Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Karakterja se ne da spremenit ???

Karakterja se ne da spremenit ???

Mogoče je tako pri tebi Marko, samo nekateri se spreminjamo z leti, ne ostajamo na isti točki celo življenje.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Spreminjamo se, ampak karakter ostaja isti. Človek spreminja pogled na svet, dojemanje sveta okrog sebe, spoznava tudi sebe, vendar vse to z istim karakterjem. Človek lahko tudi premeni svoje vedenje, vendar karakater je še vedno isti. Saj vedenje ni nič drugega, kot posledica tega, kako doživljamo svoj notranji svet. Ja, spreminjamo se, ampak ne svojega karakterja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

karakter se lahko spremeni vendar le minimalno…

tako da ja tole drži vendar ne 101% samo 99 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pri večini MON, gre bolj za katarakt, kot za karakter!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Volk dlako menja “čudi” (narave) pa nikoli. Enako je s karakterjem.:)

a tudi z upgrejdom ne gre?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Takim, ki se ga ročno vnese?…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Takim, ki se ga ročno vnese?…. ;)[/quote]
lahko mu tudi zavijem za domov ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kateri del pa je potem sploh karakter, če ni vedenje, doživljanje ..?

Tudi sam se to sprašujem. Ta Marko ma kr ene svoje definicije, ki so očitno zapisane samo v njegovi glavi in nikjer drugje.

malora … toliko pametni, da glava boli že od natipkanih črk … pogugla pa nihče ne SSKJ karakter

Kaj pa vem, če se karakter res ne spreminja.

Če pogledam sebe, recimo tam v 20-ih letih, se mi zdi, da sem bila veliko bolj “resna”, črnogleda, “zatežena” z nekimi vzorci obnašanja… kot sem danes. Se mi zdi, da se sedaj veliko lažje nasmejim sebi in drugim, da nisem več toliko obremenjena z neko miselnostjo in še kaj. Enostavno sem bolj svobodna, kot sem bila včasih. Kdo bi si mislil, glede na to, da imam sedaj veliko več obveznosti, kot sem jih imela včasih.

Predvidevam, da nimaš poženščenega moškega, ki bi bil le še en otrok več, za katerega bi bilo potrebno (po)skrbeti. 🙂

Predvidevam, da nimaš poženščenega moškega, ki bi bil le še en otrok več, za katerega bi bilo potrebno (po)skrbeti. :)[/quote]

Dobro predvidevaš. 😉

Torej želiš povedati, da dela karakterne spremembe “pravi” partner?

{kopirano}
Značaj določa le nas način razmišljanja. podobno kot bi človeka predstavljal avtomobil. Eden bi imel dizelski, drugi bencinski, tretji elektro motor. Vsak ima se vedno motor in vsak se lahko s tem motorjem odpelje kamorkoli zeli. tudi tisti z dizelskim lahko vozi po sportni stezi, vendar ga bo tu tisti z bencinskim z manj vaje hitro prehitel, ce pa bo slo za varcnost bo obratno. elektro motor pa je tih in ne onesnazuje okolja in ima spet svoje prednosti in slabosti. da bi se ti s svojim avtom lahko zapeljal po pravi poti, je povsem vseeno kak motor imas in nikomur ni treba strmeti po zaemnjavi motorja. nekateri bodo le bolj uzivali, ce se bodo peljali po panoramski dezelni cesti, drugi pa po avtocesti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Predvidevam, da nimaš poženščenega moškega, ki bi bil le še en otrok več, za katerega bi bilo potrebno (po)skrbeti. :)[/quote]

Dobro predvidevaš. 😉

Torej želiš povedati, da dela karakterne spremembe “pravi” partner?[/quote]
Pravi partner lahko omogoči, da se karakter razvije v željeno smer. 🙂

Sem mislil, da piše Spider. :))

Meni pa se zdi, da je značaj tisti, ki se lahko spreminja, temperament, način reagiranja (predvsem čustvenega) pa bolj težko..

sej, če bi kdo vedel/izkusil kaj človek iztisne iz sebe, kako se lahko spremeni (karakter!!) , ko/če okoliščine “pritisnejo” nanj, da se bori za preživetje … te teme sploh nebi bilo.
partizanska svo.jat se je duvala do 1991 — denacionaliziranci pa so do tačas sesuvali “sistem”, čakali na “svoj” čas … vem – sem bral v eni oporoki: 2kar mi je bilo 1947 odvzeto (…) po meni dedujejo … ” je meni spodnja vilica “dol padla” ob spoznanju “karakterja” (oporoka je bila izvršena z vsemi odvzemi)

za info si poglej rezultae le mansa iz leta 2011, da se z dizlom ne da zmagovati je stvar predsodkov, vse se da če se hoče, tud karakter spremnit,… in na koncu še tole, človek ki se ne spreminja z starostjo je v leru, stoji na mestu in samo brezvze troši gorivo…ko smo glih pri avtih

velika napaka je bila da je bela svojat dosegla da se je leta 1991 začelo vračati nacionalizirano premoženje, velika napaka, še večja kot Jazbinškov zakon in še privatizacija..

za info si poglej rezultae le mansa iz leta 2011, da se z dizlom ne da zmagovati je stvar predsodkov, vse se da če se hoče, tud karakter spremnit,… in na koncu še tole, človek ki se ne spreminja z starostjo je v leru, stoji na mestu in samo brezvze troši gorivo…ko smo glih pri avtih[/quote]

btw: a kdo ve kaj pomeni MB C111 – dizel??? (kultni avto ☺ )

kakšni tudi gume in gibljive dele vozila

in spoznanje zadnjih par let: ne samo zaradi kazenskih točk in kazni v € — tudi zaradi porabe pri višjih brzinah (150+ km/h) je promet na avtocestah zelo umirjen ☺

Narobe, ker tudi to spada pod karakter. Z nabiranjem izkušenj pa se da tudi to odpravit. Najlažje se je smilit samemu sebi, ali pa celo starše krivit, ker so te na tak in tak način vzgajali.

Narobe, ker tudi to spada pod karakter. Z nabiranjem izkušenj pa se da tudi to odpravit. Najlažje se je smilit samemu sebi, ali pa celo starše krivit, ker so te na tak in tak način vzgajali.[/quote]Temperament ali karakter je način doživljanja in reagiranja, praktično zapisan v genih, in na drugi strani značaj, ki je pridobljen, zmaličen zbrušen z (zgodnjo) vzgojo.
Je pa marko zelo napredoval s svojo? tezo, da karakter ostane nespremenjen, pred časom je še pisal, kako je potrebno vse introvertirane popraviti v ekstravertirane, ker introvertirani so vsi slabi, negotovi, nesamozavestni,…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sem mislil, da piše Spider. :))[/quote]

To pa že zveni, kot da bi napisal, da sva si s Spiderjem podobna.

Zakaj oz. si res mislil, da piše Spider?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close