Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kari s kokosovim mlekom

kari s kokosovim mlekom

Živjo,

zanima me, ali pozna kdo ta recept. Mislim, da je Jamie enkrat nekaj takega kuhal? Pozimi mi pašejo čorbice … pa da ne bi bil vedno samo pasulj ali golaž, bi kaj drugačnega poskusila.

Lp

Ne vem kaksnega imas v mislih? V Indji (jug) in na Sri Lanki kuhajo tak kari, da je to u bistvu bolj meso ali zelenjava v taki omakci. Na Tajskem pa skuhajo takega, da potem vse plava v tej kokosovi omaki. Poleg obeh se je riz. Je pa drugacen tudi nacin priprave, saj se Tajski kuha v kokosovem mleku, Indijskemu pa kokosovo mleko dodas na koncu… Toliko na splosno. Povej kateri te zanima, pa ti povem kaj in kako 🙂

Voila!

Avtor: Avena
Datum: 26-11-04 15:15

No, takole gre:
za 4 osebe:
5 žlic olja
2 žlički gorčičnih semen
1 žlička jeneževih semen
3 na tanko narezani pekoči feferoni ali čiliji brez semen
pest curryjevih listov (bom zelo vesela, če mi kdo pove, kje jih dobim)
za 2 palca nastrganega svežega ingverja
3 olupljene in nasekljane čebule
1 žlička čičija v prahu
1 žlička kurkume
6 nasekljanih paradižnikov
1 konzerva (400 g) kokosovega mleka
sol

V ponvi segrejemo olje in dodamo gorčična semena. Počakamo, da začnejo pokati in dodamo janeževa semena, čilije ali feferone, curryjeve liste in ingver.
Pomešamo in nekaj minut pražimo. Dodamo v multipraktiku nasekljano čebulo in pražimo še 5 min. , da čebula rahlo potemni in se zmehča, potem dodamo še čili v prahu in kurkumo. Zmeljemo še paradižnike in jih dodamo v ponev. Kuhamo še nekaj minut in nazadnje dodamo 1-2 kozarca vode in kokosovo mleko. Kuhamo še cca 5 min. , da dobi omaka gostoto sladke smetane, nato po okusu solimo.
Potem pa po želji dodaš piščanca, ribo, zelenjavo ipd – prepražiš, dodaš v omako in nekaj minut pokuhaš.

iz Srečne kuhinje

Dober tek!

Karijeve liste sem nazadnje kupila v hoferju. Drugace jih pa skoraj vedno najdem v Avstriji v kaksni “Kitajski” trgovini, ali pa celo v Sparu.

Pokora,

Kje pa najdeš te Kitajske trgovine v Austriji?

V Šparu dobiš sveže ali posušene karijeve liste?

MartaGK

Svezih listkov se nisem zasledila. Imajo pa tudi suhi cisto dovolj arome. Kitajske trgovinice so pa raztresene po mestih – to so une trgovinice ki imajo izobesene rdece lampinjoncke in prodajajo vse zivo. med drugim tudi hrano in zacimbe. Ce pa kaj hodis na Dunaj, je pa tam prav trznica kjer najdes vse – ni da ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close