Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Karakterja se ne da spremenit ???

Karakterja se ne da spremenit ???

Narobe, ker tudi to spada pod karakter. Z nabiranjem izkušenj pa se da tudi to odpravit. Najlažje se je smilit samemu sebi, ali pa celo starše krivit, ker so te na tak in tak način vzgajali.[/quote]Temperament ali karakter je način doživljanja in reagiranja, praktično zapisan v genih, in na drugi strani značaj, ki je pridobljen, zmaličen zbrušen z (zgodnjo) vzgojo.
Je pa marko zelo napredoval s svojo? tezo, da karakter ostane nespremenjen, pred časom je še pisal, kako je potrebno vse introvertirane popraviti v ekstravertirane, ker introvertirani so vsi slabi, negotovi, nesamozavestni,…[/quote]
No ja. Jst se ne strinjam s tabo, pa ti lahko to dokažem na 1000 in 1 način, iz real lajfa of course.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Jaz sem svoje reagiranje precej spremenil od dobe srednje šole recimo, tako da se s tem ne strinjam. Predvsem zaradi drugačnega doživljanja istih situacij, predvsem zaradi večjega in širšega razumevanja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

za info si poglej rezultae le mansa iz leta 2011, da se z dizlom ne da zmagovati je stvar predsodkov, vse se da če se hoče, tud karakter spremnit,… in na koncu še tole, človek ki se ne spreminja z starostjo je v leru, stoji na mestu in samo brezvze troši gorivo…ko smo glih pri avtih[/quote]
Ah, vidiš, ko nisi razumel. Čeprav lepo piše, da se z dizlom da zmagovat takrat, ko se gre za varčnost (in ne za hitrost). Eni imajo raje hitrost, drugi varčnost. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem svoje reagiranje precej spremenil od dobe srednje šole recimo, tako da se s tem ne strinjam. Predvsem zaradi drugačnega doživljanja istih situacij, predvsem zaradi večjega in širšega razumevanja.[/quote]
Enako, podobno se je zgodilo tudi meni. Ampak temperament spada pod karakter Marko 😉

Sem mislil, da piše Spider. :))[/quote]

To pa že zveni, kot da bi napisal, da sva si s Spiderjem podobna.

Zakaj oz. si res mislil, da piše Spider?[/quote]
Zato, ker so me lastnosti spomnile na takega, kot si ga predstavljam tukaj, glede na njegovo izražanje, sporočila. :)) Pa saj sem tudi sam bil precej podoben pred leti. 🙂

Temperament ali karakter je način doživljanja in reagiranja, praktično zapisan v genih, in na drugi strani značaj, ki je pridobljen, zmaličen zbrušen z (zgodnjo) vzgojo.
Je pa marko zelo napredoval s svojo? tezo, da karakter ostane nespremenjen, pred časom je še pisal, kako je potrebno vse introvertirane popraviti v ekstravertirane, ker introvertirani so vsi slabi, negotovi, nesamozavestni,…[/quote]
No ja. Jst se ne strinjam s tabo, pa ti lahko to dokažem na 1000 in 1 način, iz real lajfa of course.[/quote]
Hm, okey, razen če ciljate na to da karakter in temperament skupaj tvorita osebnost. S tem se pa strinjam.

na željo poslušalstva ponovno objavljam link

SSKJ karakter

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Katenjka, ne vem, če se ravno napisal, da bi vse introvertirane MORALI popraviti v ekstrovertirane. Mislim, da sem pisal o tem, da se človek, ki je sicer bolj zaprtega značaja/karakterja lahko odpre in postane bolj odprt/zaupljiv. Ampak ne tako, da spije čudežen napitem, zaspi in se zjutraj zbudi drugačen. :)) To govorim iz svoje izkušnje. Mogoče me pa občutek vara, ampak se mi zdi, da je preveč dokazov.

Ali ni značaj in karakter eno in isto, pri čemer je temperament na drugi strani? Zapisi glede tega so precej pomešani, se mi zdi.

Zanimivo branje, Marko: http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/tiha-moc-v-glasnem-svetu.html

za info si poglej rezultae le mansa iz leta 2011, da se z dizlom ne da zmagovati je stvar predsodkov, vse se da če se hoče, tud karakter spremnit,… in na koncu še tole, človek ki se ne spreminja z starostjo je v leru, stoji na mestu in samo brezvze troši gorivo…ko smo glih pri avtih[/quote]
Ah, vidiš, ko nisi razumel. Čeprav lepo piše, da se z dizlom da zmagovat takrat, ko se gre za varčnost (in ne za hitrost). Eni imajo raje hitrost, drugi varčnost. ;)[/quote]
v le mansu ni bila varčnost nikoli na prvem mestu, samo zmagovanje ( in to ne v varčnosti, da ne boš spet obračal besed kot spin doctor)

Kdo obrača besede? Saj nisem rekel, da lahko dizel zmaga v Lemansu. Dizel bo zmagal tam, ko se gre za varčnost. V Lemansu se je šlo za hitrost, če bi pa pripravili dirko, kdo pripelje dlje z enim tankom goriva, bi pa zmagal dizel. Vidiš, ko ne razumeš prispodob.

Marko ne gre se za prispodobe, gre se za dejstva, govoriva specifično o Le mansu, ne o tem kdo bo prišel dlje z enim tankom, …ko sva pri prispodobah, ni nujno da prideš z dizlom dlje kot z bencinarjem z enim tankom, kaj pa če ima dizel 30 l kesel bencinar pa 100 l …če uporabim tvojo taktiko izigravanja…kaj pa če je dizel vw 5.0 tdi kot pri touaregu, bencinar pa 1.2 tsi? kaj pa če kaj pa če kaj pa če…dejstva marko, dejstva, ne pa kaj pa če,,,

To v prenesenem pomenu pomeni, da z enim značaj lažje/bolje shajamo na določenem položaju, kot z drugim. Vsak značaj (vrsta motorja) pa lahko najde sebi ustrezno “dirko”, kjer bo uspešnejši. To pomeni, da delaš tisto v čemer si dober, za kar si nadarjen. Lahk pa tudi voziš Lemans z dizlom, ampak potem boš vedno pri repu. Če ti je pomembno sodelovanje in ne zmagovanje, je tudi to v redu.

Marko ne gre se za prispodobe, gre se za dejstva, govoriva specifično o Le mansu, ne o tem kdo bo prišel dlje z enim tankom, …ko sva pri prispodobah, ni nujno da prideš z dizlom dlje kot z bencinarjem z enim tankom, kaj pa če ima dizel 30 l kesel bencinar pa 100 l …če uporabim tvojo taktiko izigravanja…kaj pa če je dizel vw 5.0 tdi kot pri touaregu, bencinar pa 1.2 tsi? kaj pa če kaj pa če kaj pa če…dejstva marko, dejstva, ne pa kaj pa če,,,[/quote]
No, menda je jasno, da če želiš delat primerjave, kateri motor več potroši, da vzameš vsaj iste količine posod za gorivo. ti lahko tekmuješ s 5.0 tdi tuerogom, jaz pa bom s 2.0 tdi, pa bova videla, kdo bo prišel dlje. Tebi je še vedno pomembna hitrost, kljub temu, da se vozi na razdaljo. :))

v le mansu je audi znagal z dizlom, pa ne samo v le mansu….to so dejstva …vse ostalo kar ti pišeš pa je prodajanje megle in zavarivanje neprijatelja če uporabim žargon nam nekoč tako ljube JLA

No prav, res nisem poznavalec motorjev in bi moral dat boljši primer za takega poznavalca kot si ti. Očitno je dizel zelo napredoval v zadnjem času in postaja vedno bolj vsestranski. Saj nič ne prodajam, vse je brezplačno. 😉

Marko, problem pri tebi in ostalih uporabnikov, ki zagovarjate, da se karakterja ne da spremenit je ta, da preveč časa preživite za računalnikom in prebirate internetne članke, definicije, teorije avtorjev, češ če je ta tako rekel, potem pa bo že držalo, nič od tega pa ne sprobate v reali. Ta tvoj nasvet, ki si ga napisal v forum čustvena inteligenca me je razjezil, priznam. Ne morem verjet, da dejansko greste take traparije pisat sem gor. Jaz nisem niti približno isti človek, kot sem bil pri npr 19ih. Nisem več sramežljiv, bolj se zafrkavam, posledično postal bolj družaben, lažje se vklopim v družbo, kot sem se prej. Kako sem to dosegel ? Preprosto, prislil sem se v to, delal sem na tem vsak dan, dokler mi ni stopilo v navado in zdaj se mi to ne zdi nič posebnega več. Gre se samo zato, da če ti res želiš nekaj dosečt, ti bo slej kot prej tudi uspelo. Poznam še MNOGO primerov takšnih, kot sem sam. Poznam punco, ki so se v prvem razredu srednje šole vsi norčevali iz nje, ker je bila sramežljiva, tiha, si velikokrat ni upala nič rečt nazaj, čez dve leti pa kar od enkrat sprememba, punca najbolj gobčna, komunikativna od vseh v razredu in takšna je še vse do danes. Samo za nabiranje izkušenj se gre tu in nič drugega.

@Sadni,
vse se spreminja… karakter človeka pa ne. Vse to, kar si napisal (primer tvoje prijateljice in tebe) to je le prilagajanje na dano situacijo; ja in velikokrat se ljudje zaradi dane situcije prilagadimo, to pa še ne pomeni, da smo se spremenili 🙂 … pač moje mnenje.

p.s.
Zakaj že potem pravijo, da druge ljudi lahko le brezogojno sprejemamo takšne kot so in da če jih slučajno želimo spreminjati ali to zahtevamo od njih… se znajdemo v slepi ulici. 🙂

@ Bibita

Haha, kakšno prilagajanje na dano situacijo, kaj ti prbijaš ? 😀 Do vsakogar sem takšen, kot sem, se nič ne silim, oziroma prilagajam. To je postalo del mene. Razumeš ? Ne morem bit več isti Sadni, kot sem bil pri 19ih, razen če bi se prisilil v to, pa še potem mi verjetno ne bi uspelo, ker bi se zavedal, da to ni nekaj kar si želim postati :>

DoSadni … če si tak kot do mene, tudi do drugih brez prilagajanja … ☺☺☺ – saj ti je potegnilo anede

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Tudi značaj se lahko spreminja. Bodisi na dobro ali tudi na slabo – se pokvarimo. Namreč za vsem tem stoji odločitev, za katero pa je ponavadi potreben nek močnejši (notranji ali tudi zunanji) sprožilec – nekaj se mora spremeniti v nas, da nam svet naenkrat ali tudi postopama “obrne na glavo”, da dobimo dodatno dimenzijo, uvid, da razmišljamo drugače, da smo obogateni za določeno izkušnjo. To je dejansko neke vrste “blagoslov”, ki ne pride kar čez noč.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Fajn, da si takšen kot si in da si postal odrasel 🙂

Nisem nič pribijala, samo podala svoje mnenje…. zdaj ko si že velik fant upam, da ločiš med pribijanjem in podajanjem … hehehe….. :))

p.s.

Kdaj greva na sladoled?

Takrat, ko se boš strinjala z mano, da se karakter lahko spremeni 😛

Takrat, ko se boš strinjala z mano, da se karakter lahko spremeni :P[/quote]

Se mi je kar zdelo, da iz tega sladoleda ne bo nič.:)

Verjamem Sadni, imam podobno izkušnjo. Ampak značaj imaš še vedno enak. To pa ne pomeni, da se enako odzivaš, kot si se. Težko je razložit no. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close