Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Karamelizirana jabolčna pita-na pomoč!!!!

Karamelizirana jabolčna pita-na pomoč!!!!

Babi je pred nekaj časa napisala recept za to pito, ki sem si jo že dolgo želela narediti, vendar že kar na začetku priprave -katastrofa!!! Že dolgo kar uspešno in dosti kuham,zato si takšne začetniške napake ne bi smela privoščiti, pa vendar…. Skratka, čeprav kar pogosto delam krhko testo in se mi je vse skupaj malo čudno zdelo, sem, že malo utrujena, in ne da bi bolje pomislila in pogledala, dala v testo namesto 2 DKG sladkorja skoraj 16 DKG-že tako manj, kot sem narobe prebrala v receptu-tam sem namreč prebrala 20 dkg, jih je pa seveda 2 dkg! Testo je zdaj v hladilniku. Kaj naj naredim? Naj ga kar vržem stran in naredim na novo, ali pa ga poskusim vseeno uporabiti? Bo tako testo sploh imelo pravi okus? Prosim, pomagajte z nasveti! Žal mi ga je vreči stran!

Hm…naredi še en del testa, potem pa oba razdeli na pol in pregneti skupaj, potem pa lahko uporabiš oba, ali pa enega zamrzneš.

Če misliš tale recept, pa ne vem v čem je problem. Še enkrat sem prebrala tvoj post in se mi je čudno zdelo, zato sem poiskala recept od Babi, v katerem je napisano 20 dag sladkorja. Torej ni nič narobe.

Ja, Kresnica, res, ampak v drugem postu malo bolj spodaj so količine popravljene! Tako, da mislim, da sem vseeno zavozila. Drugače pa hvala za tvoj nasvet, to sem tudi jaz pomislila.

Joj, mi gre kar na jok:(((

Sem ga res polomila v prvem zapisu ( zamenjala dag in g pa se moko pozabila).Si predstavljate 80 dag masla???

Seveda je za testo pravilen drugi zapis,vse v gramih.

V krhko testo gre minimalno sladkorja v prahu, ker sladkor karamelizira in naredi testo trdo in lomljivo; celo brez ga lahko delamo.

Upam, da bos z dodatkom moke in masla zadevo lahko resila.
Drugace se pa splaca, ker je res dobro.

Se res iskreno opravicujem. Lep pozdrav Babi

Aja, ja seveda 🙂
Irena, sporoči, kako (in na kakšen način) ti je uspelo. Če se še komu zgodi kaj takega….
Ne dvomim pa, da nisi našla ustrezne rešitve in da je bila pita navsezadnje odlična 🙂

lp

Kresnica, Babi,
samo da poročam o končnem rezultatu: testo sem nekako popravila z dodatnim maslom in moko, da sem dobila približno pravilno razmerje sestavin(ampak res zelo približno). Testa je bilo potem seveda nekoliko preveč in je bilo predebelo in ne čisto ta pravo, ampak vse skupaj je bilo le okusno, mislim pa, da vseeno daleč od originala. Imela sem še en problrm in sicer mi slador ni prav karameliziral, jabolka so namreč spustila svoj sok in se je vse skupaj bolj dušilo na štedilniku, kot da bi začelo rjaveti. Ne vem, kaj sem tu naredila narobe?

Babi, ti pa nisi prav nič kriva, jasno je bilo, da gre za tipkarsko napako, jaz sem bila pač površna in hitra in sem delala čisto avtomatsko po receptu, namesto da bi malo pomislila zraven.

Hej!

Andreja, sama se nisem jedla. Sric- Francoz in dober kuhar nam je veckrat naredil. Problem so verjetno jabolka. Vem, da je vedno izbral neka posebna
– prav zato, da ne spuscajo soka. Karamel se mora hitro prijeti jabolk, da ostanejo lepa, karamelizirana. Testa je seveda zelo malo, toliko, da pokrije dno in je le bolj podlaga sadju. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close