karte-odklop.com
Hm… Preko odklopa ne sem jih pa direktno na ryanair.com in sicer povratne Trst->London Stansted in London Stansted->Dublin. Tja sem šel pred konec maja. Letel sem prvič in bilo je odlično! Edino kar imam za pripomniti je, da je imelo čisto vedno vsaj 20 minut zamude. Pač pilot je vedno rekel, da zaradi slabega vremena tam in tam. Mogoče sem imel samo jaz takšno smolo.
Ko sem letel nazaj v Trst, sem imel dopoldne letalo iz Dublina v London (8.25), ter iz Londona v Trst ob 11.25. Let Dublin->London traja eno uro, kar pomeni, da bi imel dve ure časa za prestop… Vreme je bilo res slabo, tako da je imel let v London več kot eno uro zamude, pa še prtljago sem moral počakati v Londonu. Ko sem dvakrat pretekel celotno letališče s vso prtljago sem moral še nekaj minut čakati na vlakec do terminala. Ampaj mi je uspelo, da sem ujel letalo… Po moje sem ujel za nekaj sekund, ker so me ko sem dvigoval karto že zelo grdo gledali… Kaj bi bilo če bi zamudil si tudi nočem predstavljati.
Torej če si planiraš dva leta na dan, dve ure med njima NI dovolj!
Ko si rezerviraš karto preko interneta, jo v bistvu tudi že plačaš in ti denar preko kartice trgajo takoj.
Potrdilo o nakupu ti pokaže takoj na strani po nakupu, dobiš pa tudi email, kjer ti piše podatki o nakupu in številko rezervacije. Sprintaš si bodisi stran ali pa email, oboje je v redu.
Ko prideš na letališča (Celovca ne poznam) Trst, London STANSTED!, Dublin se približno eno uro pred odhodom na posebnem okencu odpre ryanair okence (vedno glej po monitorjih), kjer pokažeš tisti naprintani list in pa potni list. Takoj zatem dobiš karto, potni list in tisti sprintani list nazaj. List moraš spraviti, če je karta povratna! Poleg tega ti označijo prtljago in jo pošljejo na letalo. Potem greš na vrata, ki so označena na karti, ti pa tudi osebje pove kam moraš it. Pozor! Možno so tudi spremembe vrat, zato vedno poglej na monitorje, kjer točno čaka letalo.
Če letiš v London, greš sigurno do letališča Stansted. To je precej odaljeno od središča mesta. Do tja vozi vlak Stansted Express, ki pa je precej drag a druge možnosti že nimaš. Karto zanj lahko kupiš že na letalu ali pa potem na letališču samem. Cene se ne spomnim, jo imam pa nekje zapisano. Če jo rabiš povej pa bom pogledal.
Če letiš prvič in ne veš kam it, preprosto sledi množici. Pozor! Na Stansted letališču imaš dva vstopa. Eden je za ljudi, ki prihajajo iz EU eden pa za tiste, ki ne. Spolniti moraš en listič, ki ga potem skupaj s potnim listom prikažeš osebju. Mene so spraševali, kaj bom delal v Angliji in podobno. Pokazati sem moral tudi list, kjer piše kdaj grem nazaj. Naj te ne zmede, ko se moraš s vlakcem pripeljati iz terminalo do letališča, pač Stansted ni Trst ali podobna majhna letališča. Baje je Hethrow še večji…
Če potrebuješ še kakšno informacijo glede Ryanair in pa London ali pa Dublin, vprašaj. Imam še svež spomin :o)
hvala za informacije, letalisca v londonu poznam, no vsaj heathrow, pa tudi postopke, tako da ni prevelike panike glede tega. sicer pa tako ali tako nadaljujem iz stensteda let v glasgow, brez prestopanja iz letalisca na letalisce.
res pa je, da bom prvic rezervirala karto preko neta, ceprav kar veliko potujem.
o velikosti heathrowa raje ne bi, ker so nas nazadnje s taxiji odlozili na napacnem terminalu+prepozno smo prispeli tja, ker je bila na cesti nesreca in so bili zastoji, potem pa smo 1/2 ure pred letom se kar preckali celo letalisce…
lp, maja
ojla, za underground se cist strinjam, samo: mi smo morali na heathrow prispeti iz bournemoutha, zato nic lepsega, ce ti sola krije stroske za transport in to s taxiji :); ni ga cez lagodnost… al pa cez zivcnga, ki ga skor fases, ko se cesta zabije pa avto ne premakne nikamor vec… potem pa se zmedeni anglezi, ki ne locijo arrivals od departures… ker smo bili v 3 taxijih, eni na “cilju” prej ko drugi, nam ni preostalo drugega, kot da startamo iz arrivals na departures peske cez ceeeeeel heathrow. po mojem smo postavili hitrostni rekord, ampak letalo smo pa le ujeli, saj velja, da tud angleska tocnost ni vec tko tocna, kot je bila, a ne? oz. smo mel tuki opravka ze z adrijo, ta bo pa presenetla, ko bo enkrat tocna. sicer pa hvala bogu za zamudnike, drugac mi ne bi bili na tistem letu.
no, tko je to potekal pr nas.
pa pa, uzivaj poletje, mi gremo baje v sam 15°C (z velik domisljije, baje je se manj) na skotsko.
maja
Še ne namig, preden plačaš karte.
Sam sem letel lani junija in če sem izbral povratno vozovnico (TS-London-TS), je bila ponujena cena 129.000 lir v vsako smer, če pa sem izbral dve enosmerni vozovnici za ista poleta (TS-London in London-TS), je bila cena samo 29.000 lir za vsako smer.
Preden potrdiš rezervacijo in plačaš, se splača malo preveriti ponudbo na sosednjih datumih ali večkrat preklikati isti polet. Ponujene cene so lahko zelo različne.
Glede prestopanja se strinjam z Andrejem, da je dve uri absolutno premalo za prestopanje. Ryanair ponuja samo posamezne etape, podobno kot mestni avtobus v Ljubljani (plačaš vsako etapo posebej, različne proge se ne čakajo,…), ne garantirajo pa prestopanja. Sicer pa je Stansted podoben veliki železniški postaji in lahko tam tudi (zelo neudobno) prenočiš, če imaš prestop šele naslednji dan.
Pa malice ne pozabi, ker nič ne dajo, oziroma na letalu vse naročeno posebej plačuješ.
Sam sem plačal za dva povratna leta med Trst->London->Dublin preračunano 60.000 SIT, kar se mi je zdelo, da je zelo malo. Letel sem pa 29. maja do Londona(sreda), 31. maja v Dublin (petek) in potem oba leta za nazaj 7. junija (petek). Mislim, da so cene čez teden dražje, odvisno je pa tudi ob kateri uri letiš.
Hrane ne priporočam kupovati na letalu, ker je predraga in premalo dobiš. Sem sem bil žejen kot pes poleti, ko sem letel nazaj proti Trstu (če pogledaš malce gor lahko vidiš, da sem dvakrat pretekel celotno Stansted letališče… s prtljago v rokah). Zato sem na letu naročil coca-colo, ker pač nisem utegnil kupiti pijače na letališču, kot sem planiral. Plačal sem ogromno dobil pa ne 0.2 kot dobiš v trgovini ampak še manjšo piksno, ki sem jo spil v dveh požirkih… Obvezno prinesi hrano in pijačo s seboj!
Sam se nisem dolgo zadrževal na Stanstedu, saj ko sem prišel sem se srečal s prijateljem, ki me je tam čakal potem sva šla pa v mesto.
Mi je bila Irska bolj všeč kot London. Posebno Skellig Rocks na zahodu Irske. Ne priporočam iti tja ob slabem vremenu!!! Valovi so bili 3-4 meterski, vožnja pa traja eno uro! Ampak se je splačalo…
Pre tednom sem se s tremi prijateljicami vrnila z Irske. Karte smo rezervirale na Ryanairu. Šle smo iz Celovca, ki je bil po našem takratnem poizvedovanju na internetu občutno cenejši od Trsta. No, za 4 lete (celovec-LondonStansted-Dublin in nazaj) smo dale 28.000 SIT! Je pa res, da moraš biti zelo pazljiv in hodit gledat skoraj vsak dan na internet, ker so cene vsak dan drugačne. Splača se tudi rezervirat čimprej. Vedele smo, da si moraš med leti pustit več kot 2 uri, saj nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. No, tako smo imele med 1. in 2. poletom 5 ur, ki smo jih preživele na travici zraven letališča, kot je to počnelo veliko ljudi, za nazaj pa smo prespale kar na letališču (v Dublinu in Londonu). Nisem mogla verjeti, koliko ljudi to počne. Moraš priti kar zgodaj, da si zagotoviš kolikor toliko udoben plac. No, sem kar dobro spala, saj smo ta večjo prtljago pustile v “skladišču”, ki smo ga seveda plačale- a imaš vsaj miren spanec. Glede zamud: za gor (V Dublin) je imelo letalo pol ure zamude, a nas ni pretirano motilo, za dol (v Celovec) pa kar 45 min, a je čarovniškemu pilotu nekako uspelo, da smo na koncu prišli le 5 min prepozno! Baje, da smo imeli ugoden veter. Hrano smo si prinesle s sabo, ker smo vedele za ne-ponudbo na letu.
Če vas še kaj zanima, pa vprašajte!
Lep pozdrav!
Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.