Karpatos-nekaj vprašanj
Prebrala sem že vse linke glede Karpatosa, pa kljub temu še nekaj vprašanj, v kolikor mi kdo lahko morda svetuje:
– kateri hotel točno bi priporočali (imava hčerkico, staro 7 let)-razmišljamo pa o hotelu Amopi Bay ali hotel Olympic) ?
-ali res tako močno piha?
– ali res ni dosti sence, ali se kljub temu da »zdržat« vročino?
– ali je kaj za početi, mislim, sprehodi, kafiči, trgovinice- tudi v bližini hotela?
– kot sem brala, vsi najemate avtomobile – ali se potem vsak dan peljete na drugo plažo, ali se običajno kopate pri hotelu?
– upam, da klima naprave v sobah delujejo?
– Baje na plaži ni čisto nič naravne sence? Ponavadi iščemo senco in me je kar strah preživeti dneve samo pod senčnikom?
Vsem se zahvaljujem za komentarje; morda si lahko predstavljate, da sem živčna, ker še nikoli s hčerkico nisva bila drugje kot v CRO.
normalno da si malo nesigurna … saj se odpravljaš nekam, kjer še nisi bila 🙂 mi smo bili že marsikje … pa sem vedno znova ko se odpravljamo na pot polna enih mešanih občutkov :))
Amopi bay je dober hotel v Amoopi-ju, ki je bol zaspan kraj … to je zaliv s tremi različnimi plažami (mivka, skale, kamenji), ki je bolj turistično naselje, saj tam domačini ne živijo. Mene je to malo motilo, drugače pa je bilo vse super. Mi smo bili v hotelu, ki je nad Amoopy bay-jem. Je bol osnoven, družinski in bili smo brez klime. Klime na Karpatosu niti pod razno ne rabiš … ker dejansko skos tolk piha da je pač … ne rabiš 🙂
veter je hladen … prijeten. Lahko se brez težav sprehajaš ob 13h popoldan po soncu in ti niti približno ni vroče. Seveda so dnevi ko vetra ni … takrat pa se skrij, ker je hudooooo vroče.
Kar se tiče plaže je isto … marelo rabiš samo zaradi sonca da te ne opeče .,… ker vroče na plaži ti ni.
Amoopi plaža z mivko ima nekaj naravne sence z visokimi drevesi – popoldan! Tudi druge plaže imajo nekaj sence … ker večina plaž je zalivček pod gozdom … Tudi plaža v glavnem mestu ima drevesa … samo tam pač ne ležiš na mivki ampak pod drevesom …
amoopi je zelo zaspan kraj in zvečer se bol malo dogaja … čez dan pa je nekaj kafičev … predvsem v sklopu hotelskih kompleksov (mali nizki hotelčki z bungalovčki). Glede tega je Mesto Karpatos veliko prijetneje…
v Amoopiju včasih zvečer tako zelo piha … da itak zunaj nimaš kaj početi 🙂 naš 2 letnik je imel celo probleme s hojo … ga je veter prestavljal tako močno, da smo ga morali nositi 🙂
mi smo bili taM 14 DNI PA SMO AVTO RENTALI ZA 3 DNI. nUJNO GA MORATE RENTATI, KER SO PLAŽE PO OTOKU RES NORE … PA TUDI OTOK SAM JE ZELO LEP IN SE GA SPLAČA POGLEDAT … ups črke 🙂
mnogi pa res rentajo avto za ves čas ko so tam in se prevažajo po različnih plažah vsak dan … ampak amoopi ima res lepe plaže zato ne rabiš hodit vsak dan drugam … ogromno ljudi iz gl. mesta se hodi kopat v amoopi. Avtobus vozi večkrat na dan … tako da čez dan lahko greste iz A. v Karpatos z busom.. po trgovinicah, ki so v senčnih ulicah in je prav luštno.
toliko zaenkrat. Če te kaj zanima prašaj …
No takole. Mi smo z druzino letovali z Intelekto lansko leto v hotelu Helios. Hotela ne priporocam, ker je vecerja v taverni in je obupna. Drugace otok, ki je se turisticno nerazvit in zato zelo domac. Hvala bogu, da piha, saj je drugace komarjev en miljon, ne pomaga niti sredstvo za v vticnico.
Amopi bay je super hotel, le do plaze se je potrebno sprehoditi cez cesto.
Avto priporocamo / Pando 4×4 /, saj greste z njo lahko na Olimpos. Od tod so tudi najlepsa izhodisca do plaz, kjer ste popolnoma sami / super.
Ce rabis se kaksno informacijo, pa mi pisi.
Lepo pozdravljena
Leta 2003 smo bili na KArpatosu v hotelu Olympic. Za bivanje tam z otrokom ti ga odsvetujem iz enega samega razloga – hotel je relativno daleč od kakršnekoli plaže in precej v hrib na robu mesta. Ima pa bazen, tako da bi se načelno dalo tam tudi kakšen dan preživet. Sicer mu pa čisto nič ne fali – zajtrk je bil pač grški, bazen čist, lokacija mirna, klime (za doplačilo) so delale. Karpatos je cel precej zaspan in malo manj turističen kot večina otokov, kar pa mu daje poseben čar, sploh če si kdaj doživel kako hordo podivjanih angležev. Ima pa nekaj čudovitih plaž, splača se iti na izlet v Olympos (lahko ladja ali avto, samo cesta je zelo slaba). Pihalo sicer je, vendar v glavnem na južnem delu otoka kjer je letališče (tam se ne da niti stat pošteno), nekaj surfarskih apartmajev ter Amopi bay. Višje gor po otoku ne piha nič bolj kot recimo na Lesbosu ali Santoriniju, piha pa itak povsod, kar je glede na temperature še dobro.
Se pa splača it kdaj kam dlje od Hrvaške, potem se človek zamisli – pa ne nad naravo – nad turizmom in kaj ta beseda res pomeni.
Forum je zaprt za komentiranje.