Karakterja se ne da spremenit ???
Spreminjamo se, ampak karakter ostaja isti. Človek spreminja pogled na svet, dojemanje sveta okrog sebe, spoznava tudi sebe, vendar vse to z istim karakterjem. Človek lahko tudi premeni svoje vedenje, vendar karakater je še vedno isti. Saj vedenje ni nič drugega, kot posledica tega, kako doživljamo svoj notranji svet. Ja, spreminjamo se, ampak ne svojega karakterja.
malora … toliko pametni, da glava boli že od natipkanih črk … pogugla pa nihče ne SSKJ karakter
Kaj pa vem, če se karakter res ne spreminja.
Če pogledam sebe, recimo tam v 20-ih letih, se mi zdi, da sem bila veliko bolj “resna”, črnogleda, “zatežena” z nekimi vzorci obnašanja… kot sem danes. Se mi zdi, da se sedaj veliko lažje nasmejim sebi in drugim, da nisem več toliko obremenjena z neko miselnostjo in še kaj. Enostavno sem bolj svobodna, kot sem bila včasih. Kdo bi si mislil, glede na to, da imam sedaj veliko več obveznosti, kot sem jih imela včasih.
{kopirano}
Značaj določa le nas način razmišljanja. podobno kot bi človeka predstavljal avtomobil. Eden bi imel dizelski, drugi bencinski, tretji elektro motor. Vsak ima se vedno motor in vsak se lahko s tem motorjem odpelje kamorkoli zeli. tudi tisti z dizelskim lahko vozi po sportni stezi, vendar ga bo tu tisti z bencinskim z manj vaje hitro prehitel, ce pa bo slo za varcnost bo obratno. elektro motor pa je tih in ne onesnazuje okolja in ima spet svoje prednosti in slabosti. da bi se ti s svojim avtom lahko zapeljal po pravi poti, je povsem vseeno kak motor imas in nikomur ni treba strmeti po zaemnjavi motorja. nekateri bodo le bolj uzivali, ce se bodo peljali po panoramski dezelni cesti, drugi pa po avtocesti.
sej, če bi kdo vedel/izkusil kaj človek iztisne iz sebe, kako se lahko spremeni (karakter!!) , ko/če okoliščine “pritisnejo” nanj, da se bori za preživetje … te teme sploh nebi bilo.
partizanska svo.jat se je duvala do 1991 — denacionaliziranci pa so do tačas sesuvali “sistem”, čakali na “svoj” čas … vem – sem bral v eni oporoki: 2kar mi je bilo 1947 odvzeto (…) po meni dedujejo … ” je meni spodnja vilica “dol padla” ob spoznanju “karakterja” (oporoka je bila izvršena z vsemi odvzemi)
za info si poglej rezultae le mansa iz leta 2011, da se z dizlom ne da zmagovati je stvar predsodkov, vse se da če se hoče, tud karakter spremnit,… in na koncu še tole, človek ki se ne spreminja z starostjo je v leru, stoji na mestu in samo brezvze troši gorivo…ko smo glih pri avtih[/quote]
btw: a kdo ve kaj pomeni MB C111 – dizel??? (kultni avto ☺ )
kakšni tudi gume in gibljive dele vozila
in spoznanje zadnjih par let: ne samo zaradi kazenskih točk in kazni v € — tudi zaradi porabe pri višjih brzinah (150+ km/h) je promet na avtocestah zelo umirjen ☺
Narobe, ker tudi to spada pod karakter. Z nabiranjem izkušenj pa se da tudi to odpravit. Najlažje se je smilit samemu sebi, ali pa celo starše krivit, ker so te na tak in tak način vzgajali.[/quote]Temperament ali karakter je način doživljanja in reagiranja, praktično zapisan v genih, in na drugi strani značaj, ki je pridobljen, zmaličen zbrušen z (zgodnjo) vzgojo.
Je pa marko zelo napredoval s svojo? tezo, da karakter ostane nespremenjen, pred časom je še pisal, kako je potrebno vse introvertirane popraviti v ekstravertirane, ker introvertirani so vsi slabi, negotovi, nesamozavestni,…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.