Karamelne kroglice
Pa sem spet tu:)
Če ima človek preveč časa je res presneto – kaj naredi brezposelnost (pa ne da bi me ne čakal kup likanja, ki ga odlašam že teden dni – kup pa raste), no vglavnem danes sem si zamislila karamelne kroglice, a recepta ne najdem, nekje sem ga videla enkrat na netu – zdaj je izginil.
Ima katera ideje oz recept? Zelo lepo prosim če mi ga posreduje…bom nanjo mislila ko se bom mastila:)
p, maja
Kaj pa Karamel bonboni bi bili tudi ok?
KARAMEL BONBONI
10 dag sladke smetane
10 dag sladkorja v prahu
6 dag medu
3 dag masla
olje za pekač
Smetano mešaj na nizki temperaturi dokler ne zavre. Dodaj sladkor in mešaj, da se sladkor stopi in začne masa rahlo rumeneti. Dodaj med in kuhaj deset minut.
Vmešaj maslo (narezano na lističe), umakni posodo iz štedilnika in mešaj, da se malo lepo stopi in poveže. Nalij v plitek pekač, pusti da se malo ohladi. Še mlačno zmes stesti na desko, še prej pa z nožem pazljivo loči robove od pekača, da se ne bo zlomilo ob stresanju. Z ostrim nožem nareži na kvadratke in vsakega zavij v celofan.
Opomba: trdota karamela je odvisna od tega, kako dolgo kuhate.
Recept iz moje strani ni preizkušen. Če ga boš uporabila in ti bo uspelo pa poročaj (bi bilo luštno darilo po moje).
LP
Mi seveda ni dalo miru in sem tole včeraj naredila. Naj poročam. Zadeva je tako dooooobra – za vse prste obliznit – z eno “manjšo” napako. Kuhala sem 10 minut (potem ko so bile vse sestavine že v loncu), dodala sem še vanilijevo esecno (eno epruvetko), vendar se masa ni zgostila. Sicer ni problema – žlico v roke pa gas ;-)). Res je super okus, zato bom konec tedna probala prevesti recept iz knjige Gifts from the kitchen – je tudi zelo podoben recept, pa vseeno malo drugačen. Če bo uspelo ga napišem.
LP
d.
Joj soncerumeno kako prav bi nam ti zdaj prišlo, tukaj piha, da nas bo vse skupaj nekam odneslo, se raje ne spomnim da imam še pot proti lj. Ubogi ljudje na ulicah, to je noro, gledam skozi okno kako se veje dreves premikajo sem ter tja in samo čakam kdaj bo naša hiša deležna kake smreke:)
Včeraj se nisem spravila delat karamel, jih bom pa za vikend gotovo – jedla jih bom itak sama (to se že ve). Sem se potem zaposlila z brskanjem po netu za drugimi recepti…
Če boš prevedla tisti recept iz ang, se priporočam za objavo.
Hvala za pomoč, pa na dobre karamele za vikend!
P, Maja
Forum je zaprt za komentiranje.