Karantena vidna na zdravstveni kartici
Zaradi rizičnega stika moram za deset dni v karanteno. Oseba pozitivna na pcr je zdrava, jaz imam negativen test in sem zdrava. Imamo prebivališče v isti hiši.
V torek imam zaradi hudih bolečin poseg pri zdravniku. Je vidno na zzzs kartici, da sem v karanteni? Od NIJZ nisem dobila (še) odločbe. Sorodnika niso vprašali za nič. Edino isti naslov je viden.
Upoštevam vse ukrepe ampak biti nadaljnih deset dni doma v bolečinah mi je pa nesprejemljivo.
Ne potrebujem nobene propagande ne za ne proti situaciji. Vsak ima pravico do svojega stališča. Bi pa bila hvaležna za konkretno informacijo ali je rizičen stik (imamo prebivališče v isti hiši) viden na kartici zzzs.
Hvala
besna, 16.01.2022 ob 10:32
Zaradi rizičnega stika moram za deset dni v karanteno. Oseba pozitivna na pcr je zdrava, jaz imam negativen test in sem zdrava. Imamo prebivališče v isti hiši.
V torek imam zaradi hudih bolečin poseg pri zdravniku. Je vidno na zzzs kartici, da sem v karanteni? Od NIJZ nisem dobila (še) odločbe. Sorodnika niso vprašali za nič. Edino isti naslov je viden.
Upoštevam vse ukrepe ampak biti nadaljnih deset dni doma v bolečinah mi je pa nesprejemljivo.
Ne potrebujem nobene propagande ne za ne proti situaciji. Vsak ima pravico do svojega stališča. Bi pa bila hvaležna za konkretno informacijo ali je rizičen stik (imamo prebivališče v isti hiši) viden na kartici zzzs.
Hvala
Zdravstvena kartica je še najmanjši problem. Če imaš zdravnika v istem kraju te bo sigurno kdo videl, vejo pa verjetno že da imate pozitivnega v hiši, saj te bojo še izobčili, pa še 10 let govorili da si jih ogrožala. Jaz bi poklicala zdravnika kako pa kaj, sigurno nisi prvi tak primer v Sloveniji.
v sistemu Zvem, kjer je zavedena tvoja številka zdr. zavarovanja in E-kartoteka pod njo ( obravnave, izdane napotnice, izvidi, izdana zdravila, zdravstvena stanja, podatki o cepljenju, testiranjih in tudi odrejeni karakteni), je stroki vse vidno.
Imaš pa znotraj zVem tudi obrazec, s katerim prepoveš določeno vpogledovanje nepooblaščenim osebam v tvojo e kartoteko povezano z št zdr. zavarovanja ( s kartico ZRSZZ)
Mushroom, 16.01.2022 ob 13:07
Če si v karanteni moraš biti doma.
Če ni dobila od NIJZ ja odredbe ( po telefonu, mejlu ali pisno po pošti pošiljajo tudi), ji nimajo kaj. Jasno, moralen človek pa v takem primeru ostane doma, da namerno okuženosti ne širi naokrog tiste dni, ko je še kužen.
Spodaj je rubrika: Kontaktirajte nas.
Pokliči zdravnika in vprašaj. Jaz sem imela podobno štorijo. Ne hodi pa kar tako, ker se vidi, da si v karanteni. Na kartici, v aplikaciji itak vidi vsak, …
Mogoče ti pride tudi na dom v zaščitni opremi dat protibolečinske injekcije, če tablete, ki ti jih v lekarni prevzame nekdo drug, niso ok.
Saj ko imaš hitri test pozitiven tudi moraš okužen it na odvzemno mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.