karpatos
Zdravo!
Na Karpatusu sva bila kakšne 4-5 let nazaj. Še vedno ostaja najin najljubši dopust v Grčiji (bila sva še na Krfu, Rodosu, Samosu, Kosu, v Pargi). Bivala sva v hotelu Amoopi bay, v zalivu oz. kraju Amoopi. To je kraj relativno blizu letališča (vendar dovolj daleč, da prihodi in odhodi letal ne motijo oz. jih ne opaziš) in cca 6-7 km od glavnega mesta otoka, Pigadije, ki pa ni prav veliko. Sploh pa noben kraj na otoku ni velik.
Otok je znan po vetru in zato priljubljen med srfarji, ki imajo svojo bazo zraven letališča. Drugje po otoku veter ni tako močan, da se ne bi dalo kopati. Prav nasprotno, v tisti poletni vročini je prav dobrodošel. Po mojem mnenju na Kosu bolj piha.
Rentala sva skuter in prevozila cel otok po dolgem in po čez. Narava, vasi … krasno. Prav neverjetno je, da ga masovni turizem še ni popolnoma zajel in pokvaril. Od vseh omenjenih grških destinacij, se nama je ta zdela še najbolj “grška”. Šla sva tudi na izlet v vas Olympos, ki je še vedno dosegljiva le z morske strani (cesto so naredili šele pred nekaj leti, vendar je tako slaba, da je vas praktično še vedno odrezana od sveta in temu primerno “nepokvarjena”). Zanimivo in vredno ogleda. Plaže so prav tako super. Mali okrogli beli kamenčki, ali pa mivka. Na plažah izposojajo ležalnike in senčnike (če želiš). Pod hotelom je tudi majhna FKK plaža.
Ljudje so izredno prijazni. Samo en primer: hotel je zaseben, v družinski lasti (čeprav za družinski hotel dokaj velik, vsekakor pa najboljši na otoku). Zadnji večer so naju in še nekaj malega gostov (parov iz cele Evrope) povabili na svoj “vikend” oz. družinsko posestvo z manjšo hišico, polji, oljčnimi nasadi, živino. Pogostili so nas z domačimi pridelki, poslušali smo grško glasbo in klepetali o življenju na otoku. Njihovi starši so po drugi svetovni vojni zaradi revščine odšli v Ameriko, si tam ustvarili bogastvo, se vrnili in denar vložili v turizem. Njihovi otroci, naši gostitelji, so se rodili in šolali v Ameriki, nato pa se s starši vrnili v Grčijo. Razpeti so med dve domovini in še posebej pozimi, ko je otok precej pust, jih vleče nazaj v Ameriko. Tudi sicer osebje goste vsak dan povpraša, kako so spali, kaj bodo počeli ta dan …
Otok toplo priporočam romantikom in ljubiteljem bolj umirjenega dopusta, kajti nekega silnega nočnega lajfa tam ni.
Pojdite in uživajte 300 na uro. Nekoč se bova vrnila tja tudi midva.
Pozdravljena!
V Amoopiju so kamenčki, v Pigadiji pa mivka. V Pigadiji je kar nekaj lokalov, kafičev, restavracij in tudi kakšna diskoteka se najde. Je lajf, samo ne tolikšen kot npr. na otoku Kosu v glavnem mestu ali pa na Rodosu, da Mikonosa ne omenjam. V Amoopiyu pa je le nekaj restavracij in res ni lajfa. Moraš vedeti, da pred nekaj leti tam še ni bilo prav ničesar. Le krasen zaliv in nič drugega. Če imaš skuter ali avto, se zvečer zapelješ v tistih nekaj km oddaljeno Pigadio. Če se bosta slučajno odločila za omenjeni hotel, povem še to, da se zredili ravno ne boste. Hrano postrežejo in zajtrki so bolj tako-tako (maslo, marmelada, kakšen kos klobase, tu in tam kuhana jajčka). No, lačni pa tudi ne boste.
Spraševala si za cene. Karpatos sodi med cenejše oz. srednjedrage grške otoke. Po moji oceni so cenejši le še Krf, Rodos, Kos in Kreta, ki so popolnoma skomercializirani in polni velikih betonskih hotelov. Tega na Karpatosu ni. Le družinsko vodeni hoteli.
Upam, da se bo oglasil še kdo, ki je bil na Karpatosu, da si boš lahko ustvarila čim bolj realno sliko. Eno mnenje za kaj takšnega seveda ni dovolj.
Dobro jutro Princesa,
temu se pa reče dober opis grškega otoka, kraj, hotel, plaže, kraji, skratka super. Pri nas bo tudi letos na vrsti Karpatos ali Kos. In bi te prav lepo prosila, če napišeš še kaj več o Kosu. Ogledujemo hotela Oceanis in Atlantis (JV stran otoka, če se ne motim). Kako pa izgleda v krajij Mastichari, Marmari, Tigaki na severu, kaj lahko priporočiš glede plaž in dogajanja. Upam, da se ti ljubi,
LpB
Pozdravljen 4je!
Ravno se odpravljam smučat čez vikend. V nedeljo zvečer, ko se vrnem, ti podam vse željene informacije za Kos. Na Kosu sem bila poleti 2006.
In še odgovor za Beti07: za 1. maj in poletje imam pripravljenih nekaj variant. Ena od njih je grški (pol)otok Lefkada oz. Lefkas v Ionskem morju. Zahodni del otoka ima plaže “da dol padeš”, je poceni, ni ogromnih betonskih hotelov in gneče (mislim, da ga avstrijske in nemške agencije ne tržijo in to se pozna).
Joj, ne smem več delat reklame grškemu turizmu. Kaj bodo pa sosedje rekli? Ha, ha …
Živijo 4je še enkrat!
Tole mi je na hitro uspelo najti v moji zalogi dokumentov. Ostalo pa, kot rečeno, še sledi.
OTO KOS – Vredno ogleda
1. Mesto Kos:
– pristanišče in italijanske zgradbe ob obalni promenadi,
– srednjeveška trdnjava,
– stari del mesta, trgi, Hipokratova platana (drevo),
– antični ostanki: Gymnasio, Odio (nasproti, le na drugi strani
ceste),Ancient Agora.
2. Asklepeion: antična bolnišnica in medicinska šola (Hipokratovo
središče) – cca 5 km iz mesta.
3. Therme: izvir temalne vode speljan v morje – cca 15 km od mesta.
4. Turčija – Bodrum: enodnevni izlet s hidrogliserjem (vožnja traja
v eno smer 1 uro).
5. Jug otoka:
– Mastichari (turistično letovišče),
– Antimachia (srednjeveška trdnjava),
– Kefalos in plaža Agios Stefanos (otoček, antični ostanki),
– plaža Theologos in FKK plaža (težek dostop)
O hvala, si se že potrudila.
Saj ubistvu me najbolj zanima priporočilo glede izbire hotela, z avtom si potem itak ogledamo zanimivosti po otoku.
Radi pa imamo hotel blizu plaža, če se da peš do zmernega dogajanja, čisto morje in ne naravno max. vetrovnega dela otoka.
Pa še tvoje osebno mnenje, kateri otok ti je bolj všeč Karpatos ali Kos – vem da sta čisto različna, pa vseeno.
Lep vikend!
Pozdravljena Princessa
Tudi jaz sem izbrala Karpathos za letošnji dopust in kraj Amopi, zato so mi informacije dobrodošle. Kolebam med hotelom Amopi bay in Helios (ta naj bi bil ob plaži). Kot berem si bila z Amopi bay zadovoljna, zanima pa me ali imaš kakšne informacije o Heliosu. Kako daleč je od plaže Amopi bay ? Tudi midva bova rentala avto ali skuter, na počitnice greva za 14 dni v juniju, zato bi mi prav prišel še kakšen namig, kaj si je vredno ogledati na otoku, kakšen izlet itd.
Lani sem bila na Samosu, predlani na Kefaloniji, če morda koga zanima kaj o teh otokih.
Lep vikend!
goga61 … Helios hotel je res takoj ob plaži. Amoopi bay je malo nad plažo v hrib cca. 5 minut hoje do plaže, mi smo pa bili v Hotelu nad Amoopi bay-em … s čudovitim razgledom na ves zaliv …
sicer je Amoopi zanimiv ravno zaradi treh zalivčkov s tremi povsem drugačnimi plažami … morje pa kristalno čisto.
če nimaš avta ali motorja je amoopi zvečer res malo pust … odvisno kakšne so vaše želje … pa ko smo bili mi dol je ob večerih res zelo pihalo in ni bilo užitka biti zunaj …
če bose imeli avto se res splača prečesati ves otok, je majhen … ampak plaže so nore …sploh te na vzhodni obali. Vasica Olymbos je za moje pojme preveč oblegana s turisti … je pa res nekaj posebnega in ful zanimiva …
edina stvar, ki je mene v Amoopiju motila je ta, da ni majhnih tavernic z gyrosi in poceni sneki … so same restavracije z sicer zeloooo dobro hrano … ampak cenovno tudi kar nanese …
sicer pa KArpatos priporočam … nam je bil res všeč.
Pozdravljeni 4je!
Smučanje je uspelo. Noge so še vedno cele.
Če se odločate med hoteloma Atlantis in Oceanis, bi vam jaz osebno priporočila Oceanis. Oba ležita malo iz centra mesta, Atlantis v predelu, ki se imenuje Lambi, Oceanis v nasprotni smeri, v predelu Psalidi. Zakaj? Piha na obeh koncih enako, precej. Na to vas opozarjam, ker je močan veter nekaterim neprijeten. Lambi je predel, kjer je plaža bolj kot ne mivkasta, ob plaži so bistroji, ki tržijo vsak svoj kos plaže, ležalniki so eden poleg drugega, glasba »šiba 300 na uro«. To je najbolj živahen del na celotnem otoku, primeren za najstnike. Psalidi je bolj umirjen, le nekaj hotelov, plaža je iz kamenčkov. Malo naprej, kakšna 2 km (že v predelu Agios Fokas), in sicer med malo vojašnico, kjer je le kakšnih 5 vojakov in hotelom Dimitra Beach, pa je lepa, dolga plaža iz kamenčkov, kjer boste popolnoma sami in kjer ne piha. Ta plaža je dostopna z vsemi prevoznimi sredstvi in od ceste oddaljena 200-300 m.
Jaz bi se odločala med hotelom Oceanis in Dimitra, in sicer zaradi lokacije in kakovosti (sta pa seveda žal, dražja). Oceanis je predzadnji hotel, Dimitra pa zadnji, nato so le še naravne terme (obisk res priporočam, vstopnine ni) in cesta se na tem vzhodnem delu otoka konča. Za ocene hotelov, ki vas zanimajo, poglejte še:
http://www.holidaycheck.de/regioall-Reiseinformationen_Kos-rid_173.html
kjer boste našli ocene (pohvale in kritike) nemškogovorečih turistov-gostov in fotografije, ki so jih posneli. Po njihovih ocenah je stanje takšno:
– Atlantis: 3,5 zvezdice uradno, ocena gostov 3,6
– Oceanis: 4 zvezdice uradno, ocena gostov 4,5
– Dimitra: 4 zvezdice uradno, ocena gostov 4,6
Izposoja koles, skuterjev, štirikolesnikov ali avtov je izjemno ugodna, ker je konkurenca strašna. Niker drugje nisva naletela na tako ugodne cene. Če se boste podali vse do juga (kjer je kar nekaj znamenitosti in res lepe plaže, še posebej Theologos) in si šli pogledati še gorsko vasico Zio (agencije jo strašno forsirajo, nama pa se res ni zdela nič posebnega), potem priporočam avto.
Glede drugih turističnih mest, kot so Tigaki, Marmari, Mastihari, Kardamena, prav veliko ne morem povedati. Videla sva Tigaki in Marmari. Nič posebnega, majhni, popolnoma novi turistični kraji pač, kjer so le turistične kapacitete, lokali, trgovinice. Kardamena je polna Angležev, Mastihari pa nisva videla. Zame osebno imajo vsi ti kraji to pomanjkljivost, da so preveč oddaljeni od glavnega mesta Kos. Glavno mesto otoka je namreč res lepo, imaš kaj videti in kaj početi.
Ptimerjava s Karpatosom: na Karpatos bi se še vrnila, na Kos ne več. Karpatos je manjši, manj turističen, ima lepše plaže. Res pa je, da na Karpatosu praktično ni nekih znamenitosti (razen vasice Olympos) in ni takšnega laifa kot na Kosu. Neglede na začetek tega odstavka, pa nama seveda ni žal, da sva bila na Kosu. Ah, sploh to velja za celotno Grčijo.
Želim vam dobro odločitev in lep dopust.
če koga zanimata kos (hotel oceanis) in kefalonija (hotel porto skala) si lahko preberete tu:
http://saskia02.googlepages.com/gr%C4%8Dija-kos
http://saskia02.googlepages.com/gr%C4%8Dija-kefalonija
Pozdravljena goga61 in Disel-87!
Še tebi dolgujem odgovor. Spraševala si za znamenitosti na Karpatosu. Tako kot sem že napisala v enem od odgovorov, Karpatos nekih posebnih znamenitosti ne ponuja. Res zanimiva je le vasica Olympos, ki si jo lahko ogledaš le kot izlet s kakšno agencijo (lokalno ali tisto, ki te je pripeljala v hotel).
Ne spomnim se dobro, morda so organizirani tudi kakšni izleti na sosednje otoke. Če bosta na otoku 14 dni, bi bilo morda dobro razmisliti tudi v tej smeri. Karpatos je namreč tako majhen, da ga bosta v enem tednu prekrižarila gor in dol, sem in tja. Kupita si zemljevid v kateri od trgovin in potem veselo od vasi do vasi.
Če še nista bila v Grčiji ali pa na t.i. grškem večeru, poizkusita tudi to.
Ah ja, še to: plaža Apella, ki jo agencije razglašajo za najlepšo na otoku (midva sva videla še lepše), je dosegljiva z ladjo ali po cesti. Agencije jo namreč ponujajo kot izlet z ladjico. Če bosta rentala kakšno prevozno sredstvo, si jo lahko ogledata sama.
In Še: da ob pristajanju in pogledu skozi okno ne boste preveč razočarani, naj omenim, da je tisti del otoka pred leti zajel hud požar, zato je precej gol, drug del otoka pa je lepo zelen.
Pa še zate Disel-87:
Na lestvici najpriljubljenih grških destinacij bi otok Samos uvrstila takoj za Karpatosom. Mesteci Pythagorion in Kokkari sta očarljivi. Zvečer kar ne moreš domov. Nobenih velikih hotelov, le ozke uličice, stare kamnite zgradbe, lokalčki, restavracije … Plaže pa fenomenalne … In še drag otok ni. Pa tudi velik ne in ga v tednu dni s skuterjem celega “prečekiraš”. Dopoldne si na plaži, popoldne greš pa malo na okoli …
Lani smo bili v hoteli Amoopi Bay.
Amoopi bay je naselje hotelov (zelo nizkih), proti notranjosti, od obale, je nekaj hiš in ena res fina restavracija / pizzeria (Four Seasons), kjer je dovolj hrane z normalnim okusom tudi za nadebudneže (restavracij je več)
Dejansko so v Amoopi bay tri vrste plaže (na razdalji kakšnih 700 m): skalnata, prodnata (dve različni velikosti kamna), mivknata.
Senci sta na plaži dve, ena pod skalo neposredno pod hotelom Amoopi bay (za eno družino) in druga čisto na drugem koncu zaliva, pod cipresami ob mali plaži z mivko.
Najem avtomobila dnevno je okoli 40-50 EUR (Hyundai Atos), več dni ceneje. Za skuterje se ne spomnim, je pa verjetno na internetu. V Amoopiju zvečer ni NIČ. Lahko greš na večerjo in to je to. Taksi do Pigadie je 8 EUR, nazaj še enkrat 8 EUR.
Sončnik na plaži 6 EUR/dan.
Izleti z avtobusom z agencijo po otoku do okoli 30 EUR/glavo.
Voda je topla, obvezno priporočam masko, ker je kar nekaj rib.
Plaže so v amoopiju po moje lepše kot v Pigadiji. Če si za šparat, priporočam, da vzameš hotel v Pigadiji, zvečer španciraš po mestu. Zjutraj se z avtobusom odpelješ v Amoopi ali na drugo plažo (tudi do drugih so avtobusne linije) in se ob pol sedmih zvečer vrneš v Pigadio. Razen seveda če si res ljubitelj miru in bi šla v Pigadio le občasno.
Poleg prej naštetih obvezno priporočam ogled Mezohorija.
Na dopustu smo se z družino (otroci 10 in 6) imeli fino (14 dni), vendar smo ocenili, da mi je enostavno predrago. Najbolj me je sezulo stalno plačevanje, pa to, da potem nisem najel avta. Skupni stroški so bili po moje 3000 EUR, brez ekstravagance za večerje, avto dvakrat + dva izleta.
Verjetno je pa dobro vsaj enkrat it… za en teden…s čimmanj otroci.
Aja, še zanimivost:: upam, da je vodička povedala po resnici. Med vojno so Italijane Grke prisiljevali k pogozdovanju in otok se je potem resnično lepo zarastel, kar je ugodno vplivalo tudi na vodne vire. Potem pa so se pred malo več kot 10 ali nekaj takega leti v Atenah zmislili, da bi ta lep gozd proglasili za naravni rezervat. To pa bi za domačine pomenilo, da tam ne morejo več delat po svoje. Dan pred proglasitvijo so gozd požgali in rezervata ni bilo treba proglasiti. To nekaj pove o njihovem odnosu do narave… (za nekim pobom, ki je na plaži montiral luči, smo škatle od luči mi pospravili čez tri dni, ko nam je potegnilo, da bodo sicer ob stebrih ostale do prvega poštenega vetra ali še dlje).
Letos gremo predvsem zaradi razmerja cena/ugodje zopet bližje, in to z avtom. Še zanimivost: kolegica mi je povedala, da se ji zdi karpatos res krasen. V nadaljevanju sva ugotovila, da je bila do sedaj v Istri in na Cresu i nikjer drugje. Vsem podobnim bi povedal, da je marsikaj od tega, kar je na Karpatosu, možno videti tudi mnogo bližje – nekaj od tega celo na Cresu (nič od podobnega pa na Cresu ni dostopno z avtom 🙁 , sem spoznal tudi lani), vsekakor pa je lahko zelo podobno kot na Karpatosu bolj proti jugu. In bistveno več sence…
Pa prijetno, kjerkoli že boste.
modri dirkač … na Karpatosu se brez težav da preživeti počitnice mnogo ceneje … 2 leti nazaj smo zapravili za celotne 14 dnevne počitnice cca. 350k sit, pa smo bili v Amoopiju, ki je res lahko dražji kot Pigadia (predvsem zaradi hrane … ne da se poceni jesti … kot recimo v pigadiji kjer se za 2€ fino naješ)
bili smo 4-je, (2 in 8 letnik) … rentali avto za 3 dni … jedli zunaj (večino v restavracijah v Amoopiju), ker smo v hotelu Albatros (nad Amoopy bay-em) imeli samo nočitev z zajtrkom, organizirano smo šli samo v Olymbos, pa še to mi je bilo žal … bi bilo blje če bi šli sami … ves ostali otok smo si pogledali sami in se imeli super.
Mogoče ste bili… Je bilo to pred napadom Eura? in pa, 2 in 8 let ni isto kot 6 in 10…
In še čas je pomemben, mi smo bili sredi julija, ne pa npr. junija, ko je šola.Pa razgled … ali brez njega (eni čehi pod nami so bili v polkleti, sem prepričan, da so plačali manj kot mi).
tudi mi smo imeli nočitev z zajtrkom, Hotel Amoopi Bay. No, mogoče smo porabili 2700.
za večerjo smo v povprečju plačali 25 EUR, pa še kakšno stvar čez dan (iz trgovine, brez gostilne)-en čips, nekaj sadja, kakšne ribice pa si takoj ob 7 EUR.
Sta pa Albatros in Amoopi skupaj
(amoopi je ta z azeno spodaj).
helios je takoj dražji, ker je neposredno ob plaži.
ja ja slikano iz ‘naše’ terase :)) spomini 🙂
bili smo julija 2006, razgled še malo lepši kot na linku, ki ga prilagaš.
Smo pa takrat kar nekaj časa vložili v iskanje za nas najugodnejše varjante iz vseh pogledov …
vi ste zapravili cca. 2.700€ (650k sit)
mi smo zapravili cca. 1.500€ (350k sit)
in res, mi za 2-letnika nismo praktično plačali nič, ampak od tu ne pride taka razlika v ceni … vsaj po moje ne … pač pa je razlika v ceni v izbiri hotela … verjemi.
Res prijetno brati take izkušnje, ki človeku olajšajo odločitev.
Jaz bi imela pa eno veliko prošnjo za PRINCESO in tudi vse ostale, ki že imate izkušnje z SAMOS-om, da poveste svojo izkušnjo.
Zelo me zanima mnenje Princese, ker je napisala, da “Na lestvici najpriljubljenih grških destinacij bi otok Samos uvrstila takoj za Karpatosom”. Karpatos obiskala predlani – se strinjam z njegovo lepoto in očarljivostjo, čeprav imela premočan veter, tudi za njihove razmere; lani Lefkas-čudovito turkizno morje; letos pa me vabi Samos.
Samos???
* vem da lahko pričakujem veter. Je zelo moteč, kdaj bolj oz. manj značilen?
* malo bolj gledali H.Andromeda v mestu Samos…Kakšne izkušnje o tem hotelu, kaj pa lokacija Samos? V katerem hotelu ste bili vi?
* kakšne so plaže in katere so tiste čudovite (lepe, manj skomercializirane…)?
In dobrodošle vse informacije.
Lp
Juma zdravo!
Obljuba dela dolg. Torej Samos …
Na Samosu sva bila poleti leta 2004, in sicer v kraju Pytagorio. Hotel Mykali 3* je bil kakšne 3 km iz mesteca, na vspetini, našla sva ga preko Atlasa. Vzela sva Polpension in bila z vsem zadovoljna (še posebej, ker res ni bilo drago, okoli 400 EUR vse skupaj z taksami …). V hotelu je bilo istočasno še nekaj slovenskih parov, ki so prišli z različnimi agencijami in bili smo prav luštna družba, ki se je srečevala ob zajtrkih in seveda zvečer ob večerji in ko smo posedali ob baru pri bazenu.
Rentala sva motor in se na kopanje vozila na dva različna konca: na plažo pri hotelu Proteas Bay, ki je bila oddaljena cca 2 km in v smeri proti mestecu Kokkari. V bližnji okolici mesta Pytagorio ni tako lepih plaž, kot so drugje po otoku in še letališče je v bližini, tako da hotelov v mestu oz. v smeri letališča in dalje proti mestecu Ireon morda res ne bi posebej priporočala. So pa res lepe in najbolj znane plaže v okolici Kokkaria. Če bi šla še enkrat na Samos, bi bivala v Kokkariu oz. kje blizu, ker je mestece tudi sicer zvečer prav luštno. Majhno, polno tavernic in kafičev, lokalčkov z glasbo in stoli zunaj ob morju … Enaka scena je zvečer tudi v Pytagoriu. Glede tega sta ta dva kraja res super (in tudi blizu sta si). Mesteci sta stari, kamnite hiše, ozke tlakovane ulice, nobene novogradnje in takrat sem prvič pomislila, da bi bilo super enkrat vzeti sobo (nudijo le nočitev oz. nočitev z zajtrkom) v samem centru, v katerem od teh malih družinskih hotelov, ki imajo le po nekaj sob.
Kar se plaž tiče, so kot rečeno prekrasne. Take, kjer se skriješ in si sam, pa tudi takšne zelo urejene, z ležalniki in senčniki (proti doplačilu), kakšnim lokalčkom in celo tuši in WC-jim. Glede plaž sem zelo občutljiva oz. zahtevna in s temi na Samosu sem bila res zelo zadovoljna.
Sicer pa sva si v tednu dni ogledala skorajda cel otok:
– tunel Efpalinus in vas Spiliani (samostan in jama) v bližini Pytagoria;
– antične ostanke v kraju Ireonu (tempelj Heraion);
– glavno mesto Samos (stari del je prav lep, na vspetini);
– ostanke samostana Vronta in takšno tipično grško vas Vourliotes;
– na severu večji kraj Karlovasi (do tja sva imela kar 60 km – za motorček je to kar razdalja);
– samostane Megali, Timios Stavros, Zoodochou Pigis in Agia Zoni (sploh nisva verna, le pokukava rada v cerkvene objekte in ogledi vseh navedenih so bili čisto super in tudi veliko časa ne vzamejo);
– priporočava še obisk katere od vasi v notranjosti (morda Pirgos) in pokušinjo jogurta z medom (zelo okusno, pa meda sicer sploh ne jem).
Ja, otok Samos bi priporočala vsakomur. Parom, družinam, starejšim, morda le kakšnim divjim nastnikom ne, ker posebej žurerski tale otok ni. Seveda pa je nujno potreben lastni prevoz (v Grčiji je najem motorjev in tudi avtov relativno ugoden, vsaj v primerjavi z ostalimi sredozemskimi destinacijami). Na izlete pa ne hodite z agencijami, temveč v lastni režiji. Otočki so majhni, ljudje prijazni …
Če iščeš prvinsko Grčijo, ne še čisto skomercializirano, si poglej ponudbo slovenskega Guleta (TA Sonček) – leti iz Ljubljane: Ios, Naxos, Paros (preko Santorinija) in Kalimnos, Leros in Patmos (preko Kosa). Lepo, a drago. Jaz bom čakala na kakšno njihovo res last minute ponudbo za imenovane destinacije. Gulet ima vedno res dobre last minute ponudbe. Preverjeno.
Torej Juma, kamor koli v Grčijo te zanese pot, sem prepričana, da se boš imela/imel dobro. Grčija je zakon.
Pozdrav tebi in vsem ljubiteljem tega koščka sveta.
Živjo!
Najlepša hvala za izčrpno poročilo o Samosu.
Prijava je že stekla … greva(-mo) na Samos. 🙂 In sicer prav v mesto Samos in H. Andromeda. Definitivno najameva skuter, kot imava v navadi v Grčiji in malo prevoziva otok.
* kako dalec sta Kokari in Samos s skuterjem? Kaj pa Samos in Pytagorija?
* vesela sem informacije o tudi manjših lepih plažah. 🙂
* vetra pa verjetno vidva nista imela oz. ne tistega motečega. Upam na podobno klimo 🙂 začetek julija?!
Še 1X thx za vse info., čeprav smo temo Karpatos malo razširili (se opravičujem).
Forum je zaprt za komentiranje.