana znanja, veze ali pa enostavno srečo…
Jaz bom letos 33. Imam cca 6 let delovne dobe, prej sem seveda delala še prek študenta. Zdaj ne vem ali bom imela službo ali ne in se mi je vedno zdelo, dajop imajo že vsi pri mojih letih… pa vidim, da nisem edina… In da so eni še zelo na slabšem. Poelg tega sem vseh 6 let zaslužila neko povprečno slo neto plačo.
V bistvu sem se pa znašla v neki tako čudni situaciji iz katere sploh ne vem, kako se bom podrala, pa čeprav kar se tiče materialnih stvari, sploh ni problem, problem je, če si v obdobju, ko bi mogal nekaj ustvarit, imet otroke, pa nimaš niti službe, pa se npr. soočaš še z boleznijo, kar nekaterim celo onemogoča, da bi dobili delo. Meni ne, ampak zaradi zdravljenja bom mogoče imela malo večje stroške in si npr. moram obvezno plačevat dodatno zdr. zavarovanje. Je pa res to, da ko dobim službo, enkrat tu, enkrat drugje, da če imaš neke določene zdravstvene omejitve, ne moreš bit tako učinkovit, kto bi sicer bil… Do sedaj sem se izogibala bolniškim in ko bi moral ait še na neke preglede, pa nisem šla, kar me je v bistvu kar precej “stalo” – ne denarja, ampak ni v redu… Zdaj tega ne bom več počela, na prvo mesto bom dala sebe, res… Kar se pa ve, klaj bo pomenilo…
Dejasnko sploh nismo zaščiteni, kaj šele bogi starejši pregarani ljudje, ko pa res že komaj stojijo… Medtem ko (delam pa v sektorju, kjer so zaposleni za ndč začšiteni kot kočevski medvedi…) si lahko ostali, zaposleni za ndč privoščijo marsikaj… Dejasnko, žal je res, veliko manj delajo od ostalih, kar sicer ne velja za gospodarstvo, tam že to nič ne velja, govorim za javni sektor…
Živjo ,ker sem novi na tem forumu in me zanima nekaj ?
Ponujajo mi službo za določen čas 3mesece bruto plača ja 1050 eur ,brez malice in potnih stroškov .Dajo mi službeno vozilo tudi za domačo uporabo , in prehrano v obliki bonov .
Vprašam vas kako se vam zdi ta ponudba glede plače in drugih ugodnosti ?
Delo se opravlja kot vzdrževalev -hišnik in se dnevno pelješ v službo na eno stran 100km ,potem pa še na drugo lokacijo ki je odaljena 100km tako da dnevno delaš cirka 300 do 400km .
Prosim za vaše mnenje?
Programer (na vseh platformah) V stopnja, +nekaj faksa. Domov sem prinesel 900€+prevoz in malica. Zaradi katastrofalnih razamer (pretiravanje z neplačanimi nadurami, …) dal odpoved…
Pol leta že oddajam skoraj po eno prijavo na delovno mesto na dan na vseh obtoječih portalih, povsod presegam zahtevana znanja ampak skoraj nikjer ne dobim odgovora. Če ga dobim je negativen. Nisem si mislil, da je v IT/programerski panogi tudi taka katastrofa kar se tiče iskanja dela…
Toliko o tem, da smo najbolj iskan kader…
V privat podjetju analitik VII.stopnja, 5 let delovne dobe, dobim 1200€ s prevozom(7km v eno smer) in malico vred.
Moj V.stopnja brezposelen, 9 let delovne dobe v podjetju, ki je šlo v stečaj.
Sem vedno govorila, da če moški izgubi službo jo bo prej našel kot ženska pa pri takih razmerah vidim da sem ga pošteno udarila mimo, glede na to da je moj že kar nekaj časa doma!
Ustvarjat družino in reševati stanovanjski problem je misija nemogoče za dva mlada (sva oba pod 30).
V. stopnja izobrazbe (kmalu) VI., cca. 940 € neto + malica + prevoz. Je za preživetje in za malo luksuza (1x na leto morje za en teden, 2x na leto kakšen bazen ali terme za dan ali max 2 dni, tu pa tam kakšen izletek po Sloveniji in kakšna fešta – poroka, kakšen okrogli RD,…) za 3 člansko družino. Gospodarstvo (gradbeništvo), delo saldakonti, likvidatura, oglaševanje,… Odpuščena! :/ Poslovni razlogi. Podjetje je v hudih finančnih težavah.
Sicer sem že nekaj časa sumila, da se nekaj pripravlja in si bolj počasi iskala novo službo, zdaj pa od prvega dne, ko sem dobila odpoved, pošiljam prijave na razpise, vsaki prijavi se posebej posvetim (ni copy – paste) in sem komaj 2 negativna odgovora dobila, od ostalih cca. 30ih podjetij pa ne bu ne mu. 🙁
No, jaz seveda ostajam optimist, saj sem prepričana, da me nekje čaka dobra služba, le srečati se morava. 🙂
Pozna kdo kje kaj kamor bi me lahko umestili? No, vprašati ni greh. =)
Delala bi pa vse, kar zahteva “trmo”, vztrajnost, dodatno izobraževanje, samo da se dogaja. 🙂 No, seveda lahko tudi kaj takšnega “vsaj tolko da je”, ampak potem ne bom dolgo tam. 🙂 Rada sem v podjetju dolgo (moja prva zaposlitev, ki se zdaj izteka je trajala dobrih 7 let). Ne maram menjavati službe vsako leto. No, razen če drugega ni. Se razume. Za kakršnokoli info bom neskončno hvaležna!
3900 bruto, 14 plač če je sreča, prvoz 15 eur, prehrana je organizirana
15 let, 7stopnja
vodstveno delo
cca 10 ur na dan, petek svetek, s partnerji ob vikendih, večerih,… to je potem +10 ur)
veliko potovanj po celem svetu… (cca 70-80 dni na leto)
ženska, mati, žena … kmal bom umrla :-), ko plačam vse kredite si najdem bolj umirjeno službo
Delam magisterij na ekonomsko- poslovni fakulteti. ostalo mi je magistrsko delo in en izpit. od 15 leta delam preko študentskega servisa… delala v proizvodnji, gostinstvu, na zavarovalnici, loteriji, klicnih centrih,trgovinah., dobila reference iz zavarovalnice, loterije, in organizacije, ki dela z izmenjavo mladih.. delam pa še vedno preko študentskega servisa za 400 evrov mesečno brez vseh dodatkov…. služb trenutno ni, ker pa nisem od direktorja hčerka pa je verjetno tudi dobila ne bom… vse moje sošolke so skoraj na istem kot jaz, tudi prijateljice…. pedagoginje, profesorice…. mislim, da se bo prej kot slej nekomu odpipalo… z mano vred….
Vodja gostilne- za približno 210 ur mesečno +malica + potni stroški= približno 770€ skupaj.
Dobesedno za popizdit.Delaš vsak dan,cel mesec samo zato,da boš lahko plačal položnice!Za bruhat!!!!!Doma pa majhni otroci,ki komaj čakajo na starše,kateri pridemo ubiti od dela in komaj čakamo da gremo vsi skupaj spat in spet ovo na novo.In nimamo nič od otrok in oni ne od nas in pravtako si s tako spizdjeno plačo ne moreš prav nič privoščit.Ne sebi in ne malim!!!!!!!!!!!!!!!!Res žalostno.
Forum je zaprt za komentiranje.