Kašno zaposlitev opravljate in kakšno plačo dobivate
Pismo kakšne plače imajo nekateri..
Delam v trgovini 4 izmene (na teden) vse sobote in 2 nedelje včasih 3. Plača 573e neto za 15 let delovne dobe,70e stimulacije, blagajniška premija, z dodatki na deljen delovni čas, delo v nedeljo + 60e dodatka do minimalne plače. Vseeno je ali delam 1 ali vse 4 nedelje, praznike ali pa nam izplačajo nadure. Plača je vedno ista.
Delam v trgovini, dve izmeni, pon. – sob., v centru ljubljane, nedelje vse frej ker imamo zaprto, dve leti delovne dobe, plača 820€ neto + prevoz 34€ + cca 100€ malica. ko so razprodaje oz. prevzem robe, delam več ( pridem dve uri prej oz. podaljšam dve uri – to se šteje kot nadure in so plačane okoli 3,20€ ). če je katera od naju sodelavk na bolniški, se lahko tudi zgodi da druga dela cel dan in se seveda tudi to smatra kot nadure.
skupaj mi na mesec na račun pride povprečno 1.050 – 1.100€. v dveh letih se še zgodilo da bi dobila manj kot 1.000€ vsega skupaj
ma no, bistvo je, da se je nekdo odpovedal prestolu dz, ker drugje bolje služi. vse za blagor naroda, da ve za razliko. ampak hudimana, nič ni pa povedal, kako do tistega dodatnega priti, kot prihaja cela država in najebemo vsi državljani, čeprav nismo državljani guz. star slovenski pregovor je tudi, ki ga je guz dokazal, da je s polno ritjo lahko srati.
ni napredovanj?koliko časa, če so? tudi v 2012. če pač so, ker jih ni. ampak so. kje se špara. ker se špara. viranta na oblasti je tako, kot v zadnjem štadiju Grčije. sem povedala tudi, da ko je padel na dz, da se ga ne bo odpovedal, pa zato ne rabim kugle, le kmečko pamet. če brejcev ne bi bilo okrog, tudi viranta ne bi bilo. ker je ogromen teror bil “kvačkanih punčk”.
delanje z ju z ljudmi, ki so se želeli povzpeti s terorjem, jim je uspelo. na besedah. zato je ata raje na galantnem izpopolnjevanjem olikanih metod, ki niso imele nilč v zvezi z njegovo prakso in so pogrinjali v prvo, nekaterim sta pa v prvo zasluženo podarila celo …
zato s prakso enačiti pač ne gre …
ata je odšel … nekaj časa bo potrebno, da odide zasluženo …s plačno reformo …
če bi virnat sedaj delal po pripadnosti ljudstva, v večini, ne bi dosegel niti minimalne plače …
Delam kot varnostnik delam po 12 ur imam ruski turnus 12 24 12 48 + vsak mesec še kakšno izredno varovanje in dobim plačo okoli 700 max € za cirka 200 ur na mesec.delam pa vse dni v letu kakor pač nanese turnus.prejšnji mesec delal dva praznika in imel 216 ur in izplačano sem imel par evrov več kot 700€.
Kmalu uni dipl.ing. 7 let v firmi, 6 let redno. Plača 600€ neto še 1x tolk prevoz. Zadnje cajte zelo neredna. S.P. goljufi, skušajo prikazati kako je ok, da imam takšno plačo, na moje prigovarjanje, da tako ne gre, ne odgovarjajo. Selektivno gluhi.
Neverjetno sladki ko te rabijo in kako stiskajo rep med noge, ko ti prinesejo izpisek plače kjer ni zavedenih nadur. Če bi jih navedli bi morali po zakonu dodatno zaposlovati folk. Koliko krat se bil na tem, da prtegnem tipa, pa nisem imel srca, ker konec koncev so ubogi na duši. A se je kdo izmed vas že pustil nategovat iz usmiljenja?
Stanovanje v najemu, avto pokvarjen, Kredita ni mogoče dobiti s tako plačo. Še dva meseca lahko zdržim potem je na računu 0.00€. V službi mobbing – slo scena pač. Na kurac mi gre folk, ampak delo, ki ga opravljam (ne služba!) mi je pa všeč. Edina svetla točka.
Pa vendar moram drugam, verjetno v tujino, ker bom sicer še naprej redil neizobražene primitivce. Sej veste, tiste, ki se znajdejo. Pajade. Raj sem revež kot da se tako “znajdem”. In sem ane 🙂
javni sektor, 7. stopnja izobrazbe, ca. 1070 neto, od tega ene 5 evrov za skorej 5 let delovne dobe, plus malica plus prevoz. če bi delala s tempom drugih bi delala do trikrat več časa. delam pa stvari, ki so stokrat bolj zahtevne od mojega del. mesta, napredovat v nazivu pa sploh ni mogoče. plus ure so skoz, da bi ble plačane lahko samo sanjam. odnosi podn, šefi nesposobni in se samo za lastno ret grebejo. dnarja za nobenga ni, dohteraj se pa še kar zaposluje, za njih so vedno pare.
v moji prvi službi leta 2007 sem imel 900€ neto. Ker mi delovno mesto in podjetje ni ustrezalo sem odšel drugam. Plača je bila sicer naslednja 3 leta bolj mizerna, okrog 650€ neto ampak sem pa pridobil neprecenljive izkušnje in znanja s katerimi sem si povečal dodano vrednost in se lahko danes zelo dobro prodam na trgu dela. Delam v gospodarstvu na področju strojništva, moja trenutna plača je 1352€ neto + dodatki, ki jih ni prav malo. Seveda sem ogromno prostega časa investiral v izbraževanje in ga še, zato, da ostanem v koraku s časom.
Moj nasvet za tiste ki ste brezposelni:
Imate ČAS, internet, knjižnico, virov neomejeno… izkoristite jih.
Javni sektor….katastrofa za okol 600 evrov kot administratorka,,,,vse kar je možno na oddelku, na več delovnih mestih, od blagajniškega poslovanja do arhiva,,menjava delovnega mesta med delovnim časom – skratka nadrejena se izživlja nad mano,,,,še malo pa bom imela sedmo stopnjo – ker pa ni napredovanja – lahko čakam ali pa si iščem drugje..
Jasno, da si želim zamenjavo, pa ne toliko zaradi denarja, zaradi odnosov, ki so daleč od iso standarda in kakovosti. Z nami ravnajo kot, da smo roboti,,,,če vidijo, da si sposoben, priden,te znajo super poniževat, pa še nič jim ne moreš, kajti po ODREBI nadrejenega moraš delat vse….
Si ne želim pristat na zavodu za zaposlovanje, mogoče bom počasi izgorela do konca. Javni sektor je ugodnost za določene, ki imajo dobro izobrabo, odlično delovno mesto, za delavca je pa zelo zelo žalostno, ponižajoče, ker lahko še tako garaš niti centa ne dobiš več.Lp.
res zanimiva tema.
nazadnje poslovodja v večji trgovini za 800€ + malica in prevoz, vsak mesec več kot 50 nadur, ki pa so se nekje izgubile.
če nimaš stroškov z najemnino, tekočimi stroški in pa kreditom za avto, katerega potrebuješ, da sploh prideš na delovno mesto (osebno dnevno 120 km, javnega prevoza ni), se s tem denarjem vsekakor da preživeti, v nasprotnem primeru životariš iz meseca v mesec. kot je nekdo enkrat nekje napisal: še slicer dicer (oz. nekaj podobnega) nam ponujajo za plačilo na obroke:-) to pove vse o kupni moči povprečnega državljana.
vsem želim, da bi dobili oz. imate službo, ki vas veseli, da bi bili za svoje delo pošteno plačani in da bi vas nadrejeni videli kot nekoga, ki prispeva k uspehu podjetja, trgovine,…,in ne kot strošek, kar je danes vse bolj pogosta praksa. srečno vsem.
## MIHEC SKOZ DELA ##
Sicer ni razvidno kakšno delo opravljate vendar piše samo stopnja izobrazbe, ki pa jo tudi jaz posedujem isto stopnjo, zato se tudi zanimam za to vrstno delo živim v Ljubljani imam 33 let za morebiti skupni kontakt vam jaz posredujem e-mail : dimifurlan@gmail.com
Lp.
## MIHEC SKOZ DELA ##
Sicer ni razvidno kakšno delo opravljate vendar piše samo stopnja izobrazbe, ki pa jo tudi jaz posedujem isto stopnjo, zato se tudi zanimam za to vrstno delo živim v Ljubljani imam 33 let za morebiti skupni kontakt vam jaz posredujem e-mail : dimifurlan@gmail.com
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.