Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kasko parkirišče

kasko parkirišče

Takole, vsako leto doplačam delni kasko za parkirišče ca 70 eur. Zdaj mi je en tip, ki je seveda že odpeljal, ko sem prišla, odrgnil avto. Se ni dosti videlo, ena mala vdrtina. Ko sem par dni za tem menjala gume, mi je na uradnem servisu mehanik rekel, da mi lahko tudi to vdrtino popravijo in je bilo vse narejeno isti dan, račun 70 eur, uradni od pooblaščenega servisa, vse napisano kaj in kako. Popravili so na isti način, kot popravljajo vdrtine od toče. Zdaj pa kličem zavarovalničarja, pa pravi, da mi tega zdaj ne morejo vrniti, ker bi avto najprej morala peljati k cenilcu, ki bi povedal, koliko to znese (najbrž dosti manj) itd itd, v glavnem, verjetno se nič ne da in sem sama kriva, ker se nisem prej pozanimala, kako to gre. Bedno, res.

Nič bedno, tako je. Poklicati bi morali celo policijo, da naredi zapisnik, z zapisnikom pa potem k cenilcu in šele potem na popravilo. Tak je postopek.

Tudi ti si v trgovini najprej ogledaš izdelek in pol ga plačaš, a ne?
Ne vem zakaj bi morala zavarovalnica plačati nekaj za kar ni videla koliko bi stalo 🙂

Ja, res bedno, ni kaj..

Ja itak. Vedno moraš avto najprej peljati na ocenitev, razen če ima servis možnost ocenitve in eur požret, pa ni kriva zavarovalnica.ce. Boš kar mogla teh

Za take bunke, ki nastanejo na parkiriščih, res ni potrebno klicat policije in delat zapisnika.
Bilo bi dovolj, da bi bunke poslikala pred popravilom, če si bla že pri mehaniku in takrat poklicala svojega agenta, ki bi ti dal nadalnja navodila.

Saj vemo, kako je z zavarovalnicami; sami paraziti, ko je treba plačati, pa iščejo vse vzroke za neplačevanje! Samo čimdlje od njih tudi takrat, ko je treba plačevati

Ah,zavarovalnice-) povej za kaj bi plačali če niso videli??
To je pravi vzrok da ne plačajo. Ti moraš škodo pokazati zavarovalnici in tako je tudi prav. če ste pa ve nesposobne pa vam ni nihče kriv 🙂

Ni čisto res. Ne zavajajte. Policijo se kliče v primeru večje gmotne škode ali v primeru telesnih poškodb. Policaji niso zato, da bodo hodili na parkirišča gledat kako ti ga je en butnil. To je policija izdala tudi uradno mnenje, da v kolikor zavarovalničarji ne verjamejo svojim oškodovancem naj sami vzpostavijo dežurno službo, ki bo hodila to gledat.

Je pa res, da moraš avto peljati najprej na cenitev škode in nato na popravilo. To na servisu tudi zelo dobro vedo, tako da oni ti tega sigurno niso svetovali, da prijavi naknadno.

kako pa naj cenilec ve pri popravljenem avtuu kaj je bilo narobe in, če si upravičena do tega…

jaz imam z zavarovalnicami same pozitivne izkušnje. Je pa res, da točno vem kaj sem plačala z zavarovalnino in kako jo uveljavljati, tako da nimam nerealnih pričakovanj.

če imaš osebnega agenta se zmeni z njim kaj se da nardit.

..žal ji agent ne more več pomagat. škodo ima popravljeno brez da bi jo cenilec videl.

Renata 29, govorim iz izkušenj. Na Adriaticu komplicirajo če ni zapisnika, žal. Kako je drugje, pa res ne vem.

…da zavarovanje za parkirišče krije stroške samo v primeru, da pelješ s parkirišča in nekoga butneš. po domače rečeno. Če pa ti nekdo poškoduje avto, ko si parkiran, pa ne, ker je to že neka tretja oseba, to pa ni krito. Daj se pozanimaj. Mogoče pa bi v vsakem primeru morala ti plačati.

Pri Triglavu ne zahtevajo zapisnika.

Delni kasko parkirišča ti krije poškodbe nastale z vozili neznanega storilca. Če ti koga butneš, moraš njemu “dati kuponček”, sebi pa lahko popraviš iz kaska. Tako, da so ti narobe rekli….

Škoda…nisi name naletel 🙂

Na Triglavu pa nič nekomplicirajo. Zamenjaj zavarovalnico.

New Report

Close