kar se dogaja v Mariboru
Ampak meni je bilo vseeno smešno poslušat komentarje nekaterih stavkajočih, kot da stavkajo v neki drugi državi in ne pri nas. Da 3/4 ljudi nima za kruh?
Čeprav se mi zdi prav, da s(m)o malo pritisnili. Le argumenti stavkajočih bi morali biti bolj realni, če želijo imeti nek efekt.
ne gre samo za trenutno situacijo, ljudje marsikaj potrpijo,zdržijo,stisnejo zobe….
ampak ko se nabere, potem ne morejo več.
Politika in tajkunske barabe so ljudi spravile na nulo, nimajo ne denarja,ne dostojanstva.
V zelo veliko firm so v 20 letih dobesedno pokradli ljudem deleže v firmah (certifikati).
Ljudje so certifikate prodali za bagatelo, ker so morali, ker je prišla jesen, ozimnica, otroci v šolo….zima, treba je bilo kupit bundo,čevlje….
to so vodstva podjetij (vsi po vrsti) izkoriščali in ceno delnice držali zelo nizko (dejansko so bile delnice dosti več vredne).Če bi ble delnice na borzi, bi ti delavci lahko delnice prodali po tržni vrednosti, tako pa to ni bilo mogoče.Ceno delnice so držali kakor jim je pasalo.Kar poglejte posamezna podjetja kakšne so cene delnic danes ko jih imajo v rokah vodstva-menegerji do več 10 krat višje.
Spomnim se, da so takrat delnice lahko kupovali samo direktorčki, ker je delnice delavec lahko prodal samo na enem mestu-pri tajnici direktorja-samo ta je imela informacije, ampak samo za nekatere.Kar poglejte na listo 100 najbogatejših, če pa bi imeli podatke 1000 najbogatejših (kar se bo tudi naredilo) pa bi opazili tam ljudi, za katere se točno ve, da so izkoriščali NOTRANJE INFORMACJE podjetja.
Banda hudičeva tatinska.
Je tej bandi kdo preprečil da svojim delavcem te delnice prodajo tako pod ceno??????
Je ukrepala policija????
je ukrepalo tožilstvo, sodstvo?????
NIHČE NI UKREPAL !!!
Še več, ko so šle firme v stečaj (in stečaji se dogajajo tudi danes-vsaki dan) je sodstvo sodelovalo s stečajnimi upravitelji, ko so firmo pod ceno prodali s pomočjo sodnikov, so imeli stečajni upravitelji in sodniki skupne zabave!!!
Kam je Slovenijo to pripeljalo???
To se vidi sedaj !!!
Če politika nič ne stori, če tožilstvo nič ne stori, če se sodstvo pajdači s tistimi s katerimi se ne bi smelo, če ne ujamejo v 20 letih skoraj nobenega…..je to jasen znak, da NOČEJO!!!
Zakaj nočejo???
Ja, to se danes ljudje na cesti sprašujejo in počil jim je (jim še bo) film !
Jaz razumem, da neki lastnik podjetje ustanovi, potem pa z resnim pristopom in delom počasi raste (lahko tudi hitro) , svoje delavce plačuje tako kot je treba in kljub temu obogati-to je normalen proces kapitalizma, katerega smo 20 let nazaj izglasovali sami.
Ampak da ta banda ubogati na račun delavcev. katerim so pod ceno odkupili certifikate-delnice, ker jim je politika omogočila da so samo kreirali ceno delnice, to pa je čisto navadna kraja!
ne gre samo za trenutno situacijo, ljudje marsikaj potrpijo,zdržijo,stisnejo zobe….
ampak ko se nabere, potem ne morejo več.
Politika in tajkunske barabe so ljudi spravile na nulo, nimajo ne denarja,ne dostojanstva.
V zelo veliko firm so v 20 letih dobesedno pokradli ljudem deleže v firmah (certifikati).
Ljudje so certifikate prodali za bagatelo, ker so morali, ker je prišla jesen, ozimnica, otroci v šolo….zima, treba je bilo kupit bundo,čevlje….
to so vodstva podjetij (vsi po vrsti) izkoriščali in ceno delnice držali zelo nizko (dejansko so bile delnice dosti več vredne).Če bi ble delnice na borzi, bi ti delavci lahko delnice prodali po tržni vrednosti, tako pa to ni bilo mogoče.Ceno delnice so držali kakor jim je pasalo.Kar poglejte posamezna podjetja kakšne so cene delnic danes ko jih imajo v rokah vodstva-menegerji do več 10 krat višje.
Spomnim se, da so takrat delnice lahko kupovali samo direktorčki, ker je delnice delavec lahko prodal samo na enem mestu-pri tajnici direktorja-samo ta je imela informacije, ampak samo za nekatere.Kar poglejte na listo 100 najbogatejših, če pa bi imeli podatke 1000 najbogatejših (kar se bo tudi naredilo) pa bi opazili tam ljudi, za katere se točno ve, da so izkoriščali NOTRANJE INFORMACJE podjetja.
Banda hudičeva tatinska.
Je tej bandi kdo preprečil da svojim delavcem te delnice prodajo tako pod ceno??????
Je ukrepala policija????
je ukrepalo tožilstvo, sodstvo?????
NIHČE NI UKREPAL !!!
Še več, ko so šle firme v stečaj (in stečaji se dogajajo tudi danes-vsaki dan) je sodstvo sodelovalo s stečajnimi upravitelji, ko so firmo pod ceno prodali s pomočjo sodnikov, so imeli stečajni upravitelji in sodniki skupne zabave!!!
Kam je Slovenijo to pripeljalo???
To se vidi sedaj !!!
Če politika nič ne stori, če tožilstvo nič ne stori, če se sodstvo pajdači s tistimi s katerimi se ne bi smelo, če ne ujamejo v 20 letih skoraj nobenega…..je to jasen znak, da NOČEJO!!!
Zakaj nočejo???
Naivno vprašanje:)))
Nočejo zradi lastnih finančnih interesov.
To je Kanglerizem.
Kangler ni samo Kangler, Kanglerjev je na tisoče.
Na drugi strani pa beda….
Ja, to se danes ljudje na cesti sprašujejo in počil jim je (jim še bo) film !
Jaz razumem, da neki lastnik podjetje ustanovi, potem pa z resnim pristopom in delom počasi raste (lahko tudi hitro) , svoje delavce plačuje tako kot je treba in kljub temu obogati-to je normalen proces kapitalizma, katerega smo 20 let nazaj izglasovali sami.
Ampak da ta banda ubogati na račun delavcev. katerim so pod ceno odkupili certifikate-delnice, ker jim je politika omogočila da so samo kreirali ceno delnice, to pa je čisto navadna kraja!
Se strinjam z obema.
Vsi imamo svoje meje strpnosti. Slovenci nismo nasilni narod, pa čeprav nam politiki to želijo sedaj prikazati.
Dovolj je bilo poniževanj, okoriščanja posameznikov in elite na račun našega dela. V 20-tih letih so državo spravili na rob bankrota, milijarde našega bogastva, ki smo ga vsi ustvarjali, je šlo v davčne oaze in v tujino….
Meni se pa zdi dobro to, kar se dogaja v MB. Če bi še kateremu politiku malce zakurili pod rito, potem bi se verjetno začeli vsi malce bolj bati za svoje riti – in bi ugotovili, da tudi če pravna država ne funkcionira, da jih lahko doleti še kaj drugega kot zgolj ukrep prave države, na katerega se itak mislijo požvižgat.
Hvala Bogu, da imamo v tej državi Štajerce in Primorce :). V stiku z Italijani in Avstrijci so si nabrusili zobe :). Vse drugo je … megla … pardon, kulturen pogovor 🙂
Ta koruptivna oblast nas stane veliko več. Pa še denar gre v tujino….[/quote]
Ta koruptivna oblast je izvoljena. In ne mi zdaj o tem, da zato pa ne greš volit… ker takšni imajo najbolj zvesto volilno telo… Torej je tvoja opcija bojkota volitev povsem neprava.
Ta koruptivna oblast nas stane veliko več. Pa še denar gre v tujino….[/quote]
Ta koruptivna oblast je izvoljena. In ne mi zdaj o tem, da zato pa ne greš volit… ker takšni imajo najbolj zvesto volilno telo… Torej je tvoja opcija bojkota volitev povsem neprava.[/quote]Je izvoljena in je v službi ljudstva in če se ljudstvu ne dopade jo lahko “enostavno” odpusti….
Tega se ti komedijanti na oblasti premalo zavedajo, da so oni zaradi nas ne mi zaradi njih… 😉
Ta koruptivna oblast je izvoljena. In ne mi zdaj o tem, da zato pa ne greš volit… ker takšni imajo najbolj zvesto volilno telo… Torej je tvoja opcija bojkota volitev povsem neprava.[/quote]Je izvoljena in je v službi ljudstva in če se ljudstvu ne dopade jo lahko “enostavno” odpusti….
Tega se ti komedijanti na oblasti premalo zavedajo, da so oni zaradi nas ne mi zaradi njih… ;)[/quote]
Se strinjam. Samo za razbijanje pa nisem.
Je izvoljena in je v službi ljudstva in če se ljudstvu ne dopade jo lahko “enostavno” odpusti….
Tega se ti komedijanti na oblasti premalo zavedajo, da so oni zaradi nas ne mi zaradi njih… ;)[/quote]
Se strinjam. Samo za razbijanje pa nisem.[/quote]
Kaj pa če z nerazbijanjem ne bi nič dosegla? Kaj, če bi vsak tvoj argument odbili s protiargumentom?
Če bi imeli kaj morale, bi že zdavnaj morali odstopiti, pa ne bi bilo potrebnih nobenih protestov.
Ker pa nimajo niti kančka morale, pa jih briga za narod. Ljudje so le padali na njihove predvolilne obljube, delajo pa vse drugo, le za tisto ne, za kar so bili izvoljeni.
Dogaja se le to, kar se je moralo zgoditi. Ni bilo vprašanje protestov, ampak le vprašanje KDAJ se bodo zgodili.
Zadeve se le dogajajo, kot se morajo dogajati. Podobno je, če je neka ženska v zakonu izkoriščana, zlorabljena….Nekja časa bo zaradi ujetosti lastnih vzorcev in strahu, vztrajala….Vendar bo jo zavest vedno bolj silila v to, da nekaj ukrene in se upre.
Dlje vztraja, več napetosti se bo v njej nakopičilo…In dlje bo narod vztrajal ter se pustil izkoriščati pohlepnežem in prevarantom, hujše bodo posledice.
Se strinjam…Stvari niso nič krive in jih nima smisla razbijati…Zato pa komaj čakam, da se bo enemu izmed tistih, ki izvajajo genocid na ljudstvom, razbila glava.
Zame ni to nobena opcija ali izbira, če imam na razpolago rdečega ali plavega človeka, ki nima nobenega občutka za moralo in etiko, ampak je le član ostale koruptivne oblasti. Volitve so le del igre, ki pa ničesar ne spremenijo.
Jaz bi dal vse pred zid in spostreljat, ne pa jih podpirat na volitvah…..
Ne vem, kako enim ni jasno, da vedno bolj tonemo v propad…In bomo padli v prepad, če bomo šli naprej po isti poti z istimi ljudmi.
Nihče (no, vsaj jaz ne…) ne pričakuje, da bodo vsi anglečki in delali za narodov blagor. Tudi jasno mi je, da bodo za svojo rit poskrbeli (v končni fazi kako naj poskrbijo za mojo, če še za svojo niso sposobni…).
Ampak ko so osumljeni hudih koruptivnih dejanj, ko imajo masla na glavi toliko, da glava boli in jih razkrinkamo, se mi pa zdi, da lahko pričakujemo, da bodo vsaj odstopili. Fair enough…? Tako – da se ohrani vsaj malce dobrih manir, če je za moralo že itak prepozno…
Na koga pa resnično lahko pokažemo s prstom in ga nečesa točno določenega obsodimo? Kdo je tako zelo siguren vase, da bi lahko lastnoročno tega človeka tudi kazensko obsodil? Kdo ima tako zelo zanesljive informacije?
Forum je zaprt za komentiranje.